Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hriešne bohatá Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) je v roku 1944 na výslní vrcholu newyorskej spoločnosti. So svojím manželom a manažérom v jednej osobe, St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant), veľkorysým patrónom klasickej hudby, zahŕňajú mestskú smotánku výberom slávnych operných árií v podaní samotnej božskej Florence. Jediným nedostatkom jej vystúpení je skutočnosť, že Florence nielenže nedokáže udržať pri speve melódiu, ale jej hudobné nadanie a hlas sú jednoducho príšerné. Takúto drobnosť však dokáže dobrý milujúci manžel vyriešiť. Bayfield udržuje svoju Florence v presvedčení, že jej spev je priamo nadpozemsky krásny. A tak Florence vždy spieva pre starostlivo vybrané a zaplatené publikum, či veľmi lojálnych priateľov. Povzbudená svojimi úspechmi, Florence sa rozhodne splniť si celoživotný sen: vystupovať v Carnegie Hall. Vo svojej neskrotnej štedrosti rozdá na svoj chystaný koncert tisíce vstupeniek veteránom vracajúcich sa z vojny. Bayfield, ktorý ju láskyplne chráni pred krutou pravdou, musí čeliť najťažšej výzve svojho života... (Magic Box)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (271)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak túto historickú anomáliu vôbec nechápem a nechápem ju ani po pozretí evidentne značne štylizovaného filmu. Nakoniec je to film o láske a nesmiernej oddanosti a otvára otázku, či to v tomto smere nebolo zo strany pána priateľa a manažéra kontraproduktívne, aby sa aj sama zodpovedala, že teda asi nie. Grant, Streep aj Helberg dokonalí, len ma skrátka tento príbeh nezaujal natoľko, aby som sa do ich postáv dokázal, respektíve chcel vcítiť. 70% ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Život je tak bohatý a tvárný, že si každý může vybrat v jakém světě chce žít. Florence si vybrala svět hudby, ve kterém je úspěšnou operní pěvkyní a nezastaví ji ani to, že vůbec neumí zpívat. Stačí mít víru, odhodlání a kolem sebe přátele, kteří pro ni udělají cokoli, a může to dotáhnout až do Carnegie Hall. Bezchybná Streepová, která si obětavě ničí hlasivky falešným zpěvem, stárnoucí Grant, který ždímá poslední zbytky svého britského šarmu, a mezi nimi kouzelně užaslý Simon Helberg který neví jestli se má smát, zděšeně prchat nebo obdivovat sílu své zaměstnavatelky. Komedie, jejíž absurdní příběh je o to neuvěřitelnější, že je natočen podle skutečného příběhu skutečné Florence, je sice nečekaně hořká a svým smutná, přitom však milá, laskavá a plná naděje. ()

Reklama

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Po francouzské Marguerite jsem tomuhle skoro ani nechtěla dát šanci, jenže to herecké obsazení bylo až příliš lákavé, takže jsem to zkusila a nelituju. Bylo to všechno, v co jsem doufala, že bude onen francouzský film. Bylo to svižné, vtipně napsané a hlavně skutečně dobře obsazené, všichni tři hlavní hrdinové to zahráli skvěle a pro mě byl největším překvapením Simon Helberg, kterého jsem si snad užila úplně nejvíc. Až jsem si na konci filmu ale říkala, jestli si Meryl nezničila natáčením hlas (a jak se vůbec dá zahrát, že někdo neumí zpívat, když to ve skutečnosti umí, je záhada, klobouk dolů). Zasloužené 4* ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Film je sice střižený podle ohrané životopisné šablony, takže děj příliš nepřekvapí snad ani ty, kteří o Florence Foster Jenkinsové nevěděli nic, nicméně je to alespoň příjemně odlehčená podívaná s výbornými výkony Meryl Streep a Hugha Granta, s nimiž se seč může snaží držet krok ksichtící se Simon Helberg (a většinou mu to jde). Není to naštěstí ani bůhvíjak třeskutá posměvačná komedie, ani hluboce vážné drama s tragickou hrdinkou k politování, je to něco mezi. A to je dobře. ()

Vitex 

všetky recenzie používateľa

Strašně se mi líbilo, že je to vlastně film o tom, jak je úplně v pořádku lézt do zadku bohatým a lhát jim, jak jsou skvělí, jen abyste se mohli přiživovat na jejich majetku... Ale mohlo to být mnohem kousavější. Mnohem. Vlastně je to spíš rozkročeno mezi touto polohou a takovou mírně dojenou milou komedií. Nic proti, ale radši bych šel na zem oběma nohama. ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (25)

  • Meryl Streep sa vyjadrila, že táto postava bola pre ňu veľkou výzvou. Zo školy si pamätala, ako sa všetci váľali od smiechu, keď počúvali záznam spevu Florence. Myslela si, že napodobniť ju bude hračka. Paradoxne to však bolo oveľa náročnejšie než spievať dobre a čisto. (krasomama)
  • Florence Foster Jenkins se ve skutečnosti vzdala snu stát se pianistkou po vážném zranění ruky. (jezurka42)

Súvisiace novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama