Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Komédia

Obľúbené seriály (10)

Simpsonovci

Simpsonovci (1989)

Ako som písal pri 30. sérii: Keby mali tvorcovia rozum, ukončia Simpsonovcov po 25. sérii a keby mali rozumu aspoň trocha, tak to skončia po 30 sérii. Nejakým filmom na záver by tak zakončili 30 ročný kolotoč. Ako sa hovorí: ,,V najlepšom treba prestať". A aj keď to nerád hovorím, Simpsonovci majú to najlepšie už dávno za sebou. Navždy ich však budem mať v srdci a navždy ich budem mať rád. Aj keď sa (aspoň z môjho pohľadu) každou sériou zhoršujú, tak nebudem klamať - predsa len by som bol smutný ak by ich ukončili. Nie však preto lebo by mi nejako chýbali nové diely, ale preto, lebo by som si skrátka uvedomil, že je všetkým tým sériam, všetkým tým dielom ako celku koniec. Jednoducho by ma mrzelo to, že by ten seriál bol čím ďalej tým starší a mne by zostali iba spomienky na časy, kedy som sa tešil na nové diely. Avšak cez to všetko by som bol radšej ak by ho čím skôr ukončili, pretože si každou sériou zhoršuje svoje meno - Čo je, keď sa to tak vezme, takisto ukončovanie seriálu, ale pomalé a "bolestivé".

Ozark

Ozark (2017)

Ozark je jeden z prvých seriálov, ktoré som plánovane dopozeral do konca a musím povedať, že som veľmi rád, že som mu dal šancu. Je to skutočne skvelý seriál a to hlavne pre svoje nevľúdne a temnejšie prostredie, ktoré dodáva filmu tú pravú atmosféru, ale aj pre svoj perfektný scenár a herecké výkony. Veľa postáv tu bolo vďaka svojim hereckým predstaviteľom úžasne a pre mňa už aj pamätne zahratých. Napríklad Jason Bateman a Laura Linney ako manželia Byrdeovci boli úžasné postavy rovnako ako napríklad Julia Garner ako Ruth Langmore či Felix Solis ako Omar Navarro a množstvo ďalších. Dej seriálu bol veľmi zaujímavý a pre svoj vývoj fakt nepredvídateľný čo sa mi páčilo. Každým dielom sa mohlo udiať niečo iné čo divák nemusel čakal. Takisto vývoj postáv bol skvelý. To ako museli opustiť svoj pohodlný život v Chicagu kvôli mexickému drogovému kartelu a začať si získavať vplyv v oblasti Ozark, dostali sa do politických kruhov a museli vyjednávali s FBI aby si zachránili vlastné životy bolo fakt zaujímavé sledovať. Pri každom probléme sa museli vynájsť a keď si porovnám série medzi sebou, tak tam je dobre vidieť tú zmenu zmýšľania a konania. Seriál by som dokázal sledovať aj ďalšie 4 série, ale zasa netreba to preháňať. Niekedy bolo tempo trochu pomalšie, inokedy prirýchle a to hlavne vo finále, ktoré ma nie úplne uspokojilo. Ale tak či tak, účel to splnilo, pretože predsa len v brandži, v ktorej sa Byrdeovci pohybovali nie je nikdy nič isté.

Odhalení

Odhalení (2019)

Človeka môže až mraziť keď vie, že je táto mini-séria podľa skutočnej udalosti. Príbeh Dee Dee a Gypsy tu vďaka skvelým hereckým výkonom pôsobí skutočne dôveryhodne. Je nám tu veľmi dobre zobrazený zložitý život Gypsy s jej matkou, ktorá svoje dieťa celé roky klamala a využívala, tak ako aj svoje okolie. No na druhej strane svoju Gypsy milovala a starala sa o ňu. Rôzne scény tu preto vyvolávajú rôzne emócie, ktoré divák nestihne ani spracovať a už sa hrnú ďalšie. Raz krásny vzťah matky a chorej dcéry, potom psychologické hry, ktoré úbohá Gypsy nie je schopná pochopiť a zvládať. Každým dielom sa napätie zvyšuje a človek už len čaká na ten moment, kedy Gypsy urobí ťažké rozhodnutie, ktoré bude myslím už navždy kontroverzné a diskutabilné vzhľadom na to čo si prežila. Avšak séria nám ponúka aj pohľad do minulosti, kedy Dee Dee začala so svojimi klamstvami. Možno práve po tom, čo jej matka povedala na smrteľnej posteli, si začala Dee Dee svoju Gypsy viac držať pri sebe, aby mala navždy niekoho, kto ju miluje. Žiaľ, skutočný príbeh Dee Dee sa už nikdy nedozvieme, no verím, že cez to všetko aká bola, si smrť nezaslúžila. Gypsy to zjavne tiež neskôr trápilo, no znovu - po tom čo si prežila, je ju len veľmi ťažké za to odsudzovať. Dúfam, že keď ju prepustia, tak bude viesť spokojný život a nebude sa trápiť svojou minulosťou.