Reklama

Reklama

Akacuki no Jona

(seriál)
  • Japonsko 暁のヨナ (viac)
Trailer 2

Epizódy(24)

Obsahy(1)

Princezna Yona, dědička královského trůnu, žije klidným životem na hradě až do svých 16. narozenin. V den narozenin její láska z dětství zavraždí krále a převezme se svými lidmi trůn. Yona je naštěstí zachráněna svým osobním strážcem Son Haku a utečou spolu. Aby zachránila království, musí podle věštce najít potomky draků, kteří jí pomohou získat zpátky královský trůn. Její cesta za spravedlností začíná. (Harroc)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (18)

HDeer

všetky recenzie používateľa

Žiaľ, tentokrát nebudem zdieľať všeobecné nadšenie. Pokiaľ sa pozrieme na hlavné preferencie divákov, konkrétne pre dievčenské publikum atraktívneho Haka, znamenitý vývoj hlavnej hrdinky, nepochybnú oddanosť "realite", a či napokon samotný romantický motív medzi Yonou a jej neuveriteľne verným ochrancom, veľmi rýchlo sa nám dostane pochopenia nemalého úspechu, ktorý si seriál, tak ako i jeho manga predloha medzi publikom naozaj vyslúžili. Aj napriek tomu, že sa mi nepodarilo nájsť vhodný ekvivalent, s ktorým by sa mi seriál podarilo porovnať, pri pohľade na priemer hodnotení (nielen čsfd, ale aj animelist, či animeplanet) ma svojím spôsobom udivovala miera akceptovania / ignorancie viditeľných dejových trhlín. Za takéto trhliny považujem prevažne "trendový" in medias res, ktorý nám už od začiatku odhaľuje, čo sa z našej, pôvodne šestnásťročnej princezničky v priebehu dvadsiatich-štyroch epizód stane, alebo v podstate nezmyselný Soo Wonov "coup d'etat", ktorý sa dal nádherne obísť sobášom s princeznou. Pretože, ale máme radi drámu a násilie, vykonáme krutú, krvavú popravu neschopného vládcu, ktorá dláždi cestu pre Yonine urputné skúšky, veľmi idilickým spôsobom ju meniacim na ostrieľanú bojovníčku, ktorá je pripravená získať stratenú zodpovednosť. Je napokon na vás samotných, či sa túto cestu rozhodnete naozaj absolvovať, určite nijak nespochybňujem presvedčenie tých, ktorí tak učinili, ale ja som sa po štvrtej časti radšej rozhodol zotrvať. Nie som si celkom istý, či to spôsobil odpor k historickému obsahu, nedostatočného puta medzi mnou a charaktermi, alebo vyššie spomínanými chybami, ale ďalej som už viac seriál nezvládol sledovať. Pokiaľ by sme sa bavili o jeho hodnotení, to moje by sa zrejme nachádzalo niekde medzi dvomi-tromi hviezdičkami. ()

SonGokussj 

všetky recenzie používateľa

Abych pravdu řekl, neřekl bych, že je to takový poklad, aby to dostalo 5* skoro ode všech, co vidím, ale každý má svůj názor a je pravda, že i mně se Akatsuki no Yona zalíbila. Dalo by se to shrnout do Yona přišla, přestala se usmívat, potkala pár lidí a ... konec. Prakticky nic se nestalo v hlavní dějové lince, vše je provázáno jen s nalézáním čtyř draků, ALE velmi pěkně, dá se říci, že mi to připomíná různé hry (Skyrim, Pillars of Eternity), kde jdete hlavní dějovou linkou, ale cestou plníte spousty postranních úkolů a potkáváte lidi a i TO tvoří tu hru. Někdy bohužel právě to :-) Dějově je na tom Yona velmi dobře, je to zajímavé, plné překvapení, nedá se tak "úplně" odhadnout, jak to všechno dopadne, takže baví. Hudbou netuším, protože krom dvou Op, kde mi seděl víc ten druhej, mi nezůstalo v hlavě -nic- (oproti takovému GiTS, Mushishi, Nanatsu no Taizai, OP a další). Celkově však těší, příjemně se na to koukalo, neurychloval jsem žádné scény, byl jsem zklamán, že to skončilo. Trochu mi tam však nesedělo možná až mnohdy dojemné slzení a pohledy. Ale i to k tomu patří. Komplikované rozhodnutí mezi 3* / 4* :-) Ale ať si to tak nevyskakuje, dejme tomu méně. 4* dávám opravdu povedeným a znovukoukatelným, což se v tomto případě nejedná. Shlédl jsem, budu se těšit na další sérii, ale tuto už nikdy nezkouknu. Příjemných 70% ()

