Reklama

Reklama

Zmýšľanie vysokoškolského profesora Radissona čelí výzve zo strany nového študenta Josha, ktorý na rozdiel od neho verí, že Boh existuje.
Pre profesora filozofie Radissona (Kevin Sorbo) je náboženstvo nepríjemnou témou, pretože jeho matka – kresťanka – zomrela, keď mal dvanásť rokov, hoci sa modlil k Bohu a prosil ho, aby ušetril jej život. Aj tento zážitok ho motivoval k rozsiahlemu štúdiu filozofie, ktoré ho vynieslo medzi najlepších mysliteľov. V rámci svojich kurzov sa však téme náboženstva nemôže vyhnúť, ani keby chcel. Dilemu a svoj hnev na Boha rieši tým, že svojich študentov žiada, aby citovali Nietzscheho výrok „Boh je mŕtvy", pričom za odmenu ich z tejto témy neskúša. Keď sa tomuto prístupu vzoprie jeden z nových študentov menom Josh (Shane Harper), Radisson od neho požaduje dôkaz, že Boh nie je mŕtvy. Sľúbi mu, že jeho eseji nebude oponovať, no Joshova oduševnenosť a pevnosť jeho viery, ktorú demonštruje aj tvrdením, že neexistenciu Boha nemožno dokázať, predstavujú pre Radissona ťažkú skúšku nielen v profesionálnom, ale hlavne v osobnom živote. (Incantator)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (66)

Marty89 

všetky recenzie používateľa

Hlavní premisa filmu dobrá, ale... postavy se chovají příliš nerealisticky, stavba filmu je krajně nelogická (vypadá to, že některé dějové linie se odehrávají během dvou dnů a některé během dvou týdnů), film je příliš jednostranný a ta agitka na konci... Za každou z těchhle věcí jde hvězdička dolů, takže 1*. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Verím v Boha. Zdá sa, že mám rád propagandistické filmy, lebo toto bola propaganda ako Brno. Vždy som vyčítal ľuďom, že svoju vieru preživajú viac emocionálne a mali by pre ňu hľadať predovšetkým racionálne argumenty. Ale po 2 hodinách prívalu emócií priznávam, že som sa možno mýlil. Možno je viera primárne emócia a možno je to tak dobre, Boh vie. Credo ut intelligam (Najprv uverím, aby som pochopil) alebo Intelligo ut credam (Najprv pochopím, aby som uveril). Výber je na vás. ()

Reklama

xxmartinxx odpad!

všetky recenzie používateľa

Propaganda, která je moc neschopná a vylhaná, aby se s ní mělo smysl pouštět do diskuze, ale ne dost zábavná, aby se u ní dalo smát. Zvlášť zasazen do kontextu je tenhle film ryzím zlem. Je skutečně těžko snesitelné sledovat film ze země, kde přiznaný ateista nemůže doufat, že by byl zvolen do nějaké politické funkce, v němž se křesťané staví do pozice utlačovaných a ublížených - a to formou tvorby naprosto nerealistické modelové situace. Na opravdové univerzitě a na opravdovém semináři může být tenhle film skvěle využíván jako ukázka tendenční propagandy, kde se privilegovaná skupina staví do pozice obětí vnějšího nepřítele, jakési zapšklé zdegenerované skupiny sápající se po moci. Co mi to jen připomíná? ()

Ingtar2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Menší príbeh na začiatok. Pred nejakými dvoma rokmi mal môj učiteľ etiky na mesiac voľno, tak mi táto hodina často odpadávala. A keďže na náboženstve bývala vždy zábava, začal som chodiť tam. Na prvej hodine sa, tak ako vždy, riešila homosexualita, a tak som sa ako liberál (pozn. pre konzervatívcov - liberál neznamená urážku) veľmi dobre zabával na komentároch veriacich homofóbnych spolužiakov. Na druhej hodine učiteľka pustila toto. Námet mi prišiel zaujímavý, dúfal som v niečo typu Pozemšťana. No očividne som sa pekne zmýlil. Ako ateista samozrejme neverím v nejakú postavu mimo priestor a čas ktorá tu bola vždy, stvorila nás ale sama očividne stvorenie nepotrebovala. Nerozumiem logike toho, že Ježiš, boh a Duch svätý sú vlastne jedna osoba, z čoho vlastne vyplýva, že Ježiš obetoval seba samému sebe aby zachránil svet pred sebou. A už vôbec nevidím dôvod veriť v niečo, kde chýba logika asi tak, ako punčové rezy na zraze anonymných alkoholikov. Z tohto filmu som sa teda dozvedel asi toľko, že ako ateista som obyčajná sviňa a v podstate na základe poslednej scény si nezaslúžim žiť. Takisto som sa dozvedel, že ostatní bohovia síce možno existujú, ale ten kresťanský si to neželá, čiže my musíme urobiť Big Daddymu po vôli aby sme nešli navždy do pekla (to je to božie milosrdenstvo). Takisto som zistil, že prijatie Ježiša ma môže zachrániť pred smrteľnou chorobou a že časové línie v náboženstve zmysel dávať nemusia, because yes. Jediná vec čo sa mi páčila bolo veľké množstvo postáv (To je asi Wheel of Time syndrome), aj keď v tomto prípade ich boli vlastne 2/3 úplne zbytočných. Keď už hovoríme o zbytočnostiach, tak asi si viete predstaviť môj názor na tento film. Najväčší frajer bol aj tak ten otec moslim, tiež by som sa s tým nesral. Čiže ponaučenie na záver - There is over 6000 gods all over the Earth, but don't worry, only the your is real! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film má svoje predsudky, asi tak ako každý film orientovaný na nejakú skupinu. Je niekedy domýšľavý a možno niekedy zdanlivo nelogický. Na strane druhej cieľovku poteší, prinesie jej presne to posolstvo, ktoré má, za lacný peniaz zároveň podráždi presne tých, pre ktorých film určený nie je. Aj to je reklama. A tiež je pravda, že tí všetci, čo kričia Boh je mŕtvy, ako Nietsche, sami už mŕtvi sú, alebo ich to čoskoro čaká. Film má spracovanie možno nie najdrahšie, ale má v sebe aj silné scény, ktoré materialista v živote nepochopí a preto ho ani nemusí pozerať a rovno vrazí odpad. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (17)

  • Keď Mina stojí v dverách domu svojej matky, má veľký náhrdelník. V ďalšej scéne, kde kľačí po boku matky, náhrdelník zmizol. (Pat.Ko)
  • Spoločnosť Pure Flix Entertainment čelí súdnemu sporu od Kelly Monroe Kullberg a Michaela Landona Jr., ktorí tvrdia, že tento film kopíruje ich scenár k nevzniknutému filmu "Rise". Žaloba tvrdí: "Téma, nastavenie, príležitosť, kľúčový moment, zmena plánu, komplikácie, zdržanie, finálny ťah, vrchol a následky scenára 'Rise' a filmu 'God's Not Dead' sú rovnaké." Kullberg a Landon žiadali  "čiastku presahujúcu 100 miliónov dolárov." (Pat.Ko)

Reklama

Reklama