Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o tucte rozmanitých jednotlivcov pohybujúcich sa v rôznych smeroch a túžiacich po niečom viac. Ich cesty sa nečakane prelínajú a oni objavujú moc v Kristovi, najmä v jeho kríži, a to aj keď v neho neveria. Keď miestny pastor, ktorého viera slabne, zistí, ako presvedčivo túto vieru obhajuje pouličný kazateľ, pripomenie mu to, že viera musí vždy vyústiť v konanie, ktoré ovplyvní okolitý svet.
Film od tvorcov God's Not Dead (2014) si kladie priamu, no neľahkú otázku: veríte v Boha? (Martyska)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (19)

suboss 

všetky recenzie používateľa

Keď mám pravdu povedať nevedel som, čo mám od tohoto filmu čakať. Film Do You Believe ma však milo prekvapil. Myšlienka existencie, či neexistencie Boha mi občas vŕta v hlave, avšak jednoznačnú odpoveď na otázku, či Boh existuje som ešte nenašiel. Isté však je, že keby sa každý človek správal tak ako hlavní hrdinovia tohoto filmu, svet by bol oveľa krajší. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Presne ako v prípade God's Not Dead. Zaujímavé príbehy a osudy postáv, krásne načrtnutie vnútornej dilemy každej z postáv,... a potom to prišlo - absolútne absurdná agitácia, ktorá silnela až po záverečný "zlatý klinec" film na moste. To bolo niečo tak strašne prehnané, až človeku prišlo zas a znovu ľúto, že tvorcovia za každú cenu takto silno tlačili na pílu (presne tak ako pri zmienených filmoch God's Not Dead). Ale uznávam, že veľa dialógov a argumentačných výrokov malo úroveň a aj pekné posolstvo. Aká škoda, že takéto agitačné filmy sú často vybičované k takým absurdným zvratom so zázrakmi za každú cenu... ()

Reklama

Mykhaluu 

všetky recenzie používateľa

Tam kde Crash, Magnolia a Pulp Fiction naznačují opatrně naději, zde se nic nemaskuje, ale otevřeně se vyjadřuje naděje, která je v Kristu plná a věčná. Ne každý osud končí časným happy endem, ale o tom život víry je, očekává smysl, tam, kde bez víry je temnota smrti. Už si ani neumím představit, co vlastně člověku na takovém poselství může vadit, kde je toho zdroj? Slzy k filmu patří jako titulky. Silný zážitek. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Lacnejšie a príliš okato agitačné. Takže je jasné, akému publiku je určené a nemá ani ambíciu presvedčiť, čo i len časť iného publika, možno toho pochybujúceho, možno takého, ktorý by sa so záujmom pozrel na nejaké ťažšie osudy, ale vadí mu tá očividná tlačenka. A tiež je to dielo veľmi uslzené a idealizované. A chýbal tu aj väčší talent tvorcov. Napriek duchovnej vrstve je tak dojem neutrálny. ()

Kritik. 

všetky recenzie používateľa

Kategória kresťanských filmov je malá, a je dôležité si pri hodnotení uvedomiť že nie je veľmi s čím porovnávať. Keď porovnám s desiatkami iných, žánrovo rovnakých, filmov, tak tento film musím hodnotiť pomerne dosť vysoko. Boli v tom emócie (hoci niektoré ma nedostali), malo to snahu o rozvinutie charakterov postáv (hoci niektoré nepresvedčili), veci neboli až tak čiernobiele ako v iných kresťanských filmoch...ale ani tak šedé, sivé, chaotické a nedokonalé ako je to v realite - čo je asi najväčšia škoda. Slušné. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (3)

  • Zahrnutie otáznika do názvu filmu sa vo filmovom priemysle považuje za znamenie smoly a neúspechu filmu. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v mestách Manistee, Ludington a Muskegon Heights, ktoré sa nachádzajú v americkom štáte Michigan. (Hudakfilms)
  • Pracovný názov filmu bol Believe. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama