Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Potom, co 18letý Tsukasa Mizugaki selže při příjimačkách na univerzitu, je přijat společnosti SAI kvůli konexím jeho otce. Společnost SAI je známá výrobou androidů s lidskými emocemi nazývané Giftia. Tsukaso pracuje na oddělení, které se stará o dosluhující androidy. Tam začíná pracovat s androidkou Islou, jejíž jedinou povinností bylo roznášet kávu. (Harroc)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (26)

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa

Je to tak a Goku má zase jednou pravdu... Bohužel i já, i když jsem v předvídání toho co se bude dít zpravidla dost slabý, jsem tady u tohohle anime prostě už od druhého dílu docela přesně tušil, kam se příběh i postavy budou ubírat, dokonce jsem měl i jasnou představu o tom jak to skončí a tušil jsem, proč se seriál jmenuje "umělé vzpomínky". První díl byl parádní, nabídl zajímavou zápletku a spoustu emocí a to jen proto, aby nám druhý díl obnažil vše až na kost, nastínil finální problém, prostě to co se bude řešit v posledních dílech a vzhledem k ladění seriálu bylo z toho všeho ihned docela jasné, jak to dopadne... Třetí díl mě v tom naprosto ujistil a přidal i jasnou představu o tom, jak se budou vyvíjet postavy. A tak jsem zklamán, je to jako vidět v učebnici matematiky nádherný příklad, který vypadá složitě, zamyslet se nad ním a během pár sekund zjistit, že vím kolik je x a znám přesně výsledek. Bavilo by vás potom počítání něčeho takového? Jediný rozumný důvod proč se do něčeho takového pouštět je, abych si ověřil, že jsem měl pravdu a tak jsem tedy vytrval až do konce a bohužel jediné co mě překvapilo byl fakt, jak málo se řešili případy s vyzvedáváním jednotlivých Giftií a jak moc se mě to snažilo "opíjet" romantikou, která na mě ale tady skoro vůbec nezabírala... ()

Echelon1 

všetky recenzie používateľa

Než som sa dostal k Plastic Memories, vyhodil som von oknom behom dňa asi 3-4 iné anime, pretože to boli kraviny, až som si zo zoznamu v zúfalstve vybral toto a je ďalším dôkazom, že život je samé prekvapenie. Emócie, veľmi podarený humor, pár súčasných etických otázok robotiky, postavy, ktoré by som chcel spoznať viac, pretože ma zaujali a nenudili (akurát, chudáčisko hlavný hrdina je prototyp klišé). Pri väčšine som ale len čakal, čo kto zase povie či urobí, pretože ma bavili, všetky pôsobia pozitívnou aurou + dievčenské majú atraktívny dizajn. Ak ste Plastic Memories nevideli, a čakáte (ako ja), že sa po pár dieloch všetko zvrtne do nejakej "globálnej konšpirácie" a naberie všetko rýchly spád, ste na omyle. Je to čistokrvná romantická sci-fi dráma. Vadí to? Nie, ako som povedal o pár riadkov vyššie, skutočne som si to užíval a jednotlivé diely mi ubiehali ani som sa nenazdal. Mimochodom, všimnite si, že v intre má Isla v každom diely inú mimiku a postupne sa jediná miniscéna rozvíja podľa jej vývoja skrz celý seriál. SPOILER Akurát, podtitulková scéna úplne kazí ten koniec, pretože nedáva zmysel. Ako chápem, že tam je rozhodnutie na divákovi, lenže reakcia hl. postavy aj ostatných je úplne mimo tej možnosti, ktorá zvyčajne pri takej scéne býva. Naozaj nechápem, čo sa tam tvorcovia snažili divákovi predložiť. ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Celé sci-fi podhoubí s navracením androidů (vypadajících a chovajících se nerozpoznatelně od lidí) na konci životnosti se ukázalo vlastně zbytečné, autoři jen potřebovali záminku pro rozněžnělé "vytváření vzpomínek" při omezeném čase. Mladíček Tsukasa se totiž do jedné takové nemotorné giftie lolitky, kolegyně a nucené spolubydlící, které zbývá posledních nemnoho týdnů, zamiluje. Srdcelámající, navýsost cudná romantika tak hrála jasný prim a ve výsledku se mi i líbila, bohužel naprosto mimo mířil prkenný humor šablonovitých postav (kolektiv v práci). Zpočátku jsem myslel, že to snad i vypnu. 5/10 ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Celkový dojem: Žeby remake Angel Beats? Ale nie, vážne, tá podobnosť tam je viac než viditeľná - Plastic Memories má pomalý a nudný rozbeh, presne ako Angel Beats . Plastic Memories je plná sympatických postáv, ktoré si nejde neobľubiť, máme tu (dve) Doruko-chan, bielovlasu krásku do ktorej sa nedá nezamilovať a hlavného hrdinu, ktorý má nejakú temnú minulosť. Presne ako Angel Beats . Aj keď seriál obsahuje miestami veľmi nepríjemný humor, svojim spôsobom je krásny a záver je veľmi smutný a dojemný. Presne ako Angel Beats . Chápete kam tým mieriť? Ale nie, aj keď sa jedná o úplne priemernú záležitosť (presne ako Angel Beats ), som si to naozaj užil a vôbec neľutujem, že som do toho vôbec šiel. Presne ako v Angel Beats . Moje hodnotenie: 64% ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

