Reklama

Reklama

Agatha Christie: Slečna Marpleová - Season 6 (2013) (séria)


Greenshawsov prepych (S06E02)

(epizóda)
  • Česko Greenshawova Kratochvíle (viac)

Slečnu Marplovú vyhľadá uprostred noci zúfalá Louisa Oxleyová, ktorá je s malým synom Archiem na úteku pred chlapcovým násilníckym otcom. Jane sa rozhodne dvojicu ukryť na rodinnom sídle dávnej priateľky Katherine Greenshawovej. Trochu výstredná stará dáma a vášnivá botanička práve hľadá sekretárku, a Louisa vie veľmi slušne písať na stroji. Sídlo Greenshawovcov pôsobí strašidelne samo o sebe, a tak Archie berie na ľahkú váhu, keď mu majordomus Cracken rozpráva, že v dome straší. Ešte tej istej noci muž tragicky zahynie pri páde z rebríka a Archie sa slečne Marplovej zverí, že na schodisku zazrel záhadnú postavu v kapucni. Polícia celú záležitosť uzavrie ako nešťastnú náhodu, Jane si o tom však myslí svoje. A ďalšie udalosti jej bohužiaľ dajú za pravdu. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (15)

lemonova 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nemôžem si pomôcť, chýba mi ten pôvodný vtip a nadhľad, ktoré robili staršie časti Marplovej pozerateľnými. Niečo podobné "vyviedli" v poslednej sérii aj Poirotovi, ale u slečny Marplovej sa tým úplne stráca kúzlo rozprávania - kým roztomilá babička riešila s ihlicou v ruke vraždy, bola to aspoň sranda, takto mi to príde skôr na smiech.. ()

djbarrel 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další kousek z nové série Slečny Marplové byl pravděpodobně o dost lepší než ten šílenej Karibik. Prostředí typycké pro Marplovou, ovšem rychlost akce byla přesně opačná. Rozhodně ta část s tou "noční akcí" mi opět připomíná poslední díly Poirota. Nové série je jaksi " NeMarplovská". Alespoň podle mě. Jak říká moje matka - Marplová je příjemný film na usínání. Tím nemyslí, že je tu nudný blivajz, ale že se jedná o film s poklidným tempem při kterém usnout lze. V tomhle případě to bohužel neplatí. Bohužel. 68 % ()

Reklama

Tosim 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jak mám Agathu rád, v tomto díle se vyskytují její typické vyprávěcí propriety až moc a je to spíš na škodu - zamotaný příběh, stopy minulosti, dost mrtvých, rodinná tajemství, zločin na hraně uvěřitelnosti a Jane, ze které si dělá inspektor víceméně legraci, ale na konci, při retrospektivě, během okamžiku otočí. Škoda. ()

Aky 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slečna Marplová má oproti Poirotovi zásadní nevýhodu, že není profesionální detektivka. Musí se k případu proto nachomýtnout vždycky nějak náhodou nebo omylem, což příběh už na počátku poznamenává jistou křečovitostí. Ve všem ostatním - výpravou, hereckými výkony, scénářem ctícím předlohu se však svému kolegovi vyrovná. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Presne takto si predstavujem "marplovku". Poriadne zamotané, pár vedľajších postáv určených na zavádzanie diváka, ktorý sa chce sám k niečomu dopátrať, a trochu strašidelnosti tiež nie je na škodu. Nakoniec všetko do seba zapadne a všetky spočiatku divné detaily dostanú zmysel. Silné štyri hviezdy.–––– Jsi zrcadlem své matky, jež v tvé tváři nachází líbezný květen svých mladých let. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama