Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
Trailer 3
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrajú:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (10)

Season 1 (2023) (S01) 

Hru som nehral, očakávania som žiadne nemal, len som mal proste chuť si s odstupom pozrieť predstavenie ďalšieho postapokalyptického sveta. No a dostal som "iba" predstavenie ďalšieho, za mňa zameniteľného postapokalyptického sveta. Niektoré epizódy ma zaujali viac, niektoré menej, niektoré vôbec. Istú príťažlivosť som tam cítil, zároveň som ale niekde hlbšie cítil ešte viac, že toto nie je látka pre mňa. Súvisí to aj s tým, že ma neoslovil casting, pričom Bella je tu viac doma ako Pedro. No a na konci som si musel chtiac nechtiac povedať, že dej všetkých deviatich epizód by sa dal bez problémov vtesnať do funkčného celovečerného filmu. A ten by mal zrejme aj skutočné finále. ()

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

Ako človek, čo nikdy nehral hru a videl xy postapo som fakt nechápal, na čo sa to vlastne pozerám. Atmosféra nezaujala, výprava potešila snáď len posledným záberom, casting nevýrazný, až nesympatický, až na Annu, tej niet nikdy čo vyčítať. Najlepší bol pilot v momentoch pred vypuknutím apokalypsy, potom to bolo stále len pomalšie a nudnejšie. Netvrdím, že sa môj názor môže zmeniť hneď po druhej epizóde, ale je pravdepodobné, že si na ňu už nenájdem čas. Ale možno sa teraz bude lepšie predávať nový album DM, takže pozitívum som našiel. ()

Nakažení (2023) (S01E02) 

Postapo atmosféra je skutočne vydarená, ale neprináša zase nič, čo by sme už nevideli. Každopádne prechádzka zdevastovaným mestom ma bavila oveľa viac ako akcia v prvej epizóde. Postavy mi stále neprirastajú k srdcu, predovšetkým teenagerka svojim neustálym fuckovaním lezie poriadne na nervy. Pascal sa tvári ako náhodný okoloidúci a opäť je tak najvýraznejšia Anna Torv. Veľa sa toho skutočne nestane a to, že nás v závere čaká nepríjemné prekvapenie neznamená, že seriál nabral vysoké tempo. Ale tentokrát mi tá atmosféra k relatívnej spokojnosti stačila. ()

Long Long Time (2023) (S01E03) 

Ako solitér sa ma tretia epizóda skutočne páčila a zaslúži si aj vysoké hodnotenie. Problém je ale celok, keďže už v tretej epizóde tvorcovia dávajú najavo, že toho deja v rukáve príliš nemajú a tak sa veľmi rýchlo musí odbočovať. Táto epizóda by sa hodila do druhej polovice série. No a bohužiaľ je cítiť, že noví herci sú skrátka lepší ako ústredné duo, až by som si radšej pozrel celý seriál z ich uhla pohľadu. Na druhú stranu skoky v čase v ten správny moment pripravili zopár prekvapení. Za mňa teda každou epizódou seriál stúpa, snáď to bude pokračovať v nastavenom trende a celé sa to už konečne aj naplno rozbehne. 70% ()

Drž mě za ruku (2023) (S01E04) 

Mazin s Druckmannom sa rozhodli nakrútiť epizódu, kde si dokážu, že sa dá minimun deja natiahnuť na 45 minút. Lepšie im to vyšlo v druhej časti, ktorá bola vizuálne zaujímavejšia. Nejde však o dôvod pre úplný odpis, naopak ma konečne bavila interakcia medzi dvoma hlavnými postavami, aj to ich ulíhanie k spánku a vtipy na dobrú noc. Ak však chcú bodovať naplno, ich výtvor sa chtiac nechtiac bude musieť poriadne rozbehnúť. ()

Vydržet a přežít (2023) (S01E05) 

Konečne sa niečo deje, avšak chvíľu to trvá, než sa epizóda rozbehne. Bohužiaľ vizuál ma tentokrát, a nie prvýkrát, dosť sklamal, všetko to vyzerá príliš lacno a necítim z toho žiadnu atmosféru, ako tomu bolo napríklad vo vypiplanej druhej časti. Stretnutie so zombíkmi poteší najmä tým, že sa dočkáme väčšej akčnej scény, inak nás nič špeciálne nečaká. Pozitívne hodnotenie z mojej strany je tak predovšetkým za záverečné prekvapivé minúty. Hráči hry asi budú chrochtať blahom čo aj vidno na hodnotení, ale to patrí k veci. ()

Rodina (2023) (S01E06) 

Atmosféra moderného westernu, navyše v zasneženom prostredí na úpätí hôr, to si nechám páčiť. Riešia sa rodinné vzťahy, Joel musí premýšľať, ako ďalej naloží s Ellie a nakoniec sa rozhodne. Ono tie vzťahové pletky fungujú síce skvele, ale pokiaľ nie ste na tieto postavy a ich osudy už od počiatku správne nastavení, tak to príliš nezaváži. Opäť sa toho veľa neudeje, v podstate sa dá na základe toho, kde začína šestka povedať, že predchádzajúce epizódy z hľadiska deja nemali príliš veľký význam, keďže sú všetci mŕtvi. Ale NLMDA na konci dostáva ten pravý význam, ktorý jej ešte chýbal na konci pilotu. ()

Napospas (2023) (S01E07) 

Left Behind by stála ako kvalitná epizóda pomimo hlavného prúdu seriálu, pokiaľ by bola jediná pomalá oddychovka uprostred dejovo hutného a nadupaného seriálu. Lenže je iba ešte pomalšia ako väčšina epizód a stane sa v nej ešte menej než v predchádzajúcich epizódach. Toto je asi vážne len pre milovníkov seriálu, ktorí tam nachádzajú všeličo možné. Svojim spôsobom ma baví každý pondelok sledovať jednu epizódu, i keď som väčšinou sklamaný. Ako bing watch by bol TLOU pre mňa absolútny prešľap. ()

V časech nouze (2023) (S01E08) 

Ale tak dobre, tentokrát to zaokrúhlim hore a dám vysoké hodnotenie. Môže za to najmä zimná atmosféra, antagonista psychopat a Bella Ramsey, ktorá má väčší priestor než Pascal. Ten ho tiež dostane, ale vtedy som zase chcel, aby sa strihlo na slečnu na pokraji síl, zato s pevným odhodlaním všetkým naokolo dať lekciu. Jej konanie síce hraničí s uveriteľnosťou, ale zase keď vám ide o krk, ste v maximálnom vypätí a vaši protivníci sú v podstate len v klídečku keď si pre vás idú, tak to neprekáža. 7/10 ()

Hledej světlo (2023) (S01E09) 

Finále je určené čisto pre publikum, ktoré sa do seriálu bezbreho zamilovalo a svojich hrdinov a vývoj ich vzťahu chápe. Pre mňa totiž išlo o diel, kde sa z Joela stáva bezhlavý zabijak a jeho chovanie mi bolo proste iba odporné, nech sú jeho motivácie akokoľvek ospravedlniteľné. Ono to pôsobí skôr tak, že ak sme vytvorili drsný svet, tak sa postavy musia chovať extrémne násilne a tým pádom to bude super cool. Občas to aspoň trochu fungovalo, občas vôbec. Po skvelej predchádzajúcej epizóde opäť sklamanie, ale to už je pri TLOU u mňa zvykom. 50% ()

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

Reklama

Reklama