Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videá (1)

Z nakrúcania

Recenzie (322)

maddy 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

The Last of Us (game) meets The Walking Dead (series). Famózny začiatok, ktorý v prvých 40 minútach predstaví presne tú silnú, napínavú a emočnú scénu z úvodu hry, a ešte ju aj mierne obzvláštni a rozvinie, strieda pomerne obyčajná druhá polovica, ktorá mi skôr pripomenula sériu The Walking Dead. A to v tomto prípade nemyslím ako pochvalu, ale skôr narážam na tie neskoršie sezóny, kde sa riešili nezaujímavé vzťahy ako v telenovele. The Last of Us má síce vynikajúci casting (Pedro Pascal), hudbu po vzore hry, aj pomerne veľkú vernosť hernej predlohe čo sa týka jednotlivých scén a prostredia, no vo výsledku vzbudzuje skôr rozporuplné pocity, pretože mám zatiaľ pocit, že ten seriál sa minimálne v prvej epizóde nevie rozhodnúť pre koho chce vlastne byť a snaží sa zavďačiť všetkým, čo nikdy nie je dobrá cesta. A tak tu je niečo pre hororových fanúšikov, niečo pre casual TV viewers, niečo pre fanúšikov hry, niečo pre divákov hrou nedotknutých. No fanúšikovia hry si budú len odškrtávať povinné položky a žiadne prekvapenie, napr. prečo je Ellie taká dôležitá, na nich nebude fungovať ako moment prekvapania a seriál im logicky nemôže ponúknuť taký adrenalínový zážitok ako hra, a tí hrou nepolíbení sa mám pocit budú v prvej epizóde vo všetkých tých postavách, vzťahoch a fungovaní sveta o 20 rokov neskôr skôr strácať, nežby sa zžili s nejakou konkrétnou postavou alebo nepotrpezlivo čakali na ďalšie epizódy. Vo výsledku fajn, ale žiaden WOW moment sa nekoná a nateraz sa trochu obávam kam sa to posunie v ďalších epizódach. Craigh Mazin je možno skúsený tvorca a scenárista (Chernobyl), ale čo sa týka réžie, tak bohužiaľ režisér filmu Superhero Movie ... a je to poznať. CELKOVO: 7/10 ()

Remivsremi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zdařilé, věrné a sebevědomé. Líbí se mi ty malé odchylky od hry, celkové znění to nekazí a přináší to nové věci i pro věrné fanoušky herního originálu. Už během intra muselo nejedno srdce zaplesat. Atmosféra je též zdařilá a Joel je zde snad ještě drsnější než si pamatuju. Přes všechna pozitiva mě přesto mrzí, že se jedná například o prequel. Přece jenom, dvacet let života Joela a Tommyho by stálo za to prozkoumat zblízka. Možná se dočkám. ()

Reklama

Marceloo

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hry nehrám a ich adaptácie neoblubujem, ale toto je some next level shit. Výprava, herci, hudba a dej naprostý vrchol. Každá scéna prináša nové prekvapenia a už po prvej epizóde je jasné, že sa to zaradí medzi najlepšie seriály aké kedy vznikli. Pondelkové rána budú nasledujúce dva mesiace pre seriálových fanúšikov velmi príjemné. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slabší rozjazd, ako som po vrelej pozitívnej odozve čakal, ale dostatočne zaujímavý na to, aby som si pozrel ďalšiu časť. Pacal je ako Joel skvelý a už teraz som zvedavý na to, čo sa o jeho postave dozvieme v ďalších častiach. To však nemôžem tvrdiť o ostatných hrdinoch, ktorí mi zatiaľ prišli mierne nevýrazní – vrátane Ellie. Fungovanie sveta po pandémii neznámeho vírusu je v prvej epizóde objasnené na môj vkus trochu  nedostatočne, ale verím, že sa k tomu ešte v nasledujúcich častiach dostaneme. Už len načrtnutie sporov medzi FEDRA a odbojom však vo mne vzbudilo zvedavosť a pokiaľ sa ukáže svet za bránami mesta z pilotnej časti dostatočne pestrý a plný napätia, môže byť The Last of Us celkom zábava. ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"When you're lost in the darkness look for the light." _____________ Som neskutočne ohromený... Ako takmer úplný neznalec pôvodnej hry (pred zhliadnutím seriálu som si vyhľadal iba pár základných faktov) som do tohto seriálu išiel s tým, že neviem, čo mám čakať. Ohlasy kritikov boli mimoriadne pozitívne a to ma navnadilo ešte viac a bezpochyby musím s ich názormi súhlasiť... Prvá epizóda The Last Of Us je niečo neuveriteľne skvostné. Už úvodná polhodina odohrávajúca sa kúsok pred začiatkom apokalypsy je geniálna – atmosféra v nej je perfektne vygradovaná až doslova do bodu varu. Potom preskočíme naspäť do súčasnosti, kde sa oboznamujeme s novým prostredím a vlastne aj s tým, ako musí takmer zničená spoločnosť fungovať. No, a záver s Depeche Mode bol pre mňa doslova dych vyrážajúci... Už za túto časť patrí tvorcom ohromná poklona, nedokážem pochopiť, ako sa im podarilo nastaviť latku už na začiatku takto vysoko... Ak kvalita zostane na tejto úrovni až do konca seriálu, tak je dosť možné, že sa jedná o jedno z najlepších diel postapo žánru ako takého... Už teraz sa teším na ďalší diel, prvýkrát v živote sa mi stalo, že pondelok bol tým najlepším dňom v týždni... ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (12)

  • Merle Dandridge stvárňuje Marlene, postavu, ktorú stvárnila aj vo videohrách. Je tak jedinou herečkou, ktorá hrá tú istú postavu v seriáli, prvej hre aj jej pokračovaní. (molcan2)
  • V čase 00:04:50 můžeme na stole u Sarah (Nico Parker) v pokoji spatřit přání k narozeninám. Jedná se o téměř stejné přání s dinosaurem, které Sarah zapomněla dát Joelovi (Pedro Pascal) ve hře. Dinosaurus je na přání, protože Sarah v něm píše, že Joel ještě není fosilie. (DavidSe)
  • V závěru zní z rádia skladba „Never Let Me Down Again“ od Depeche Mode. Zatímco Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) bloudí troskami civilizovaného světa, David Gahan v rádiu zpívá: „I'm taking a ride with my best friend.“ A to není dobře. Ne proto, že by nikdo neměl ponětí o dobré hudbě v blízké budoucnosti, ale proto, že „Never let me down again“ od Depeche Mode, stejně jako každá píseň z 80. let, kterou hrají undergroundová rádia, je poplašným signálem. Varování však přichází příliš pozdě. Joel a Ellie jsou již za plotem karanténní zóny. Tvůrce seriálu Craig Mazin vysvětluje použití právě této skladby takto: „Moje žena má encyklopedické znalosti hudby 80. let. A já si říkal: ‚Dobře Melisso, tohle je to, co potřebuju.' A doslova jsem řekl všechny ty věci, které právě řekla. Potřebuju, aby to byla písnička, kterou tak nějak znám, ale dlouho jsem ji neslyšel. Nějakou, která ještě nebyla do mrtě ohraná. A potřeboval jsem, aby měla kontext. Potřeboval jsem, aby měla smysl. Potřeboval jsem, aby byla temná a v ideálním případě, aniž by byla nějak extra na očích, mi dala nějaký komentář. Potřeboval jsem začít určitým způsobem, abychom mohli ukázat, že se rádio zapíná. A ona pak řekla: ‚Never Let Me Down Again.‘ A já na to: ‚Panebože.‘“ (Dangerous2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené