Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) sa vracia. Tentokrát však nie je v dokonalej kondícii. Jeho schopnosť uzdravovania pomaly vyprcháva a elánom tiež neprekypuje. Naviac je na všetko skoro sám. Z X-Menov prežíva ešte Charles Xavier, známy tiež ako Profesor X (Patrick Stewart), ktorý je ale vážne chorý. Stráca pamäť a trpí nebezpečnými záchvatmi ohrozujúcimi jeho okolie. Spoločne sa ukrývajú v opustenej továrni na americko-mexickej hranici. Ich utajenie skončí, keď sa objaví Laura (Dafne Keen), dievča, ktoré vyniká rovnakými schopnosťami ako Wolverine a v pätách má naviac neľútostných prenasledovateľov, ktorí se jej snažia zmocniť. Vo chvíli, kedy Wolverine a Profesor X prijmú Lauru „do rodiny", stávajú sa z nich štvanci, ktorým ide po krku veľmi brutálny a vytrvalý nepriateľ. Hrdinovia na úteku majú k dispozícii len zvyšky síl starých X-menov a Laurine schopnosti, ktoré však ona sama ťažko zvláda. A tak prichádza čas, aby Wolverine v sebe našiel silu nielen na boj, ale na to, aby Laure odovzdal svoje skúsenosti. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (1 587)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Nature made me a freak. Man made me a weapon. And God made it last too long.“ Hrobeček z kamení a kříž na 45°, X-Men: Requiem.. Takže po tomto fanoušci Marvelu léta prahli? Maso a krev? Dekonstrukce superhrdiny, při které drápy z adamantia prorazí víc lebek než domorodci na King Kongově ostrově, bombarduje diváka drsnou uvěřitelností (teda až na kurvujícího profesora Xaviera), přináší znepokojivé vize blízké budoucnosti, čpí společenskou deziluzí a ještě stačí mezi řádky podrobit kritice Trumpovu imigrační politiku. Jsou chvíle v životě mutantím, kdy ani Shane nepřináší útěchu.. Kde proboha Mangold byl, když Mostow a Taylor prznili živou tkáň na metalické kostře? Jackmanův návrh na nového představitele Wolverina má něco do sebe. Býčí šije, mručení a permanentně nasraný výraz by mohly Loganovi svědčit.. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jsem spokojenej? Ano. Cekal jsem vic? Rozhodne ano. Jasne, film pusobi jako zjeveni, Deadpool byl spis takovy saskovani, tohle je vazne spis drsny drama nez rozjuchanej komiksovej film, takze se to spis blizi Nolanovo Batmanum. Ale postupne. Vsechno to stoji na hercich a Jackman i Stewart jsou fakt epicky, nejen, ze svoje postavy nikdy tak dobre nezahrali, jako tady, ale celkove kdyz se nebudu omezovat jen na X-Men filmy, tak predvadej jeden ze svejch nejlepsich vykonu. Co se tyce akce, neni to nic epickyho, vlastne tu ani neni zadnej poradnej zaporak, proste v duchu komornosti filmu, postavy uz nezachranujou svet, jenom chtej prezit. Coz ale neni nutne na skodu, aspon se necim odlisuje, navic Rkova pristupnost konecne dava Wolverinovi prostor predvest vse, co umi. Ale abych jen nechvalil, trochu to pusobi, jako ze by tvurci byly v euforii, ze se nemusi omezovat a tak proste chteli usekat co nejvic koncetin a hlav, misty uz je tak toho krapet moc. No a pak tu mame pribeh, ten je jednim slovem nic moc, ukazky vnadily na nejaky postapo z ranku Silenyho Maxe, coz se bohuzel moc nekona, ne ze by byl vylozene spatnej, ale pokud se chteli tvurci odpoutat od toho komiskovyho saskovani a nabidnout hutny drama, mohli na nem jeste zapracovat. Cekal jsem, jestli budou mit tvurci koule na zakonceni filmu, jak by to v pripade radny rozlucky melo bejt a meli, az me to krapet zaskocilo. Celkove vlastne ani nevim, proc to neni na 5*, ale proste me to tak nestrhlo, uvidime po druhym skouknuti. ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Na žádný díl univerza mutantů, včetně Wolverinových sólovek nebo neoblíbené Apokalypsy, nedám dopustit, a když už mám k danému filmu výhrady (Poslední vzdor), stejně si ho dokážu užít i opakovaně. Přesto si teď, půl dne po projekci, nedokážu představit, že se dále budou vyprávět příběhy z tohoto světa. Logan totiž ve sto a jednom způsobu funguje jako poslední kapitola a to ta nejlidštější a nejuvěřitelnější. Je to kapitola krvavá, nekompromisní, depresivní, ale právě proto v ní jasné poselství celé x-menovské ságy vyznívá mnohem hlasitěji, než bych se odvážil čekat. Při vzpomínce na takřka libovolnou scénu se mi svírá srdce a nostalgicky se utápím v časech, kdy jsem před sedmnácti lety vyrazil jako komiksu neznalý teenager do místního kina na cosi jménem X-MEN a v prázdném sále poprvé poznával, zač je toho adamantium. Mohl za to Hugh Jackman a ještě mnohem víc za to může může i dnes. Jenže tehdy poprvé a dnes naposledy. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Na pochopení postavy Wolverina jsme tu měli bezpočet filmů. Obecně můžeme říci, že jsme všichni pochopili, jak to s Wolverinem Hugh Jackman myslel. Pořád to na sklonku devadesátých let byl jeden z prvních super hrdinů, který se objevil v Hollywoodu a za to si zaslouží obrovský respekt. Nicméně po těch všech letech s Wolverinem moc dobře chápu, proč tvůrci chtěli Wolverinovy patálie ukončit. Jednou a provždy. Doteď jsem totiž pořádně nepochopil, jak ty jeho film šly po sobě. Pravda, nikdy jsem po tom nijak závratně nepátral, ale taky mi to ve filmech nikdo moc neusnadňoval. Naštěstí je v tomto filmu námět zřejmej a není kdoví jak složitej. Naopak. Hugh Jackman se tu samozřejmě loučí se vší parádou a tak tu počítejte s naprosto parádní akcí, které dominuje postava, která mě tímto filmem dokázala přesvědčit o tom, proč bych jí neměl nikdy zapomenout. Takže díky, sbohem a šáteček. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. „Ocko...“ Už po prvej scéne mi bolo jasné, že TO tam je. A bolo. Vedel som, akú víziu chceli Jackman s Mangoldom zhmotniť, ale napriek tomu som bol prekvapený, že sú AŽ TAKÍ pomalí a neakční. Iste, akčné scény v tomto skvelom, krásnom filme sú. Nie je ich najmenej a sú zvládnuté perfektne, dynamicky, pútavo. Ale Logan nie je akčný film. Viac času strávi rozhovormi, čo by mohlo byť strašné, keby... keby neboli všetky tie postavy skvelé. Najväčšia záťaž bola na úžasne „opustenom“ Jackmanovi, Stewartovi a od prvého momentu strhujúcej Dafne Keen, ale svoje si uhrajú aj záporáci, farmárska rodina a v neposlednom rade mrazivý Stephen Merchant ako nádherne desivý Caliban. Výborné postavy, vynikajúce dialógy, dobré hlášky. Plno výnimočných scén, parádne zvládnutá „apokalyptická“ atmosféra, suverénna réžia, nekompromisný prístup, viacero prekvapivých dejových vedľajších línií (deti, X-24) a v neposlednom rade nádherná (svojím spôsobom) krvavosť. Mínusov veľa nie je, snáď len občas hapruje logika (na konci toľko zázračných schopností a až na tri výnimky nie sú využité proti vojakom? Prečo Logan nezarábal tak, že Profesora X vzal do kasína? A s akým plánom vlastne išli vojaci prvý raz za Laurou? Pekne ju poprosiť, či pôjde s nimi?). Veľmi sa mi páči myšlienka urobiť z nezničiteľného Wolverinea smutného Logana, odvrhnutého a (polo)zabudnutého, samého, s nočnými morami, upíjajúceho bolesť a smútok v alkohole a v neposlednom rade s odporným adamantiom, ktoré mu predĺžilo život o desaťročia, ale teraz ho pomaly, ale o to zákernejšie, zabíja. „Ešte nie je neskoro.“ ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (64)

  • Scéna, ve které se Profesor Xavier (Patrick Stewart) zmiňuje Lauře (Dafne Keen) o tom, že film Shane (1953) viděl v dětství v rodném městě, byla improvizovaná. Patrick Stewart skutečně na filmu v dětství byl a jedná se o jednu z jeho prvních vzpomínek z návštěvy kina. (ArsenalEagle)
  • Než Laura (Dafne Keen) poprvé promluví, trvá to téměř dvě třetiny filmu. Do té doby pouze křičí a ječí. (ArsenalEagle)

Súvisiace novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (viac)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (viac)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (viac)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (viac)

Reklama

Reklama