Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrajú:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenzie používateľa 66pepo66 k tomuto seriálu (7)

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

Nechce sa mi veriť, že prišiel konečne niekto s adaptáciou úžasnej hry v podobe seriálu/filmu, ktorý sa naozaj drží hernej predlohy. Je to iba prvá časť, takže to môže ešte vyzerať akokoľvek inak, ale cítim, že hbo to asi zvládlo. Veľmi som rád, ze to majú na starosti oni a nie niekto iný. Prvá časť naozaj úžasná a verím, že také budú aj ďalšie. Prvý diel aj druhý diel hry som si užil a miestami bolo veľmi náročné hrať to vzhľadom na rôzne emócie. No pozerať to celé sfilmované je asi ešte ťažšie. V každom prípade, aj keď mám zafixovaného Joela a Ellie odlišne, vyzerá to tak, že Pedro bude dobrý Joel a nájdem si aj cestu k Belle. Dojem z nej je zatiaľ sympatický a Gabriel je pre mňa hlavne známy ako Ghost Rider, no na Tommyho sedí. Jediná vec, ktorá vždy u hbo zamrzí je tá, že svoje seriálové novinky nepúšťa von naraz po vzore Netflixu. 5* ()

Nakažení (2023) (S01E02) 

Druhá časť prehlbuje sympatie s Tess aj Ellie. Pre mňa osobne to bolo dôležité, keďže si k tým postavám musím po prejdení hier nájsť cestu aj cez herečky. Je to rozdiel tráviť pri hre hodiny a hodiny a potom hodinku, ak nie menej, pri jednej časti. Áno, podarilo sa. Z každého záveru je cítiť, že hbo do toho investovalo nemalé peniaze. Bella sa mi začína ako Ellie páčiť a keďže som ju videl hrať iba v GoT, tak ukazuje, že hrať naozaj vie. Naozaj vydarená časť. ()

Long Long Time (2023) (S01E03) 

Nečakal som, že tretia časť dostane do popredia iné postavy ako je Joel a Ellie. A ak by aj, tak už vôbec nie to, že dostanú priestor v celej časti. Iba oni. Napriek tomu mi to nevadí, práve naopak. Bolo to zaujímavé spestrenie. Veľmi, veľmi dobre vymyslené to, ako priniesť všetky tie veci okolo Billa do reálneho prevedenia. Samozrejme nechýbali rôzne zmeny oproti hernej predlohe, ale to mi nevadí. Jediná vec, ktorá ma nahnevala, hoci z pohľadu deja a celej časti to dáva perfektný zmysel, je Bill a Frank. Nehnevajte sa na mna, ale aj napriek tomu čo som napísal, toto pôsobí alo čisté násilne pretláčanie lgbti. Je to strašné, keď si predstavím, že akým smerom sa uberá spoločnosť v posledných rokoch. Je to nechutné. Pokiaľ si spomínam, tak v hre sa žiadne lgbti v tomto smere takto u Billa neriešilo. Ale čo už. Aj keď mi toto kazí trocha dojem z tej časti, tak vo všeobecnosti to bol naozaj majstrovský kúsok. ()

Rodina (2023) (S01E06) 

Znova ďalší veľmi pekný diel, ktorý sa v drobnostiach trochu občas odlišuje, ale len málo. Konečne sa začína ten vzťah Joela a Ellie budovať viac do hĺbky. Na toto som bol totiž veľmi zvedavý. Pri hre ma hráč možnosť spínať postavy a zamilovať si ich z cutscén, ale hlavne aj z gameplayu. To znamená, že s nimi strávi neporovnateľne viac času, ako takto pri seriály. Som preto rad, že sa ten vzťah začína takto prejavovať, pretože to bude dôležité pre finále série, ako aj adaptáciu druhej hernej časti. Táto časť mala všetko asi okrem akcie. Asi by som sa posnaží pridať trocha viac nakazených, pretože dotvárajú super atmosféru v tomto "zničenom" svete. Ale predpokladám, že siedma časť mi to asi splní. A inak, trocha škoda, že tu časť na konci s Joelom neurobili trochu viac akčnejšiu. Možno aj trocha viac podľa predslovu, ale nevadí mi to. Len škoda, že tam nestihlo byt trocha väčšie napätie. Opice potešili, otázka je, čo žirafy. Nespomínam si už či boli presne v tejto časti v hre, áebo až neskôr. Ale myslím, že to bolo asi tu. Takže je škoda, že to nevyužili, pretože to mohol byť nadherný záber. Ale to iba taká malá odbočka. Serialovu adaptáciu zatiaľ úplne milujem, takže som zvedavý ako so hbo poradilo s ostatnými časťami a hlavne s finále. ()

Napospas (2023) (S01E07) 

Oproti hernému dlc trocha menej napätia. Trochu inak vyskladané, ale inak slušné. A vďaka tejto časti iba ďalší pevný krok k tomu čo "hrou nevzdelaní" diváci uvidia vo finále série. :) ()

V časech nouze (2023) (S01E08) 

Zatiaľ najlepsia časť. S prehľadom. :) ()

Hledej světlo (2023) (S01E09) 

Oproti hre značne osekané. Chápem to, ale mohlo to byť trochu dlhšie. V každom prípade, dokonalá časť dokonalého seriálu, ktorý vznikol na motív dokonalej hry. :) ()

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

Reklama

Reklama