Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovietsky tajný experiment, ktorý mal slúžiť na paralyzovanie armády imperialistického nepriateľa socializmu rozšírením agresívnej smrteľnej nákazy (kódové meno Zaraza) sa vymkol spod kontroly a musel byť ukončený. Vinou súdruha neznámeho vojaka sa zvyšná vzorka bojového plynu dostala pod falošným označením dymovníc do konvoja inváznych vojsk varšavskej zmluvy smerujúceho na územie Slovenska. O niekoľko rokov neskôr sa tento plyn použije pri rutinnom stredoškolskom brannom cvičení a nakazí nič netušiacich študentov. Malá skupinka žiakov bojuje o prežitie, ich jediným problémom však nie sú len agresívni nakazení spolužiaci, ale aj školník (bývalý dôstojník SPECNAZ), ktorý sa snaží za každú cenu zabrániť hroziacej medzinárodnej blamáži. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (178)

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Zo slovenského amaterskeho zázraku sa nevykľul žiaden zazrak. Oceňujem húževnatosť tvorcov, ktorá viedla k dokončeniu ich vysneného diela. Chválim ich vynaliezavosť, ktorá sa prejavila aj v scenári formou viacerých originálnych nápadov a nebudem kritizovať technickú stránku. Lenže chatrne vystavaná zápletka s podivnou logikou postáv a mizerné dialógy SZM tiahnu nadol a nech sa ma nik nesnaží presvedčiť, že mám byť tolerantný aj k týmto aspektom. Za daných podmienok tvorcovia asi dokázali maximum, ale nie som úplne presvedčený že by to s väčším rozpočtom zvládli lepšie. V tom prípade by sa už totiž nemohli skrývať za nálepku amatérov. 50% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Je to amatérsky film hŕstky nadšencov a tak k nemu trebalo aj pristupovať, aspoň som si to nahováral. Po niekoľkých minútach som však nevydržal a začal kritizovať úplne všetko. Lacný zombie príbeh beriem ok, ale retro návrat v čase neurobíš len záberom na BB puding, pioniersku uniformu či tesný pršiplášť, ktorý pre bujné kozenky nie a nie zapnúť...Všetko je tu tak neprirodzene umelé, strojené - každý pohyb, slovo, každé gesto , jednoducho všetko. "Herecké" výkony absolútne strašné, tak na úrovni nejakej školskej besiedky, katastrofálne dialógy, ktoré ešte viac ubíja ich nezrozumiteľnosť. Titulky by iste ocenil nielen český divák, ale i ten slovenský a to by sa stávať nemalo. Každý z nich si niečo hundre, neartikuluje, neotvára hubu naplno, mnohí z nich majú nejakú rečovú vadu...Vulgarizmy režú uši, sú neprirodzené a vždy keď zazneli, cítil som pichnutie nožom...Celý čas som čakal aspoň na jeden presvedčivý výkon, ale nič. Asi najlepšie z toho vyšiel ruský školník. V rámci "amaterizmu" ide možno o dobrý film, ale náhodný divák, ktorý na film natrafí večer na STV čaká FILM. A z tohto môže nepripraveného a neinformovaného diváka normálne jebnúť. Dve hviezdy dávam za dobrý nápad a snahu. Ja viem, že za 20 000 eur neurobíš dieru do sveta, ale presvedčivý herecký výkon a artikulácia nestojí nič, len trocha snahy a obetavosti navyše. Jednoducho všetko, čo mi na filme vadilo nebolo o peniazoch. 40%. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

8 rokov venovať zombiám a potom (ako píše nemenovaný denník) natočiť najlepšiu komédiu. Skvelý trash. Nápady, krv, sukničky a komunisti .. pri tých fetišoch sa mi vynorilo detstvo. Až na tie rovnošaty, takto vyzerala moja základná škola, aj sedem, desať rokov po nežnej.. Bol som na tom so známymi, a po titulkách kamarátová frajerka preniesla "Zlatí boli." Asi tak. Barbara rulez - ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Řekni piča a máš drama. No, ty pičo, tohle se slovenským bratrům opravdu nepovedlo. Ano, amatérština a jistě s láskou a zaujetím točená, ale to je i kdejaká troškařina. Trapností mokvající humorné vložky v podobě opilých soudruhů plukovníků, sexy svazaček a "choď do piči" hlášek naznačují, že chalani mají nakročeno k zářným zítřkům, bylo z toho totiž cítit srdíčko. Až na jednu či dvě scény zombíci vůbec neděsí, ani ne tak kvůli zjevnému nedostatku financí na pořádné efekty, hrůza se totiž dá vyvolat i bez peněz, jako spíš kvůli pokusu o akční hororovou komedii, kde se pořád běhá sem a tam a nešetří pičama a Luxolem v odstínu červené rumělky. A mezi náma, soudruzi někde udělali chybu. Retro na piču, humor na piču, horor na piču. Za vydařenou akční pasáž v jídelně a jednoho povedeného zombíka ve sklepě jednu hvězdu a jdu do piči. Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Veľká škoda totálne amatérskych prvých desiatok minút, akoby sa išlo na prvú. No a film sa trochu viac tiahol, ako reálne trval, čo si nedokážem dosť dobre vysvetliť. A teraz k tým kladom. Je jasné, že popularita filmu vychádza jednoducho z faktu, že sa jedná o slovenský film. Inak by všetky tie klišé nefungovali. Pozeráme niečo, čo sme v tunajších podmienkach nikdy nevideli. Možno som mal z filmu podobný pocit, ako zo Zla, lenže tam som sa občas smial na veciach, kde som sa smiať nemal. Tu je to vždy zámerom tvorcov a som preto nesmierne rád. Mám ale pocit, že občas sa dalo niečo ešte lepšie premyslieť, že niekedy to mohlo byť občas ešte vtipnejšie. Zaokrúhľujem dole práve preto, že tvorcovia majú super potenciál a treba im odkázať, že jeho stopercentné využitie do budúcnosti môže byť pre našu kinematografiu veľmi osviežujúce. Aby nezaspali na vavrínoch. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (12)

  • Detaily rezania tela natáčali tak, že do figuríny vložili prasačie mäso a rezali doň desať minút motorovou pílou. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • 36-členný komparz si za pivo a guláš zahrali prívrženci žánru anime z Anime crew a šermiari zo združenia Vargar. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • Filmovalo sa každý víkend, zväčša 16 hodín denne. Najviac dala zobrať posledná scéna, ktorá sa točila viac ako 24 hodín. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama