Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o tucte rozmanitých jednotlivcov pohybujúcich sa v rôznych smeroch a túžiacich po niečom viac. Ich cesty sa nečakane prelínajú a oni objavujú moc v Kristovi, najmä v jeho kríži, a to aj keď v neho neveria. Keď miestny pastor, ktorého viera slabne, zistí, ako presvedčivo túto vieru obhajuje pouličný kazateľ, pripomenie mu to, že viera musí vždy vyústiť v konanie, ktoré ovplyvní okolitý svet.
Film od tvorcov God's Not Dead (2014) si kladie priamu, no neľahkú otázku: veríte v Boha? (Martyska)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (19)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Lacnejšie a príliš okato agitačné. Takže je jasné, akému publiku je určené a nemá ani ambíciu presvedčiť, čo i len časť iného publika, možno toho pochybujúceho, možno takého, ktorý by sa so záujmom pozrel na nejaké ťažšie osudy, ale vadí mu tá očividná tlačenka. A tiež je to dielo veľmi uslzené a idealizované. A chýbal tu aj väčší talent tvorcov. Napriek duchovnej vrstve je tak dojem neutrálny. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Haleluja! Velebte pána a najděte spásu v jeho kříži vy bezbožní pohani! Mno tak po tomhle hodnocení si asi moji oblíbenci budou myslet, že jsem se zbláznil, nebo mi byl vymyt mozek jako v Mechanickém pomeranči. Ne nebojte se nenašel jsem boha (teda kromě toho kterého mám v sobě) zůstávám i nadále ateistou který shoří v pekle a taky nebudu popírat, že k podobným snímkům přistupuji spíš jako ke guilty pleasure a ne, že bych je bral vážně, ale tenhle byl nakonec celkem fajn. Nebyla to totiž žádná násilná propaganda boha ve stylu katolické církve, tak jako ve filmu Encounter a tak když si odmyslím fakt, že občas jsem se bavil tou lehkou absurditou děje a chováním postav, tak musím i zcela nečekaně říct, že to je takovej příjemnej a veskrze velice pozitivní film. Samozřejmě, že úplně vymyšlenej a nereálnej, ale o to tady nejde. Pokud na necelý 2 hodiny připustíte, že bůh opravdu existuje, tak se nejenom pobavíte, ale kupodivu to nijak neurazí. Věřícího ze mě neudělá. Na druhou stranu ani to neodsuzuji. Pokud tomu někdo věřit chce a pomáhá mu to k lepšímu snášení života, tak proč ne. Jo a finální pointa je fakt mazec (to se nedá spoilerovat) ale už jenom za ní musím ty 3* dát. Ámen.55% ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

V boha nevěřím a věřit nikdy nebudu. Člověku se děje dost zlého i dost hezkého a je jedno, jestli je zlý, hodný, jestli věří, nebo ne. Jde jen o to věřit v sebe. A že se někdy děje něco, co nechápeme. To není bohem, to je prostě jenom tím, že to nechápeme. Právě proto mi přijde film nesmírně pokrytecký, nemluvě o tom, že je místy zbytečně přeslazený. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Presne ako v prípade God's Not Dead. Zaujímavé príbehy a osudy postáv, krásne načrtnutie vnútornej dilemy každej z postáv,... a potom to prišlo - absolútne absurdná agitácia, ktorá silnela až po záverečný "zlatý klinec" film na moste. To bolo niečo tak strašne prehnané, až človeku prišlo zas a znovu ľúto, že tvorcovia za každú cenu takto silno tlačili na pílu (presne tak ako pri zmienených filmoch God's Not Dead). Ale uznávam, že veľa dialógov a argumentačných výrokov malo úroveň a aj pekné posolstvo. Aká škoda, že takéto agitačné filmy sú často vybičované k takým absurdným zvratom so zázrakmi za každú cenu... ()

Kritik. 

všetky recenzie používateľa

Kategória kresťanských filmov je malá, a je dôležité si pri hodnotení uvedomiť že nie je veľmi s čím porovnávať. Keď porovnám s desiatkami iných, žánrovo rovnakých, filmov, tak tento film musím hodnotiť pomerne dosť vysoko. Boli v tom emócie (hoci niektoré ma nedostali), malo to snahu o rozvinutie charakterov postáv (hoci niektoré nepresvedčili), veci neboli až tak čiernobiele ako v iných kresťanských filmoch...ale ani tak šedé, sivé, chaotické a nedokonalé ako je to v realite - čo je asi najväčšia škoda. Slušné. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (3)

  • Zahrnutie otáznika do názvu filmu sa vo filmovom priemysle považuje za znamenie smoly a neúspechu filmu. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v mestách Manistee, Ludington a Muskegon Heights, ktoré sa nachádzajú v americkom štáte Michigan. (Hudakfilms)
  • Pracovný názov filmu bol Believe. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama