Reklama

Reklama

Asterix a prekvapenie pre Cézara

  • Česko Asterix a překvapení pro Cézara (viac)
Trailer

Obelix sa zamiloval... Jeho vyvolená však už svojho nápadníka má a aby toho nebolo málo, tak ju unesú Rimania. Asterix s Obelixom ju však idú zachrániť. Dostanú sa až pred samotného Cézara, do Gladiátorskej arény, kde ich čaká napínavý boj. (STV)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (236)

peiton 

všetky recenzie používateľa

Táto rozprávočka je moje celé detstvo,konkrétne tento jeden diel,tento ,,ma bral" zo všetkých dielov najviac..Musím chváliť,na tú dobu veľmi vydarený animák.Mám taký dojem,že s odstupom času si to budem chcieť pozrieť znova.Navarím kakavko,zakryjem sa dekou,ponorím sa do sentimentálnej melancholickej nálady,ktorá ma prenesie do detských čias :D :D :D ()

Stíba 

všetky recenzie používateľa

Ze všech dílů můj nejoblíbenější. Příběhově nejepičtější i nejzábavnější podívaná s krásně zpívající a i v komiksu sexy vypadající Falbalou :-) Třeba takový úsek na stráži přímo miluju:"Si tady nový?!?...Tak si zapiš za uši, že na Galy nebudeš nikdy útočit, rozumíš, debile jeden zelenej??"...Ze všech galských vesnic je tahle ta nejnebezpečnějších, nikdy tam nelez kreténe!..." :-) ()

Reklama

lakikaki 

všetky recenzie používateľa

Klasická Astérixovka a nutno dodať, že jedna z tých najlepších. Astérixovkám dať menej ako 3x* nemôžem, veď som predsa fanúšik (komiksom sa naozaj kreslene filmy nevyrovnajú, ale aj tak si myslím, že sú skvelé). A ako som už spomenul Astérix a prekvapenie pre Cézara je jedna z tých najlepších, takže dávam hviezdičiek štyri. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"Asterix, ten Riman, čo si bol k nemu prívetivý, je ku mne tiež prívetivý. Smiem byť k nemu aj ja prívetivý?"     Nikdy som nepatril k priaznivcom kreslených príbehov Asterixa, takže to všeobecné nadšenie na ČSFD vôbec nezdieľam. Dokonca sa domnievam, že tie filmy (vrátane tohto) tu sú výrazne nadhodnotené (stačí si všimnúť, ako diametrálne odlišné je hodnotenie na IMDb). "Prekvapenie pre Cézara" patrí u mňa ešte k tým lepším dielom. Okrem celkom peknej hudobnej i výtvarnej stránky (páči sa mi vykreslenie Ríma, najmä toho nočného) oceňujem, že to nie tak rozbité, ale to má ucelenejší príbeh (tá dobrodružná cesta svetom ma celkom bavila). Výborným humorom to síce nejako zvlášť neplytvá, ale zase to z tejto stránky nie je ani tupé a je tu dokonca zopár scén, na ktorých som sa celkom dobre pobavil (úrad s informáciami, medzinárodní legionári, kúpele, koloseum). ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Večná škoda nulového záujmu o Barbieho a Kena, pre záchranu ktorých sa nechajú naši priatelia naverbovať do armády. Tam prechádzajú výcvikovým táborom, zoznamujú sa s vojenskou stravou, tiež kuchármi, trénermi, veliteľmi, z čoho plynú vtipné situácie. Obelix je tu pánom momentu, najskôr s amorovým šípom v zadku robí zo seba negramotného opičáka čo dokonca stratí chuť k jedlu, aby pri záchrannej misii bral hodiny slušného správania, ktoré aj tak vedú k ručným prácam. V tomto ohľade vítané oživenie (Asterix, ten Riman, ku ktorému si bol tak láskavý je teraz láskavý ku mne, mohol by som mu tu láskavosť oplatiť ?). Scenáristi nelenili ani s historickými odkazmi, dôjde na slávne hádzanie kociek, Méloská Venuša prichádza o ruky, Koloseum skrášľuje vstupný otvor. A práve v tomto dive sveta sa opäť odohráva gladiátorské finále. To v tempe Ben Huru oplýva dynamikou a popravde je lepšie než chaos od minula. Mamičkám by mohol prekážať dabing, ktorý je miestami dosť drsný. Nešetrí výrazmi „debil, idiot, imbecil, kretén, hovado“ aké sa v animovanom svete často nenosia. Rovnako nezasväteným môže vadiť fakt, že táto kapitola plne ignoruje víťazstvo Galov, ktorých Cézar pomaly ani nespoznáva. Treba si, ale uvedomiť, že 12 úloh komiksové stránky nikdy nespatrilo a cestou akou sa rozhodlo vydať nebolo možné pokračovať. Prekvapenie tak nijak zvlášť neprekvapilo, zato svoj štandard si udržalo. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (6)

  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)
  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)

Reklama

Reklama