Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Ja sa zatiaľ veľmi slušne zabávam. Po tých uplakaných telenovelách je to príjemné osvieženie, aj keď ten humor je niekedy lacný a vtipy občas vyznejú trochu nasilu. Lenže za týmito smiešnymi scénkami sa skrýva aj kus pravdy, síce zosmiešnenej, ale tak to má pri komédii byť. S hercov mi asi najviac vadí Peťa Polnišová (aj keď sa to s každým dielom trochu zlepšuje), hlavne jej neprirodzená a afektovaná intonácia hlasu. Bez chybičky však idú Peter Sklár a Dano Heriban. Farár Mareka Majeského a jeho sutana to je kapitola sama o sebe. Na vypnutie je to super a moja inteligencia tiež sledovaním tohto seriálu neutrpela. ()

helrohir 

všetky recenzie používateľa

Po štyroch videných častiach môžem snáď konečne ohodnotiť túto "komédiu". Pred prvým dielom som mal celkom vysoké očakávania, pretože sitcom je snáď jediný žáner, v ktorom aj slovenské seriály môžu ponúknuť niečo neokukané a zábavné (viď "Susedia" alebo "Profesionáli"). Ale tento dedinský typ humoru ma takmer vôbec nezaujal, len sem tam sa objaví niečo fakt zábavné, takže určite som sklamaný a zvyšné diely už radšej odignorujem. ()

Reklama

Da_reba odpad!

všetky recenzie používateľa

Videl som z toho asi 15 minút a to mi úplne stačilo. Nezachráni to ani Sklár ani Polnišová. Veľmi ma mrzí že slovenská aj česká produkcia sa sústredí na tieto trápne pokuse skopírovať produkciu amerických TV staníc pretože to jednoducho nevedia! Chápem že cielová skupina sú ľudia s IQ pod 90 bodov a tí im to aj žerú ale na mňa je to jednoducho priveľa. Každý nový seriál je horší a horši... Zaslúžený odpad! ()

Maja_N 

všetky recenzie používateľa

Bezpochyby seriál, kde sa nedá ani len náznakom hovoriť o nejakom umení, alebo veľkej kvalite, napriek tomu sú niektoré scénky dosť vydarené a vtipné. Občas má človek chuť pozrieť si aj niečo primitívne jednoduché, na čom sa môže zabaviť. Niektoré z posledných častí (natočené 2018), do ktorých asi v snahe zaujať ešte viac ľudí dali účinkovať Evelyn, je len na škodu, pretože keď doteraz tam neboli nejaké extra herecké výkony, teraz to už skutočne začína byť aj pre mňa, čo som si to v rámci "vypnutia" a jednoduchej zábavy pozrela, až otravné. ()

Lochnes009 

všetky recenzie používateľa

Druhá časť famózna smejem sa, milujem kritikov ktorí len na základe upútavky zhodnotia všetko do poslednej bodky, pravdaže negatívne. Tváriť sa vážne a pri tom celý život ľpieť len na Pelíškoch, alebo Cimrmanovy (ktoré mám tiež veľmi rád) z nikoho neurobilo "intouša" tak sa netvárte, že sa tvárite, ale uvolnite sa. ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Pôvodne mala byť Horná Dolná iba 10-dielny letný seriál. (krasomama)
  • Tvorcovia seriálu usporiadali pre obyvateľov obce 26. januára 2015 fašiangovú párty. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • V scéne, kedy starosta ukazuje zranenému synovcovi falošnú mapu k pokladu, je za oboma jasne vidieť kostol. Seriálová obec sa sa však potýka s problémom, že obec Horná Dolná kostol nemá a omše musia byť slúžené v kultúrnom dome. (Frenkyt)

Reklama

Reklama