Reklama

Hees 

všetky recenzie používateľa

Príbeh je v podstate o tom, že dievča čo doteraz ani nemusela poriadne pohnúť prstom dedička trónu princezná Yona je prenasledovaná mužom, do ktorého bola zaľúbená a on zavraždil kráľa. Musela odísť z hradu, utekať a nájsť si niekoho kto ju ochráni a čoraz viac si uvedomuje, že musí vedieť obrániť aj sama seba. Animácia je veľmi pekná a nespomenúť veľmi dobrý zvuk a teda samozrejme aj hudbu a teda toto anime je po týchto stránkach naozaj veľmi kvalitné. Akatsuki no Yona má naozaj veľmi kvalitné charaktery a nie len hlavné charaktery, ale všetky ostatné sú naozaj veľmi dobre prepracované a rozvinuté a toto niektorým anime chýba tu je to naozaj v dobrom až vynikajúcom stave, aj keď hlavná hrdinka je občas otravná, ale snaží sa. Hlavne tu príde k dosť veľkej zmene a vývoji v chovaní hlavnej hrdinky a to je dosť veľkým plusom. Nie som síce cieľová skupina tohto anime, ale kvalitné rozhodne je. Neskôr tu sú prvky Háremu síce reverzného, ale chovanie postáv tu je trošku skreslené lebo postavy sa začnú chovať trošku nie normálne, ale zniesť sa to dá a nie je to prítomné v každom diely, ale neskôr sa tomu nevyhnete. ()

Monoxid 

všetky recenzie používateľa

Omlouvám se vám, milí fanoušci, ale já v tom prostě nevidím a nedokážu vidět nic víc než onen stokrát recyklovaný bishounen - reverse harém. Problém vidím v nedostatku kvalitní tvorby pro dívky. Pak dochází k takovýmto tragickým nadhodnocením zapomenutelných anime. Pohled mám ovlivněný také tím, že anime princezen - bojovnic jsem viděla nespočet a žádné z nich není spratek kalibru Yona hoden ani zavázat střevíček. ()

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa

"Je to krásné být princezna, člověk má ty nejlepší šaty, šperky, služebnictvo, osobního strážce Haka a vlastně skoro všechno, co si děvče může přát. Svět je krásný, barevný a bez starostí a když tatíček dovolí, abych si vzala svého bratránka Su Wona, tak už mi vlastně nebude chybět vůbec nic. Jenže ejhle, tatíček není sňatku se Su Wonen nakloněn a když mu to jdu rozmluvit, tak mě čeká dost nepříjemné překvapení..." První episody a vůbec celá hlavní myšlenka tohoto anime by se dala shrnout do věty SPOILER "Jak princezna Yona o iluze přišla a donucena okolnostmi se z naivního děvčete v drsnou rebelku změnila a partu legendárních draků posbírala". Jen škoda, že dál se v této sérii nedostala... KONEC SPOILERU Přeměna hlavní hrdinky byla velmi působivá a příběh, který se zde odehrává taky dokáže zaujmout. Je tady i spousta emocí a sledovat měnící se city a pocity hlavních hrdinů je místy velmi zajímavé. Taky je to občas velmi vtipné. Navíc i když mi bishíci zpravidla nic neříkají, tak Haku je prostě borec. Animace je povedená a hudební stránka věci skvěle pasuje. Přestože nejsem fanda Shoujo + Reverse harem, tohle je i pro mě hodně povedený počin a pokud vyjde i druhá sezóna rád se podívám. 9/10 ()

Galéria (1 190)

Reklama

Reklama