Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Horor

Recenzie (208)

plagát

Čas nádejí (2024) (seriál) 

Toto mohla a mala byť trefa do čierneho. Výborná výprava, neopozeraní herci s kvalitnými výkonmi a príbehy hrdinov v tých asi najťažších(ale aj najzaujímavejších z pohľadu diváka) časoch.. Ale nechytili za srdce tak ako mali.. presne preto, čo tu píše väčšina. Toto boli námety na minimálne 3 série.. Už v prvej časti sa udeje toľko(mobilizácia, svadba, front, smrť atď), že si nestihnete k ničomu urobiť vzťah.. nakoniec počas 8 častí si ho síce vytvoríte, ale emócie nie sú také ako by mohli. Bolo to veľmi zaujímavé, ale veľmi skratkovité.. vojnami sme tu len tak prebehli.. a pritom aké silné príbehy v nich postavy prežívali? Vojna, odlúčenie od novorodenca, smrť, komunizmus, zhabanie majetku, transport..atď.. Prečo nás nepustili do hĺbky? Kľudne by mohli dať osudy hlavných hrdinov v 1.svetovej vojne na celú 1 sériu. Ich deti sme mohli sledovať napr. v 2.svetovej.. veľká škoda.. pretože inak to bol skvelý počin.. ak by to roztiahli na 3 série a pustili nás do hĺbky, bol by to najlepší slovenský seriál široko ďaleko.. aj tak 4*.. u nás málo vídaný jav

plagát

#annaismissing (2023) 

Nakoniec sa z toho vykľul celkom zaujímavý film s pekne budovaným napätím a pomerne dobrým rozuzlením.. Čo mu uberá 2 hviezdy v mojom hodnotení, sú dosť biedne herecké výkony.. Už úvodná scéna v aute s trápnymi dialógmi vyzerá veľmi neprirodzene.. druhá vec, ktorá mi vadila, bolo nadužívanie anglických slov.. áno ja chápem, že nám chceli ukázať komunikáciu mladých...ale tí fakt takto nerozprávajú.. síce sa používajú anglické slová, ale nie toľko. bolo to fakt trošku trápne... inak ale celkom fajn film..

plagát

Oppenheimer (2023) 

Po otrasnom zážitku s menom Tenet sa Nolan naspäť dostáva na koňa, pričom mu k tomu paradoxne pomáha námet, pri ktorom nemohol veľa vymýšľať a fantazírovať ako to vie len on.. Herecky nabitý hviezdami, ktoré si užívajú svoje role, scenáristicky brilantné a výbornou hudbou nadupané.. To, že to má 3 hodiny si ani nevšimnete, pretože Nolan vás do toho vťahuje každou scénou.. Na 5* to ale nie je.. jednu strhávam za občasný brutálny patos, ktorému sa Nolan sem-tam nevyhne(odkaz na JFK bol patetický viac než dosť).. a zároveň za to, že film sa síce snaží pohrávať s morálnym odsúdením zhotovenia a použitia atómovej bomby na civilné obyvateľstvo, ale naozaj sa iba pohráva, pretože druhým dychom stále niekde odznieva, že týmto vlastne zachraňujú ďalšie životy.. rovnako síce obsahuje scénu, kde sa rozoberá, koľko ľudí v japonsku zomrelo a ako, pričom sám oppenheimer sleduje fotky na plátne, ale nám tieto veci neukázali.. prečo asi? Škoda, pretože mohli tam byť silnejšie emócie a hĺbka.. inak ale stále brilantné..4*

plagát

Moja veľká láska (2014) 

Nerád dávam nejakému filmu takéto nízke hodnotenie, ale tento si to bohužiaľ zaslúži.. je mi jasné, že v romantickom filme bude tona klišé...je mi jasné, že to niekedy musí byť aj "sladké".. ale toto bol film, kde mi bolo trápne snáď pri každej scéne.. je neuveriteľne vidieť, že scenár a réžia boli pod taktovkou ženy.. aby chlapec tesne po maturite už na druhom rande rozprával otcovi svojej priateľky aký je on zamilovaný, ako je preňho láska nadovšetko a nič viac k životu nepotrebuje... ako poučuje otca o tom, čo je láska.. sorry, takto sa správajú chlapi len v najtajnejších snoch naivných žien.. toto sa fakt nedalo..

plagát

Panna a netvor (1978) 

Takisto som podľahol sentimentu a dávam 5*. Je to natoľko vizuálne nádherné, citovo hlboké a krásne zahrané, že nemôžem inak. Táto hororovo ladená rozprávka je pre mňa najkrajším filmovým spracovaním predlohy Kráska a zviera, aké som videl...kde sa hrabe Hollywood so svojimi spracovaniami.. Tá atmosféra, to tajomno, to budovanie vzťahu... ako je možné, že som sa k tomuto skvostu nedostal skôr? Najlepšia slovenská rozprávka..predčila aj môjho obľúbeného Nebojsu.. tieto hororovo-mysteriózne spracovania ja veľmi môžem(Del Toro a Tim Burton po slovensky).

plagát

Vtedy v Hollywoode (2019) 

Ak by stopáž bola o hodinu kratšia, tak by som dal o 1 hviezdu navyše.. Najprv klady.. tými sú skvelí herci, úžasné retro a klasicky pár skvelých dialógových scén od Quentina.. párkrát sa človek aj zasmeje.. Ale pozerať na film 161 minút, v ktorom sa takmer nič neudeje, samotný dej tu absentuje a nakoniec to "vyvrcholí" jedným z ďalších Tarantinovských infantilných záverov? Nie ďakujem.. to naozaj tu niektorým stačí tak málo? Ak by to malo 90 minút, tak si poviem ok. Ale 161 minút zabiť takýmto filmom, to je trestuhodné pre mňa..

plagát

Chicagský tribunál (2020) 

Film, ku ktorému som sa dostal náhodou na Netflixe a čudujem sa, prečo som o ňom nevedel viac. Príjemné prekvapenie so skvelým scenárom a hercami, pričom po celé dve hodiny sa nenudíte, aj keď sa film prevažne odohráva v súdnej sieni.. toto ja môžem. Jedinou výtkou však ostáva záver, ktorý nevygradoval, ale naopak poskytol hlúpy patetický koniec.. aj tak to ale bohato stačí na 4*

plagát

Enola Holmesová (2020) 

Ťažko povedať čím tento film chcel byť.. detektívkou určite nie.. rodinnou drámou? To tiež moc nie.. komédiou ani náhodou.. dejovo prázdne, hluché bez štipky emócií.. 2* len za skvelé herecké obsadenie a kulisy.. aj tak však tento film nemá zmysel pozerať..

plagát

Mission: Impossible Odplata - Prvá časť (2023) 

Christopher McQuarrie a Tom Cruise sa stáva akousi značkou a zároveň zárukou kvality.. Mission Impossible našla vďaka nim svoju tvár a baví každým ďalším dielom. Ako to sakra len robia? Všetky akčné série strká do vrecka (a to vrátane Jamesa Bonda)... je to cool, je to svižné, je to energické, je to aj vtipné a má to emócie.. skrátka oddychovka ako má byť.. a vôbec sa za tých 164 minút nenudíte.. čo je až neuveriteľné ak berieme do úvahy, že ide už o 7.časť.. pri týchto kladoch som veľmi ľahko zabudol na negatíva(ktoré tento film samozrejme má)... Herecky casting je opäť trefa do čierneho a Hayley Atwell krásne zapadla a všetkým to spolu na obrazovké ladí... už teraz sa teším na 8.časť..

plagát

Dokonalé rande (2019) 

Veľmi slabé.. napriek tomu, že ústredná dvojica je sympatická(základný prvok akéhokoľvek romantického filmu). Prepracovanosť postáv a ich vzťahov je takmer nulová, vôbec netušíme prečo je Celia "divná", kamarátstvo hlavného protagonistu s priateľom gayom nie je zobrazené vôbec na žiadnej scéne, aby sa potom riešil ich dramatické odlúčenie.. Navyše celé je to akési bez emócií, suché, za čo môže zrejme tragická réžia a strih. Naozaj som sa nudil...