Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi

Posledné recenzie (198)

plagát

Tritisíc rokov túžby (2022) 

Nadrozmerne-vizuálnohudobne-dýchavé-zvýraznenie-zúfalejpotreby-prvku-epiky-do-deja-s-minimom-diváckejspriaznenosti-k-protagonistke.

plagát

Yesterday (2019) 

Lacno, zdanlivo-dojemná a nepresvedčivá prehrávka veľkolepých piesní vo výrazne neveľkolepom filme. Je smutné, že obohraný koncept lásky musí donekonečna ruinovať potenciálne nápady na originálny scenár. Pokiaľ kvôli tomuto nechal Boyle Bonda, je mi z toho smutno ešte viac.

plagát

Skorosestry (2018) 

Súčasná sociálna dráma vo Francúzsku. Zápletka preplnená 'first world problems'', absurdnými podprahovými správami o integrácii arabskej menšiny a prvoplánovej sexuality (nečudo, že Francúzi majú momentálne pôrodnosť 2 deti na každú jednu ženu). Podobne pôsobí aj humor, ktorý sa zväčša pohybuje iba na rovine telesných vtipov, vďaka čomu prinesie len máločo, čo by stálo za smiech. Celkovo mi chýbala možnosť charaktery dôkladne spoznať, kde by som s nimi potenciálne mohol začať viac sympatizovať. Naopak, akonáhle v druhej polovici nastane zaujímavý zvrat, ktorý filmárov vovádza do poriadnej rozprávačskej výhody, film sa neuspokojivo zauzlí, a napokon vedie k otvorenému záveru. Verím, že skúsenejší režiséri by dali snímke omnoho viac čara. Takto to domácej kinematografii nesiaha ani len po členky.

Posledné hodnotenia (1 295)

Argylle: Tajný agent (2024)

24.03.2024

Duna: Časť druhá (2024)

17.03.2024

Ricky Stanicky (2024)

09.03.2024

Zabiják (2023)

02.03.2024

Hra (1997)

27.02.2024

Miluje ma, nemiluje ma (2023)

18.02.2024

Saltburn (2023)

11.02.2024

Prianie (2023)

06.02.2024

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)

07.01.2024

Reklama

Posledný denníček (8)

Pokorenie prvej tisícky hodnotení

Som názoru, že podobné míľniky by mali byť zaznamenávané, aby človek nestratil pojem o svojom osobnom pokroku. Samozrejme, netreba predstierať, že spomínaná tisícka reprezentuje vyslovene filmy. V mnohých prípadoch totiž ide o animované seriály, krátkometrážne filmy a videoklipy, ktoré systém prirodzene vyhodnocuje rovnako, ako celovečerné snímky. Aj napriek tomu som však presvedčený, že by bola škoda, nezreferovať svoje doterajšie ťaženie.

 

Na tejto databáze som sa registroval ešte ako gymnazista, ktorý iba sotva rozumel filmom. Svoje hodnotenia som často-krát uzatváral iba na dojme, či ma film držal v napätí a či v ňom vystupovali charizmatické postavy. Pamätám sa, že niektorým filmom som preto napálil podstatne nižšie hodnotenie, ako si reálne zaslúžili. Povedzme Titanic - dodnes mám pri ňom zľahka nadpriemerné tri hviezdy (reálne som však plánoval prispieť ešte o niečo nižšie). Inokedy som sa zas prikláňal ku pomerne obľúbenej tendencii stáda, kedy som pred udelením vlastného hodnotenia zohľadňoval, ako film hodnotili ľudia predo mnou - najmä uznávaní užívatelia. Postupom času som sa prirodzene dovtípil, že divácky pohľad by mal byť iba jedným z faktorov hodnotenia. Film už pre mňa dávno nie je iba popcornová záležitosť, či šum popri láskaní sa s niekým.

 

Uvedomujem si, že zatiaľ čo sa tu rozplývam ohľadom zanedbateľnej tisícky, sú tu užívatelia, ktorí ani po prekročení trojnásobku môjho počtu hodnotení nevydali ani hlásku. Beztak by som rád zhrnul aspoň niekoľko mojich poznatkov, ktoré mi pomohli odhaliť viacero doposiaľ nepoznaných tajomstiev, vrátane vlastných preferencií. Počas môjho času na tomto portáli sa mi podarilo zistiť, že výrazne preferujem staršie spracovania, pred tvárou súčasnej kinematografie. Výstredná monetizácia ma totiž v mnohých prípadoch uberá o zážitok a dehonestuje štruktúru filmu (povedzme Hobbit). Nesnažím sa tým poukázať na to, že dnešné filmy sú vyslovene mizerné, ale skôr na skutočnosť, že tento fenomén sa stáva čoraz viac používaným aspektom. Ktovie, možno je za tým iba striedma vzdelanosť, alebo fakt, že som začal sledovať zoznamy veľkých režisérov a púšťať si avantgardné filmy. Skutočnosťou ale ostáva, že takéto snímky si užívam najviac. No a čo sa týka anime? Prvotný ošiaľ vystriedala zdržanlivosť. Neznamená to, že by som skartoval môj zoznam plánovaných sérií, avšak z hľadiska času, ktorý už nie je ani zďaleka tak veľkorysý, som si nútený dobre rozmyslieť, či som si schopný dovoliť rozpozeranie ďalšej série. 

 

Na záver chcem poďakovať všetkým ľuďom ktorí mi udelili bod. V budúcnosti sa chcem posnažiť pridať väčšie množstvo komentárov a taktiež upraviť niekoľko starších, ktoré sú, zdá sa, pomerne neaktuálne. Taktiež by som veľmi rád prispel kvalitnou filmovou hudbou do svojho denníka.

 

Neostáva mi už nič iné, než iba zvedavo očakávať, aké poznanie mi prinesie nasledujúca tisícka.

Pokorenie prvej tisícky hodnotení

Ovládací panel
8 bodov