13-dielne anime z produkcie štúdia Doga Kobo je pohľadom do budúcnosti, v ktorej spolu bok po boku žijú ľudia a androidi, takzvané Giftie. Tí však majú iba limitovanú životnosť, po ktorej konci musia byť humánne zlikvidovaní. S Giftiou Islou sa v novej práci stretáva aj Tsukasa Mizugaki. Vytvoria spolu tím a čoskoro medzi nimi vznikne aj oveľa silnejšie puto. Nemajú však veľa času, Isle sa totiž čoskoro končí jej životnosť. Príbehovo anime pripravuje diváka na tragický koniec prakticky už od prvej epizódy. Tvorcovia však volia veľmi dobrý prístup, keď v jednotlivých častiach nepretláčajú blížiaci sa koniec Islinej životnosti do popredia, ale zobrazujú veselé chvíle medzi jednotlivými protagonistami. Okrem sci-fi a dramatických prvkov sú tak v seriáli snáď ešte výraznejšie humor a romantika. Mix veľmi príjemných postáv (Isla, Tsukasa, Michiru, Eru a ďalšie) a často vyložene komických situácií, ku ktorým v rámci deja dochádza, tak miestami až vyvolávajú pocit, ako keby sa na konci mohol stať zázrak a prísť sladký happy end. Vďaka tomu sa tvorcom darí diváka nielen zabaviť, ale ho aj dostatočne emocionálne vtiahnuť do príbehu. Deje sa tak takmer nenápadne, postupne a veľmi citlivo. Dokonca aj absolútny záver, za ktorý možno považovať celú poslednú epizódu, nie je "agresívny tear-jerker", ale skôr finále s gráciou. Plastic Memories predstavuje žánrovú kombináciu so solídnym príbehom, dobrými postavami, zvládnutou animáciou, humorom aj emóciami. Diváka dokáže adekvátne pobaviť, čím spĺňa svoj účel, avšak neponúka nič navyše, vďaka čomu by sa ako seriál dokázal dostať nad úroveň priemeru. Má veľa dobrého, prakticky nič zlé, čo by bolo nutné kritizovať, ale to povestné "to" mu v konečnom dôsledku predsa len chýba. Zlá voľba to však v každom prípade určite nie je. ()

Galéria (368)

Zaujímavosti (1)

  • Po potitulkoch k záverečnej epizóde nasleduje ešte jedna dôležitá scéna. (TomX2)

Reklama

Reklama