Reklama

Reklama

Agatha Christie: Slečna Marpleová

(seriál)
  • Česko Slečna Marplová (viac)
Veľká Británia, (2004–2013), 35 h 47 min (Minutáž: 82–103 min)

Predloha:

Agatha Christie (kniha)

Hrajú:

Geraldine McEwan, Julia McKenzie, Joanna Lumley, Herbert Lom, Griff Rhys Jones, Ian Richardson, Christian Coulson, James D'Arcy, Timothy Dalton (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(23)

Obsahy(1)

Slečna Jane Marplová sa vydáva na mnohé dobrodružstvá pri odhaľovaní vražedných záhad. Amatérska detektívka, ktorá žije v mierumilovnej anglickej dedinke St. Mary Mead, oplýva analytickou mysľou a tak nejako záhadné zločiny a vraždy v celom svojom okolí priťahuje. Aj keď k nej miestna polícia pristupuje mierne nedôverčivo, čoskoro zistí, že jej analytické schopnosti sú veľmi užitočné. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa lemonova k tomuto seriálu (14)

Mŕtva v knižnici (2004) (S01E01) 

Jediný, kto v tejto časti pútal moju pozornosť, bol Ben Miller. Zápletka mi však pripadala ako vtip.. ()

Vražda na fare (2004) (S01E02) 

No neviem.. Poirotovi toto nesiaha ani po členky.. a roztomilosť slečny Marplovej ide po čase dosť na nervy. ()

Vlak z Paddingtonu (2004) (S01E03) 

Ale hej.. celkom milá adaptácia. Potešila prítomnosť Johna Hannaha :) ()

Ohlásená vražda (2005) (S01E04) 

Po časti Niet dymu bez ohňa je táto mojou druhou najobľúbenejšou. Ani nie tak vďaka zápletke ako vďaka plejáde skvelých hercov, na ktorých je radosť pozerať. ()

Zabudnutá vražda (2006) (S02E01) 

Tie neustále návraty k vystúpeniam Funny Bones mi prišli ako scenáristicky zúfalý ťah a romantická zápletka sa tiež veľmi nepodarila.. nič moc. ()

Niet dymu bez ohňa (2006) (S02E02) 

Túto časť som videla ako prvú a povedala som si: wau! Až neskôr som prišla na to, že práve táto časť je svetlou výnimkou v porovnaní s ostatnými. Totiž so slečnou Marplovou mám problém práve pre slečnu Marplovú. (aby ste mi rozumeli: nemám problém s Geraldine McEwan - tá je skvelá, ale s uletenou postavou, ktorú stvárňuje) A v tejto epizóde sa takpovediac iba kde tu mihne, inak je celý príbeh vystavaný na hlavných hrdinoch. Navyše je komediálne ladený s istou dávkou nadhľadu, čo v iných častiach chýba. Nehovoriac o tom, že James D´Arcy je neodolateľný! ;) ()

Svrbenie v prstoch (2006) (S02E03) 

Toto je plejáda skvelých hercov: Greta Scacchi je rozkošná, Anthony Andrews správne britsky skeptický, Charles Dance fajnovo protivný a samozrejme Gerladine McEwan na jednotku. Už som si pri Marplových zvykla, že zápletky nezvyšujú inteligenčné kvóty, ale o to tu nejde: tento príbeh má svoje čaro a vtip. :) ()

Sittafordská záhada (2006) (S02E04) 

Na rozprávkové zápletky si pri slečne Marple skrátka treba zvyknúť. ;) Hviezdičku navyše prihadzujem môjmu obľúbencovi Laurenceovi Foxovi. ()

Skúška neviny (2007) (S03E02) 

Jedna z vydarenejších častí, najmä vďaka hereckému obsadeniu aj inteligentnejšiemu scenáru.. ()

V nultom bode (2008) (S03E03) 

V tejto časti sú postavy tak zaškatuľkované, že presne viete, kto sa ako zachová. Asi preto som dosť fandila Cate. :))) ()

Vraždiť je hračka (2009) (S04E02) 

Päť hviezdičiek pre Benedicta, mínus hviezdička za Juliu, mínus hviezdička za totálne hlúpu zápletku (neviem, či to prestrelila Agatha, alebo scenáristi, keďže som knihu nečítala) - to máme spolu 3 hviezdičky.. ;) ()

Karibské tajomstvo (2013) (S06E01) 

Z poslednej série určite najlepšia časť. Uzavretá spoločnosť v exotickom prostredí, vzťahy patrične poprepletané a má to spád. Vtip sa však už takmer vytratil, čo je v prípade Slečny Marplovej na škodu.. ale ten jeden stál za to! :)) ()

Greenshawsov prepych (2013) (S06E02) 

Nemôžem si pomôcť, chýba mi ten pôvodný vtip a nadhľad, ktoré robili staršie časti Marplovej pozerateľnými. Niečo podobné "vyviedli" v poslednej sérii aj Poirotovi, ale u slečny Marplovej sa tým úplne stráca kúzlo rozprávania - kým roztomilá babička riešila s ihlicou v ruke vraždy, bola to aspoň sranda, takto mi to príde skôr na smiech.. ()

Nekonečná noc (2013) (S06E03) 

Kamže sa to podela slečna Marplová.....??? ()

Súvisiace novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (viac)

Reklama

Reklama