Reklama

Reklama

Posvätná hora

(festivalový názov)
  • Česko Hvozd (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (193)

maddy 

všetky recenzie používateľa

No, očakávania boli predsa len o niečo väčšie. The Hallow aka The Woods sa rozhodne nedá odoprieť poctivá práca na poli lesných monster hororov. Vzhľad monštier je perfektný, krásne prostredie írskych lesov dokáže navodiť tú správnu atmosféru, herci, kamera, triky, to všetko je na vysoko profesionálnej úrovni, takže sa rozhodne nejedná o žiadne lacné Béčko ako tohtoročný Dark Was the Night, ale The Hallow kope prvotriednu hororovú ligu. Hororové dianie s monštrami sa síce rozbehne až okolo štyridsiatej minúty, no od tej doby už nepoľavuje. Ja si však nemôžem pomôcť, ale mne The Hallow nedokázalo ani na minútu nahnať akokoľvek znepokojujúce pocity, strach o postavy alebo napätie z toho ako to celé skončí. Titulná dvojica hrdinov tu chvíľu uteká, chvíľu bojuje, chvíľu sa skrýva a po podivnom a nevhodnom závere s dieťaťom je koniec. Navyše mi mierne nesadol ani celý ten dej v druhej polovici, kedy sa jedna z postáv postupne mení na (nebude spoilerovať), oveľa radšej by som totiž bol ak by The Hallow ostal v mantineloch klasickej naháňačky po lese pred monštrami a pokojne by si s tým film plnohodnotne vystačil a ponúkol aj o niečo intenzívnejší zážitok. V tomto podaní by film od polovice chcel na jednej strane ponúknuť niečo viac než obyčajnú naháňačku s monštrami, na tej druhej strane tú omáčku snažiacu do toho vniesť nejakú folkovú mytológiu nijako nerozpracováva. Vo výsledku tak slušne odvedená prácička, ale čakal som viac. CELKOVO: 3* (6/10) ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na Írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než by vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac vzbudí skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou je však niečo omnoho desivejšie, pričom jeho teritóriom je práve okolie ich nového príbytku. Zmutovaná lesná "odroda" monštier ponúka solídne masky (až som teda dobre videl) či úprimnú snahu tvorcov o budovanie atmosféry. Osobne ma ale mrzí, že pomerne málo priestoru dostalo gore, čo by sa pri takomto druhu hororu nemalo stávať. Na druhú stranu, dej má v tomto pomerne jednoduchom príbehu rýchly spád, takže divák by sa nemal nijak mimoriadne nudiť. Záver je predzvesťou toho, čo bolo od určitého momentu naznačené, takže z tejto stránky sa o žiadne prekvapenie nejedná - 60% ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Ta dvojka je slušně nesourodá. To ovšem ve filmu nevadí. Vadí, že první projekce mě docela bavila, a film sem slušně nadhodnotil pro jeho bezútěšnou atmošku. Teď už film můžu zhodnotit kriticky. Už to tahání mimina po lese , a šťourání se ve sračkách, je docela debilní. Hodina není nijak zábavná, a vlastně slušně nudí. A konec. Jen ta bezmoc je nepříjemná, ale jinak film o hovně. 40%. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Velký humbuk kolem průměru jako podobně u letošního nízkorozpočtového Hidden.Nesympatická dvojice a škvrně čelí Irské zkazce o blahoslavených a leč se režisér opravdu snaží a kameraman je opravdu profík, atmosféru mi prostě nevykouzlili a i když mě bavil příběh, strašení se jim nedaří, lekačky taky né a atmosféra není zázračná.Efekty docela ušly a díky bohu to není ani moc komické, ale mě nějak prostě nedokážou zaujmout tyhle horory z ostrovů, nedokážu ocenit to prostředí a nemusim ten styl, kdy je nějaký páreček někde na samotě.Na jednu noc mě to zabavilo a např. ta scéna s kosou a hlavičkou Cory je parádní, ale v celku prostě průměr na jednu noc.Žádný zázrak se opět nekoná.55%. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Koprodukční snímek „Hvozd“ je snímkem atmosférickým a přitom explicitním, jedná se o snímek, kde je horor prezentován jak formou psychologickou, tak i formou vizuální. A za mě to funguje. Atmosféra je doplňována velmi drsným provedením, což nakonec graduje ve velmi nepříjemný, místy až symbolický závěr, který má ještě takovou skoro až dětinsky hororovou dohru v titulcích. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Súvisiace novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (viac)

Reklama

Reklama