Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Česko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 3

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 rokov a zblízka dokumentuje život jednej z najznámejších osobností česko-slovenskej hudobnej scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrastal v obyčajnej rodine na sídlisku v Piešťanoch a kvôli rómskemu pôvodu sa neraz stretol s predsudkami okolia. Dnes vydáva albumy v desaťtisícových nákladoch, bol porotca Superstar a jeho videá videlo na internete viac ako 200 miliónov užívateľov. Film ponúkne aj exkluzívne zábery z rodinných archívov videí a fotografií, podložené osobnými výpoveďami ľudí z Rytmusovho najbližšieho okolia. (Itafilm)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (198)

speedy7929 

všetky recenzie používateľa

Čistý marketingový ťah. Očakával som, že toto bude o hudbe. O tom ako tvoril albumy, ako sa zišla trojka KONTRAFAKT a možno okrajovo aký mal život v detstve. Ale to, že celý film bude o tom ako Rytmus zistil, že je cigáň a ako musel ísť na Bio-neviem aký ústav aby mu povedali, že cigáni pochádzajú z Indie a stále dokola bude opakovať toto a toto. Tak to som nečakal. Jednu jedinú hviezdičku dám za skladby, ktoré sprevádzali film a boli vysvetlené prečo a komu ich napísal. Inak si myslím, že takýto film by mohol natočiť každý tretí pozemšťan, ktorý ma rozvedených rodičov. Ozaj nuda. ()

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

Dostojny docu- strih. Spravny obraz a vypoved o jednej casti zivota a casto krutych pravdach P.V.. Rap mi blizky neni, ani jeho prednasaci. Celkovo osobnost P.V. nech je aka je, ale ma srdce na pravom mieste. Treba sa na to trocha inak divat. Vsimol som si ze je tu plno odpadov ,(myslim si ze len z principu, bla bla..). To neuznavam, nehodnoti sa clovek,ale obsahovo- objemovo snimok, ci? Do odpadu to ma skutocne daleko, teda ak do nejakeho ma.. Stvrta hviezda -reserve ()

Reklama

Baronne odpad!

všetky recenzie používateľa

Odpad už jen z principu. Asi mi ani tak nevadí, že to je cigán, co umí jenom flusat do mikrofonu, spíš mě štve ta jeho přiblblá nátura, a to, že je pravděpodobně velice hloupej. Vytetovaný Bentley/Breitling mi to jasně potvrzuje. To, že "rappuje" o jeho diamantových hodinkách, tím bohužel ukazuje, že bohatství Rytmuse není jeho osobnost, nýbrž jeho peníze. Navíc to neni žádná legenda, která si zaslouží takovej dokument. Kdyby to bylo o Majku Spiritovi, kterej je duševně absolutně na jiný úrovni než tenhle pračlověk, to by bylo jiný kafe. ()

TERRORDROME odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak to som bol teda náááramne zvedavý, čo môže z takéhoto dik more projektu vzísť. Nuž, viac-menej nič. Rytmusa opustil otec a keďže je podľa všetkého jediný takto postihnutý na svete, je dôležité nakrútiť o tom srdcervúci dokument odhaľujúci jeho brutálne utrpenie a prúdy sĺz rinúce sa spod značkových okulárov Luj Vutóň. Aj podľa archívnych domácich záberov je poznať že detstvo tohto mesiáša hip-hipu ( to nie je preklep, ako inak nazvať žáner založený na neustálom hypovaní samého seba? ) bolo naozaj tak neľudsky drsné že by ho s ním nemenili ani bezprízorný Somálsky feťáci s AIDS čo spávajú na hromade rozbitých fľašiek. Alebo, povedané dialektom z jeho rodného Ghetta -"také že normálne že fu"! Samozrejme si robím z Vŕbového Patrika kozy, chcem tým len povedať že ten film je dokonale o ničom. Najdrsnejší Rapper na svete čo jedáva na raňajky zlaté reťaze tu len fňuká nad svojim otcom a sotva dokáže dať dohromady normálnu vetu. Fakt, to jeho vyjadrovanie už spomínaným štýlom je príšerné. Aby boli emócie vybičované na maximum, uvidíme aj jeho bývalú učiteľku od ktorej sa dozvieme že - "to bol taký usmiaty chlapec". Boha, samé neskutočné informácie! No, potom sa Paťo ešte oblizne s Darou a odletí do indie pátrať po svojich predkoch, ktorý zrejme plávali v Gange ešte ako Trilobity. A samozrejme stretne aj svojho vytúženého Papá s husľovým oringlom v uchu. "RYTMUS, JA SOM TVOJ OTEC"! Šak hej, more. Čakal som teda naozaj málo, ale Sídliskový sen dal svojou absolútnou bezobsažnosťou nový význam pojmu vzduchoprázdno. Ba čo viac, dokonca som počas sledovania jasne počul ako protóny menia svoj elektrický náboj na záporný a všetka hmota vo vesmire sa začala vyparovať. Len aby bolo jasné, stále si robím kozy. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či je nutné natáčať dokument o niekom, kto nemá ani 40 rokov a stále žije. Ale zarobiť treba a ľudia do 25 rokov sa bijú o lístky do kina. V dokumente sa nájde aj pár zaujímavých vecí, hoci všetky tlačené do predstavenia Rytmusa svätuškára s dobrým srdiečkom. Bolo dobré, že nevystrihli scény, kde jeho vlastná rodina hovorí, že jeho texty sú len pozérske a nestavajú na reálnom základe. Je ale zaujímavé, ako sa Rytmus stavia na verejnosti, v zábavných programoch a podobných projektoch ako hlboko veriaci človek, ktorý nedroguje, nepije, nefajčí a potom natočí pesničku, ktorú nesmie odvysielať žiadne médium, plné nenávisti, obscénností a vulgarizmov. A mládež mu to stále žerie. Tak aký vlastne Rytmus si? ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (3)

  • Počas natáčania vznikali veľmi vypäté situácie medzi Patrikom, rodinou a štábom. Patrik dokonca celý projekt stopol a film sa na pol roka ocitol na mŕtvom bode. (Kefas21)
  • Podľa štatistík z roku 2020 svojou návštevnosťou 32 998 divákov sa stal dokument najnavštevovanejším slovenským dokumentom v Čechách od roku 1993. (Raccoon.city)
  • Dokument se natáčel v letech 2007-2014. (Duch217)

Reklama

Reklama