Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvorcovia:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrajú:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(45)

Obsahy(1)

Elliot je mladý programátor, který má problém navazovat vztahy s lidmi. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Pracuje u bezpečnostní firmy, kde ale musí skrývat své skutečné umění. Navíc ho osloví tajná hackerská organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa, kteří údajně řídí běh dějin. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa JohnMiller k tomuto seriálu (21)

d1.0_ahojkamarade.mov (2015) (S01E01) 

Na odporúčanie môjho kamaráta a jeho neuveriteľné vychvaľovanie tohoto seriálu (hoci som vysvetľoval neraz, že seriál nie je mojim obľúbeným druhom zábavy v kinematografií) som sa nechal ukecať. No a na moje prekvapenie, ono je to celkom pozerateľné, ba čo viac, ono ma to ešte dokonca aj baví. Hlavná postava, kybertechnik-hacker, má problémy s ľuďmi a našou prepálenou komerčnou spoločnosťou. Cez net si vo voľných chvíľkach zisťuje o ľuďoch kto skutočne sú... Veď na nete v rúšku anonymity si dávajú ľudia všetko. Trpí schizofréniou a niekedy nedokáže odhadnúť, či sa niektoré veci stali alebo nie... A to je pre mňa to gro seriálu. Ešte k tomu je to nad mieru realistické. Či už sa jedná o elektroniku, pc a tak... Nejde o žiadne vymyslené "star-trek" výrazy. Akurát sa bojím, že kulisy bytu hlavnej postavy, práce a "herňe" sa budú dookola opakovať ako je to v seriáloch bežné a bude ma to iritovať.. Dúfam, že nie.. ()

d1.1_j3dn1cky-a-nuly.mpeg (2015) (S01E02) 

Druhá epizóda sa nesie v rovnakom duchu ako pilot, iba s tým rozdielom, že sa dej trocha spomalil. Scénky s dílerom a s prichádzajúcimi absťákmy sa mi ľúbili.. Silný moment bolo aj paranoidné podozrenie, že sa šéf E-corpu od hlavnej postavy chcel hacknúť... Ale ináč mi to dych nevyrazilo.. Ale sledovať ďalej to rozhodne budem. ()

d1.2_d3bug.mkv (2015) (S01E03) 

Tretia epizóda sa pustila trocha do dejov iných charakterov. Taký Tyrell Wellick ma dostal. V predošlých častiach bolo jasné, že jeho slizké ego ukrýva niečo temné ale takéto skazené vnútro som rozhodne nečakal. Príbeh Angeli Moss, Eliotovej najlepšej kamarátky a jej pribrzdeného frajera, som najprv bral ako omáčku... Hacknutie ich súkromia atď, ale zdá sa, že to bude mať tiež čo to dočinenia s veľkou kyber-revolúciou ktorú chystá Mr. Robot...Pokiaľ nie je iba v predstavách hlavnej postavy... Mám to podozrenie. ()

d1.3_d3m0ni.mp4 (2015) (S01E04) 

Mindfuck ako remeň.. V prvej polovici ma pohltila pomaly rozkladajúca sa myseľ Elliota pod ťarchou abstinenčných príznakov. Mal som závrate aj zaňho, tak dobre to bolo nakrútené. Krôčik po krôčiku ho to ničilo a mi sme sledovali jeho zrútenie. V druhej časti sme boli svedkami halucinácií v nevedomom stave. Rovnako ako mozgom náhodne vygenerované situácie a postavy sa to miesilo s ostatnými dejovými linkami a ja som nemal potuchy ktoré s nich sa reálne dejú a ktoré nie.. Zatiaľ najlepšia časť prvej série. ()

d1.4_vyuz1van1.wmv (2015) (S01E05) 

Zatiaľ najslabšia epizóda ktorá mi prišla taká moc "rutinná". V kradnutie sa do Steel Mountain bolo celkom fajn (spolu so stretnutím sa s Tyrellom Wellickom. No samotný Mr. Robot mi prišiel nejako pojašený a takýmto spôsobom podávania príbehu môže ísť tento seriál do nekonečna, a to sa mi vôbec nepáči, ()

d1.5_stat3cny-c3st0vat3l.asf (2015) (S01E06) 

Škoda.. Seriál prechádza do takého zaužívaného stereotypu. Čo pri seriáloch ľudia asi zbožňujú ale ja to neznášam. Preto mi skôr sedia minisérie. V tejto epizóde sa napríklad dej odkláňa od hlavnej príbehovej línie tým, že uväznení Fernando Vera, díler ktorého Elliot udal, požiada hlavnú postavu aby ho za 24 hodín vyslobodila z vezenia, inak mu zabije jeho milenku, neviem ako by som presne definoval jeho vzťah s dievčaťom ktoré mu zháňalo drogy a sem tam sa s ním vyspalo, no a posun v príbehu nenastal takmer žiadny. ()

d1.6_z0braz1t-zdr0j.flv (2015) (S01E07) 

Postava Angeli Moss, doteraz pre mňa dosť nevýrazná, sa v tejto epizóde vytiahla. Za každú cenu, hlava-nehlava, nastupuje do boja proti E-Corp a žaluje ich za smrť svojej matky. Najviac sa mi z tejto epizódy páčila scénka ako Elliiot porovnával interaktívny život ľudí a reálny. Keby to mali mať rovnako nastavené, museli by nosiť ceduľky z aktuálnymi pocitmi. Zaujímavé porovnanie. ()

d1.7_b1laruz3.m4v (2015) (S01E08) 

Epizóda ktorá sa už trocha podobá tomu čo mi hovorili kamaráti, že ide o mindfuck (ak neberiem štvrtú epizódu ale tam išlo o drogy) Síce iba na konci ale ide o veľké prekvapenie ktoré stavia seriál do iných schizofrenických rozmerov. To čo sa na začiatku javilo ako pravda, no po čase sa vyvrátila, možno stále pravdou je. ()

d1.8_zrc4dlen1.qt (2015) (S01E09) 

Tak pre mňa najlepšia epizóda prvej série v ktorej sa všetky dejové línie dostanú do bodu zlomu. Spojenie Tyrrel a Elliiot bolo pomerne nečakané. To čo sa však stane medzi touto epizódou a poslednou ovplyvní celú druhú sériu. ()

d1.9_d3n-nula.avi (2015) (S01E10) 

Záverečná epizóda prvej série už nedáva odpovede. Iba rozhadzuje navôkol otázky a necháva divákov v rozklade očakávania. Rozhodne našľapaná epizóda v ktorej sa Elliot dostáva do ústrania aby sa pokúsil poraziť Mr. Robota vo svojej hlave. ()

d2.0_odkr7ti1.tc (2016) (S02E01) 

Podľa mňa to mnohým divákom ktorý túžili pozerať iba na nekonečné programovanie a s tým spojený virtuálny terrorizmus (či ako sa to presne volá) No druhá séria začala nazretím do rozloženej mysle hlavnej postavy. A jeho pokus vyrovnať sa zo svojou ťažkou schizofréniou. Je to mindfuck pre ktoré mám slabosť, takže mne rozhodne neprekáža, keď sa seriál uberie skr takýmto smerom. ()

d2.0_odkr7ti2.tc (2016) (S02E02) 

Trocha slabšie ako úvodná epizódka ale stále si to drží ten svoj schizofrenický šat. A to sa mi neskutočne páči. Prvá séria stála na konšpiračno-teoretickej báze zmazania všetkých elektronických dlhov sveta. Úprimne som čakal, že sa to bude tiahnuť celým seriálom do nekonečna. No nestalo sa tak. A ešte v nej sa to udialo. Druhá séria zatiaľ stavia na vnútornom boji hlavného predstaviteľa. Snaží sa ovládnuť svoju schizofréniu. Miestami jeho popletené myšlienky dokážu zamotať každú jednu udalosť. ()

d2.1_syst3mova_pan1ka.ksd (2016) (S02E03) 

