Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krátkometrážny
  • Dokumentárny
  • Animovaný

Recenzie (51)

plagát

Gladiator: Nechcem o teba prísť (2020) (hudobný videoklip) 

Veľmi príjemný videoklip aj pieseň. Striedanie záberov kapely a scénického tanca. Nie je to nič prelomové a inovatívne, avšak podľa môjho názoru kvalitne spracované.

plagát

Ulica v Palerme (2013) 

Zaujímavá téma, ale dosť nudné spracovanie. Celý čas sa rieši dookola to isté, čo by nevadilo, keby to nepôsobilo nudne až otravne. Po pozretí traileru som mala dojem, že som videla celý film a nemýlila som sa. Po prečítaní komentárov ohľadne šírky ulice som si tú jednosmerku všímala už od začiatku a predpokladám, že to bol úmysel. Záber na tú istú ulicu opticky úplne inak vyzerá na začiatku, keď dôjde k stredu oboch áut, ako na konci, keď sa situácia vyrieši.

plagát

Slovenský panteón - Ľudovít Štúr (2020) (epizóda) 

Možno som mala príliš veľké očakávania od tohto dielu a zaslúžilo by si to o niečo vyššie hodnotenie. Divácky spravené pútavo, aby to nepôsobilo nudne, ale ustavičné striedanie častí so sprievodcom príbehu, hrané časti, hrané časti doplnené o komentár rozprávača, samotný rozprávač a ešte aj vyjadrenia historikov na mňa pôsobili až príliš rušivo.

plagát

Jako letní sníh (2021) 

Životný príbeh Jana Amosa Komenského je rozhodne tak zaujímavý, že film by mohol pokojne trvať aj 2 hodiny, v tomto prípade však bolo rozprávanie miestami nudné, herecké výkony mohli byť takisto lepšie. Najväčším mínusom je pre mňa snaha povedať v krátkom čase čo najviac informácií a bolo to na škodu. Pôsobilo to neucelene a príliš útržkovito, napriek evidentnej snahe vyrozprávať príbeh. Pozitívne hodnotím kostýmy a scény, tiež sa mi veľmi páči, že celý príbeh je rámcovaný dialógom medzi Rembrandtom a Komenským. Slová v závere filmu sú krásnym zhodnotením.

plagát

Muž, který dovedl lítat (1980) 

Čo sa týka formálnej stránky, nič výnimočné, dôraz je kladený na pointu v závere, kedy chudák človek, sprvu nadšený svojou schopnosťou, zdeptany pravidlami ako sa čo má robiť správne, na svoje schopnosti zanevrie.

plagát

Cintorín (2019) 

Priznám sa, ak by som si neprečítala popis, asi by mi nenapadlo, že sa vo filme rieši aj kolonializmus, niekedy je preto lepšie tieto popisy nebrať príliš vážne, aby ste to potom vo filme nehľadali a neboli ovplyvnení. Úplne stačia úvodné titulky, ktoré vás pripravia na všetko, čo môžte očakávať. Na tento film musíte byť správne naladení, inak vás baviť nebude. Zo začiatku sa mi zaujímavejšie než samotný film zdalo, ako ľudia z kinosály postupne odchádzajú, avšak táto téma si vyžaduje pomalé tempo a dlhé zábery, ktoré boli naozaj premyslené a zmysluplné, preto som sa snažila na film sústrediť. Momentom úžasu bola pre mňa časť, kedy sa pozeráme na takmer čierny obraz a to niekoľko minút, no zvuk a všetky ruchy vás natoľko vtiahnu, že sa (možno) začnete pozerať na film nie očami, ale začnete tento príbeh prežívať. Nasleduje ešte niekoľko nádherných záberov a keď začali záverečné titulky, bolo mi ľúto, že film už končí.

plagát

Malý Joe (2019) 

Nie je to úplne dokonalý film, páči sa mi však, že úplne prirodzeným a nevtieravým spôsobom rieši vzťah matky a syna, zároveň však aj vážnu tému manipulácie.

plagát

Krajina ve stínu (2020) 

Podľa popisu veľmi zaujímavá téma, od spracovania som očakávala oveľa viac. Scény priemerné, chladné, ale žiaľ v takom význame, že som žiadnej z nich neverila. Pôsobilo to celé ako nasilu pozliepané časti, ktorými chceme vyjadriť veľkú myšlienku.

plagát

Reč vtákov (2019) odpad!

Oceňujem vizuálnu stránku filmu, subjektívne zábery kamery, deformáciu obrazu, ale to zďaleka nestačí na lepšie hodnotenie, pretože pozerať sa viac ako 2 hodiny na agresívnych, morálne upadnutých, negatívnych zúfalcov v duševne skrachovanej spoločnosti, považujem za stratu času.