Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (132)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Slušne natočený film z Nemecka. Príbeh však neobsahuje dostatočný počet prekvapivých alebo nečakaných momentov. Hlavne som bol prekvapený, že ako jednoducho vyriešili chytenie pána „MrX“. PS.: E. M´Barek opäť hrá svoju obľúbenú postavu, alias Zeki Müllera z „F.J.G.“. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

TheSpearCZ 

všetky recenzie používateľa

Who am I je jízda ve velkém stylu. A právě takhle stylový, cool a bez jakéhokoliv ubrání tempa natočený film je pro mě obrovským překvapením. Němci natočili famózní záležitost, jehož zážitek mohou potencionálně zkazit ne zas tak sympatičtí herci, ale koho to zajímá, když jsem právě viděl nejlepší film o hackerství. 5* ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Od cias kedy Lola zdrhala o zivot som nevidel tak stylovy a dynamicky natoceny nemecky film. Nadany reziser Baran bo Odar sa evidentne inspiroval mnozstvom filmov (najviac je tu citit Point Break a Fight Club), ale vysledny mix predstavuje originalny celok. Najviac sa mi pacilo jak zrozumitelne a zabavne znazorni fungovanie Darknetu a celkovo hackerstva pre ludi, ktorym to nic nehovori. Ja sam mam len velmi povrchne predstavy. Celkovo je technicka stranka fantasticka. Kamery, strih, podmaniva hudba, ktora skvele dokresluje atmosferu. Nastastie reziser nezabudol na to najdôlezitejsie a to pribeh a postavy, ktore tu funguju na jednotku a zaujimal ma osud vsetkych z nich. Cely cas som sa rozhodoval medzi 4 a 5 hviezdickami. Jedina drobnost, ktora mi uz prilis nesedela, boli niektore pubertiacke voloviny, ktore hlavni hrdinovia stvaraju. Na to sa uz citim trochu stary. Ale o piatej hviezdicke ma presvedcil uzasny a zabavny zaver, ktory film povysil o uroven vyssie. Takze tentoraz nebudem za kverulanta a davam cistych 5 hviezdiciek a tesim sa na dalsi film tohto rezisera. 10/10. ()

Shitonit 

všetky recenzie používateľa

Nádhera. Provázanost děje, příběh vyprávěný jakože jsem totálně v prdeli, kombinovaný s vizuálními úniky do PC worldu, dokonale prošpikovaný osvětlením pozadí, a zároveň to vše tak lehoulince zamotaný že to ani trošku nesere, v hlavních rolích sympaťáci a nakonec totální překvápko zakončený překvapivým vyvrcholením.. Fak, nečekaně dobrej nářez, top film vo hakerství a navíc mě to fak bavilo. Tzn Paráda. ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle bylo bohužel zklamání vzhledem k velmi vysokému hodnocení tady na čsfd. Hackerské filmy asi nejsou zrovna můj šálek čaje a po většinu času jsem čekala na nějaký vyložený boom. Věřím, že spoustě lidem se to asi líbí kvůli dynamičnosti, ale ač tohle téma hodně obdivuji, ve filmovém zrpacování mi nic moc neříká. Hýbat se to podle mě začalo až na samotném konci, kde jsem dostala hned několik twistů, které ale byly slušnou vykrádačkou starších nejmenovaných amerických filmů. Řemeslně je to na Německo opravdu obstojné, ale herecky spíš nesympatické. Bohužel nejsem člověk, kterého byste tímto tématem vystřelili z bot a tak moc ani nemůžu soudit. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (4)

  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)

Reklama

Reklama