Dal by som klasické 3* ale za scénku z chybným kernelom na aderrallu pridávam ešte jednu. Elliiot sa rozhodol, že asi jediná forma ako utíšiť v hlave Mr. Robota sú drogy. Keďže k Morfinu sa nemá ako dostať. skúša amfetamínovitá Aderrall. Trocha to s ním preženie a nebude vedieť zaspať 6 dní. Krásne boli zachytené vizuálne kolapsy jeho mysle. Zaujímavá mi čoraz viac príde antisociálna agentka FBI a tlstý černoch ktorý to v hlave tiež nemá v poriadku. ()

d2.2_init_1.asec (2016) (S02E04) 

Dej tak trocha zamrzol na mieste, čo ma trocha mrzí, ale má to stále grády. Filozofia šachov a fakt, že sám seba človek nedokáže poraziť ma celkom zaujala. (Hoci sa Mr. Robot nachádza v jeho hlave, je to stále on a s týmto faktom sa začína zmierovať). Avšak zdá sa, že koniec naznačil predsa len jasné pokračovanie keďže FBI už začína objavovať prvé fragmenty F Society. ()

d2.3_logicka_b0mba.hc (2016) (S02E05) 

Elliot sa pustil päť do programovania. Avšak vybral si pc v ktorom sa adminuje stránka na predaj zbraní, predaj ľudí a objednávanie vrážd. Stránka na ktorú sa dostanete iba Tor browserom. Nebol to rozhodne rozumný ťah. Ide o celkom podarenú epizódu ale je to taký štandard. Seriál prechádza do mysterióznych vôd, prekvapilo ma,že do hackerských činností je zapletená aj vláda Číny. Som zvedavý kam sa dej dostane ďaľej. ()

d2.5_pod4ni_ruky.sme (2016) (S02E07) 

Parádny diel.. Najlepší z druhej série. Divadlo okolo stránky deep webu vďaka ktorej sa hlavná postava dostala do problémov v tejto epizóde definitívne padne. A vďaka tomu padne aj celá opona okolo fantastických schizofrenických predstáv.. Koniec ma posadil na zadok.. Taký zvrat som nečakal. ()

d2.6_d4rlene.p12 (2016) (S02E08) 

Rozhodne nie zlé, plné paranoje a strachu z FBI ale ako tu spomínajú v komentároch kolegovia, "Chýbal tomu Elliot". FBI sa blíži k stope Fsociety a banda poctivých nerdov jednoducho nedokáže racionálne regulovať. Stopy si po sebe kryli na 110% vždy, no nečakané situácie nenechali na seba čakať. Menej minducku ale za to viac rozohraných partičiek s postavami. ()

d2.7_init_5.fve (2016) (S02E09) 

Dej ktorý sa točí okolo Angely ma vôbec nebaví, nebavil a už ani nezaujíma. Zato sme sa v tejto časti dozvedeli, ako prebiehalo zatknutie Elliota a nasledované odňatie slobody. Otvára komnatu tých schizofrenických častí ktoré ma tak najviac bavili. ()

d2.8_skr7ty_pr0ces.axx (2016) (S02E10) 

Také ticho pred búrkou. No rovno vám prezradím, že pre mňa teda posledné 2 diely nič poriadneho nevyvrcholili. Záver famózny ale zväčša som sa nudil. ()

d2.9_h4di_strat3gie1.p7z (2016) (S02E11) 

Konečne sa prestal hanbiť ten tretí v Elliotovej hlave a dokonca už povedal pár slov. Zábery s ním (teda iba s kamerou) boli rovnako skvelé ako v predošlej časti. Celá časť bol celkom slušný mindfuck ktorý stál na unesení a nasledovnom vypočúvaní Angely Moss. To ostatné nebolo nič extra a nemám vôbec žiadny pocit že by sa niečo zásadné vyriešilo keďže ide o finále série. ()

Súvisiace novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (viac)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (viac)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (viac)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (viac)

Reklama

Reklama