Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o tucte rozmanitých jednotlivcov pohybujúcich sa v rôznych smeroch a túžiacich po niečom viac. Ich cesty sa nečakane prelínajú a oni objavujú moc v Kristovi, najmä v jeho kríži, a to aj keď v neho neveria. Keď miestny pastor, ktorého viera slabne, zistí, ako presvedčivo túto vieru obhajuje pouličný kazateľ, pripomenie mu to, že viera musí vždy vyústiť v konanie, ktoré ovplyvní okolitý svet.
Film od tvorcov God's Not Dead (2014) si kladie priamu, no neľahkú otázku: veríte v Boha? (Martyska)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (19)

Kritik. 

všetky recenzie používateľa

Kategória kresťanských filmov je malá, a je dôležité si pri hodnotení uvedomiť že nie je veľmi s čím porovnávať. Keď porovnám s desiatkami iných, žánrovo rovnakých, filmov, tak tento film musím hodnotiť pomerne dosť vysoko. Boli v tom emócie (hoci niektoré ma nedostali), malo to snahu o rozvinutie charakterov postáv (hoci niektoré nepresvedčili), veci neboli až tak čiernobiele ako v iných kresťanských filmoch...ale ani tak šedé, sivé, chaotické a nedokonalé ako je to v realite - čo je asi najväčšia škoda. Slušné. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Lacnejšie a príliš okato agitačné. Takže je jasné, akému publiku je určené a nemá ani ambíciu presvedčiť, čo i len časť iného publika, možno toho pochybujúceho, možno takého, ktorý by sa so záujmom pozrel na nejaké ťažšie osudy, ale vadí mu tá očividná tlačenka. A tiež je to dielo veľmi uslzené a idealizované. A chýbal tu aj väčší talent tvorcov. Napriek duchovnej vrstve je tak dojem neutrálny. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

V boha nevěřím a věřit nikdy nebudu. Člověku se děje dost zlého i dost hezkého a je jedno, jestli je zlý, hodný, jestli věří, nebo ne. Jde jen o to věřit v sebe. A že se někdy děje něco, co nechápeme. To není bohem, to je prostě jenom tím, že to nechápeme. Právě proto mi přijde film nesmírně pokrytecký, nemluvě o tom, že je místy zbytečně přeslazený. ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Film som stiahol len vďaka ateistom, čo sem vo veľkom zasa popísali, že je to ďalšia kresťanská agitka a hovadina :--))! Vďaka! To je ako mať tip od hluchého, čo sa vrátil rozhorčený z koncertu, že po koncerte všetci tí debili len stáli a tlieskali, ale on že jakživ nič nepočul a počuť nebude, iba svoje vnútorné hlasy a spoliehanie sa na vlastný inštinkt, proste ďalšia agitka, že uši nie sú len na držanie okuliarov. Takže áno, film veriaceho samozrejme ani  v tomto prípade nesklame - je o nádeji v beznádeji, o dobre v ľuďoch, ktoré sa dá vydolovať, aj keď sa už správajú ako zvery, ceste k sebe a k Bohu, k dobru, k pokoju. Samozrejme, že to hromadu ometákov vytočí, ale nevadí, skôr naopak: bez nenávistného povyku by to bolo podozrivé! 5* a pozdravy hluchým, že vďaka za tip ;-)! ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Popravdě mne některé obyčejně lidské osudy z 12 propletených skoro i dojaly, ale čekal bych to trošku zaobalené, ne takovou nestoudnou křesťanskou verbovačku. Aneb věřte a modlete se ke kříži, bude vám dáno. Z etického hlediska laskavosti a nezištné pomoci bližním s tím nemám problém, naopak, ovšem 2hodinová nalévárna (z filmové stránky neurážejícně průměrná) mou toleranci vysála na dno. Totálně ji pak zabil nesmyslný zázrak na konec. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (3)

  • Zahrnutie otáznika do názvu filmu sa vo filmovom priemysle považuje za znamenie smoly a neúspechu filmu. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v mestách Manistee, Ludington a Muskegon Heights, ktoré sa nachádzajú v americkom štáte Michigan. (Hudakfilms)
  • Pracovný názov filmu bol Believe. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama