Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
Trailer 3
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrajú:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (9)

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

Príbeh: Ľudstvo opäť raz čelí nákaze, kedy parazitické huby napadnú ľudský organizmus a menia ho na neľudské beštie. Joel sa po strate milovanej dcéry a nezvestného brata snaží v tomto svete prežiť. Jediná cesta ako sa dostať k potrebným zásobám je prepraviť neznáme dievča na opačnú stranu štátu. Prevedenie: Prvej pol hodinke tohto počinu by som dal nie päť ale hneď desať hviezd. Už dlho som v pilote nezažil také tempo a takú silnú dávku emócií. Na druhú stranu posun v deji o 20 rokov neskôr tempo hodil do bodu mrazu a dejové linky dosť spomalil. Ale aspoň sme tam kde chceme byť a to v nehostinnej prírode mimo ochranných múrov a druhá časť určite prinesie nemalé akčné divadlo. 85% ()

Nakažení (2023) (S01E02) 

Prevedenie: Tess a Joel sa rozhodnú doručiť zásielku v podobe Ellie do veže Svetlušiek aby ju vymenili za batériu. Cesta k cieľu sa ale komplikuje a do cesty sa im postaví hneď niekoľko nástrah zdevastovaného Bostonu. Prevedenie: Páčilo sa mi ako Tess vysvetlila divákom mechaniky sveta. Proste do čoho nebuchnúť aby ste nepoštvali proti sebe bandu hubou ovládaných dementov. Čo nám dievča aj následne ukázalo v praxi. Napätie super, tempo super. trocha mám problém zo stopážou, ktorá je dosť krátka a aj s nevymáchanou hubou mladej Ellie. Alle s tým sa popasujem. 95% ()

Long Long Time (2023) (S01E03) 

Príbeh: Joel a Ellie musia nájsť útočisko u svojich známych na ceste z Bostonu. Sekvelový Billov príbeh o stretnutí spriaznenej duše. Prevedenie: Tí z váš, ktorý moje príspevky sledujete dlhšie, viete že nemám rád buzerantov. Homosexualita mi nevadí ak mi nie je nasilu vtláčaná. Bill je prototyp dokonalého chlapa, ktorý je ale na chlapcov a nemá potrebu to z niekým riešiť. Iba vo svojom súkromí a tak to má aj byť. Vôbec nie som pohoršený a seriál to síce neposúva vpred po stránke príbehovej ale po tej emočnej určite áno. Joel už má svoje vysnívané auto a smeruje za Tommym a myslím, že sa máme na čo tešiť. Za mňa emočne dokonalo zvládnutá epizóda. 90% ()

Drž mě za ruku (2023) (S01E04) 

Príbeh: Joel a Ellie hľadajú cestu za Tommym do cesty sa im ale postaví hnutie odporu a to nejdená práve v rukavičkách. Prevedenie: Vraciame sa do apokalypsy čo oceňujem ale je to strašne zdĺhavé a vlečie sa to. V prvých dvadsiatich minútach len ideme z bodu A do bodu B za sprievodu strašnej dekády kecov. Zas na druhú stranu asi je to nutné na emočné zblíženie našich hrdinov. Stretávame aj nové postavy, kde ten típek čo akoby práve vyšiel od barbera dúfam nebude záporák lebo si ho dosť idem.  A tá vzdúvajúca sa podlaha, to zas bolo čo do riti..... 80% ()

Vydržet a přežít (2023) (S01E05) 

Príbeh: Kathleen v ceste za pomstou neváha obetovať všetko. Naši dvaja pútnici sa dostávajú do interakcie s dvomi najhľadanejšími mužmi v Kansnse a všetko vrcholí v momente keď sa prepadne zem a roky nenakojení mrtváci začnú kántriť všetko naokolo. Prevedenie: Za mňa dokonalá časť. Nič jej nechýbalo a keď sa skupinka rozhodla ísť do podzemia už som vedel že príde epika. Možno som trocha ochudobnený tím, že som nehral hru ale toto je veľká vec. Vizuál na dosť dobrej úrovni ale emočne je to opäť zvládnuté dobre. Všetky pohnútky hlavných postáv sa pekne vyzrážajú na emóciami ubitom divákovi. Paráda. 98% ()

Rodina (2023) (S01E06) 

Príbeh: Joel a Ellie cestujú ďalej a hľadajú Tommyho. Stretnutie dvoch bratov na neštandardných okolností prináša viac otázok ako odpovedí. Ellie je už blízko k svetluškám. Prevedenie: Dostávame sa do fázy seriálu, kedy si hlavný hrdinovia musia ujasniť ako to medzi nimi vlastne je. Do toho sa zapletie ešte aj rodinná dráma so strýkom Tommym a celé to vrcholí vo vyplundrovanom labáku svetlušiek. Za mňa opäť slabšia časť. Veľmi málo hrozieb a teda strata napätia a celkovej atmosféry strachu o životy našich obľúbených hlavných postáv. Dokonca aj tá skupinka pobudov na konci bola iba taký výstrel do tmy kde som myslel že ich Joel zvládne s prstom v nose. Ale stalo sa čo sa nemalo stať ... 80% ()

Napospas (2023) (S01E07) 

Príbeh: Joel po smrteľnom údere bojuje o život a my sa spolu s Ellie uberáme do minulosti aby sa zistili, ako odhalila, že je imúnna a zrejme odhalila aj svoju sexuálnu orientáciu. Prevedenie: Ten boštek na konci mi vôbec nevadil, vyplynul totiž z deja a vôbec nebol silený. Čo už ale silené bolo je zápletka s obchodným centrom kde každú sekundu čakáte kým sa tá trápna huba rozhýbe a začne sa niečo diať ale ten výstrel do tmy posledných 5 minút to moc nezachránil. Ale emočne to bolo zas veľmi dobre vybalansované a po tejto stránke je iba málo čo vytknúť celému seriálu.  65% ()

V časech nouze (2023) (S01E08) 

Príbeh: Joel leží v smrteľnej agónií a Elllie si berie jeho zbraň aby našla potravu stretáva ale milého psychopata ktorému pred nedávnom Joel odpravil niekoľko kamarátov a teraz sa idú našej ústrednej dvojici pomstiť. To ale ešte nevedia s kým majú dočinenia. Prevedenie: Aj keď som zvyknutý, že v postapo svete sa nehrá zrovna podľa pravidiel aj tak ma brutalita tejto časti dosť prekvapila - v dobrom. Do toho tá kopa pseudokanibalov dosť potešila. Ja som sa na tejto časti vyslovene bavil. 95% ()

Hledej světlo (2023) (S01E09) 

Príbeh: Joel a Ellie konečne našli Svetlušky. Ellie je ochotná obetovať sa za vyššie dobro, čo ale Joel nie je ochotný akceptovať. Z nasadením vlastného života sa pokúsi vysekali ich oboch von z obrnenej pevnosti Svetlušiek. Prevedenie: Príbeh postupne gradoval a je mi ľúto že posledná časť vykreslila Joela ako slaboduchejších parchanta ktorý si ani nevie stať za slovom. Ale surovej akcie bola kopa, čo ma neskutočne tešilo a aj bavilo. Emočne tiež hodnotím veľmi vysoko a čo ešte dodať, neviem sa dočkať ďalšej série. 98% ()

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

Reklama

Reklama