Reklama

Reklama

Pete a jeho drak

  • Česko Můj kamarád drak (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pre Grace, správkyňu lesa, boli príbehy o divokom drakovi žijúcom hlboko v horách, ktorými jej otec, pán Meacham udivoval deti v okolí už dlhé roky, len vymyslenými a neuveriteľnými historkami. Až kým nestretne Peta, tajomného desaťročného chlapca bez rodiny a domova, ktorý tvrdí, že žije v lese so svojím obrovským priateľom Elliotom. Ten sa podľa Petovho popisu nápadne podobá drakovi z rozprávania pána Meachana. S pomocou Natalie, dcéry majiteľa píly Jacka, sa Grace rozhodne zistiť, odkiaľ Pete pochádza, kam patrí a či jeho drak naozaj existuje... . (Saturn)

(viac)

Videá (16)

Trailer 1

Recenzie (204)

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Ťažko hodnotiť. Dobre obsadené, pekne nasnímané s fajn hubou a atmosférou ale s dejom tak neoriginálnym, jednoduchým a klišoidným až to zabolí. Príjemná jednohubka ktorú však stačí vidieť iba raz. A nepáčil sa mi vizuál draka. Pôsobil až moc detsky a rozprávkovo + tá krikľavo zelená mu na kráse taktiež nepridala. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Líbezné pohádkové dobrodružství, jehož rozšířené patetičnosti vypomáhají jen zvučná jména, jejichž nositelé se upsali tomuto prachobyčejnému fantasy snímku. Provedení, jak z pohledu scénáře, tak z vizuálního hlediska, je povedené, ovšem velkou část filmu jsem měl tendenci cítit vykrádání dávných originalit tohoto žánru jako je například nikdy ničím nepřekonaný Nekonečný příběh. První pomaloučku se rozbíhající polovina filmu se mě snažila přesvědčit, abych byl tentokrát hodně přísný, rozběh v druhé části mě zahnal k průměru. ()

Reklama

berny2468 

všetky recenzie používateľa

Nová pohádka od Disneyho, která vyšla v podobnou dobu, jako Spielbergův Obr Dobr, mi nejde jinak než srovnávat právě s Obrem. A právě tento minisouboj, který tak nějak rozhodl o tržbách, zcela jednoznačně vyhrál Dobr. Můj kamarád drak, je pohádka bez potenciálu, protože příběh ač je miloučký, tak je prostě o ničem. Vizuálně se mi ani nijak moc nelíbil drak. Který má být roztomilý, ale je takový nijaký. Podivná zelená barva a vlastně podivný celý drak. Ale na druhou stranu je to velmi zajímavě natočené, ale přesto je to takové zklamání pro mně. Ale přesto věřím, že pro děti je to pěkná pohádka, kterou nic nezkazíte….50%. ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Celkem příjemný rodinný film o přátelství a bojem o svobodu. Všichni hrdinové jsou sympatičtí, příběh, který už člověk někde viděl plyne v pohodě. Drak se také velmi povedl a připomínal mi starého dobrého Falca z Nekonečného příběhu. O proti železnému obrovi, zachraňte Willyho a podobným filmům mi zde chyběla gradace příběhu, která by dokázala emočně vyždímat a uronit nějakou tu slzičku. Celé to plane na půl plynu a pokud bych měl náladu na podobný film, asi bych sáhl po něčem jiném......6/10 ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Určite jedna z najvydarenejších rozprávok na tému drak. Deťom sa to veľmi páčilo, nám dospelým rovnako. Okrem výborného obsadenia Redford, D. Howardová či Karl Urban je tu vydarené spracovanie draka. Výborne vyrozprávaný príbeh vás chytí od úvodných minút. presne niečo také si predstavujem na vianočný večer alebo podvečer. Alebo budeme donekonečna nostalgicky sledovať nekonečné reprízy. V rámci žánru roddinný alebo detský si určite zaslúži vyššie hodnotenie ako má momentálne. U mňa veľmi slušných 80%, za deti určie i plný počet. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (10)

  • Krycí název filmu uvedený na krabici pro distribuci do kin byl Prowess - 2D/3D. (Peklop)
  • Scéna, keď sa Pete (Oakes Fegley) vyštverá na školský autobus, je odkazom na originál filmu, kde je podobná scéna. (megajalec)
  • Viacero áut vo filme pochádza z neskorších rokov, ako sa odohráva dej filmu (1983). (megajalec)

Reklama

Reklama