Reklama

Reklama

Zacha vôbec neteší, že sa musel s mamou presťahovať do malého mesta, až do momentu, kým nestretne pôvabnú susedku Hannah. Jej otec R. L. Stine píše hororové knihy pre deti, na čom by nebolo nič zvláštne, keby... všetkých duchov a príšery čo vytvoril, nedržal pod zámkom vo svojich rukopisoch. Zachovi sa však nedopatrením podarí tieto monštrá vypustiť do sveta ľudí. A tak Hannah, Zach a pán Stine spoja sily, aby nebezpečných votrelcov vrátili tam, odkiaľ prišli. (Itafilm)

(viac)

Videá (4)

Trailer 7

Recenzie (319)

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Moderní Jumanji. To je první, co mě napadá a není to myšleno jinak zle. Naopak. Goosebumps jsem si užil od začátku do konce. Nenáročné, zábavné, má to tempo. Všechno tak akorát abyste se bavili. Já bych tedy volil osobně jiné kandidáty na teenage dobrodružné filmy, ale i tak jsem si tohle užil. Jack Black do těchto rolí se hodí a Dylan je sympaťák, kterého jsem už v několika rolích viděl. Vlastně nemám moc co vytýkat. Jak jsem řekl, všechno je akorát tak na místě, abyste se bavili. To stačí, protože za pár měsíců si na to možná už vůbec nevzpomenu. (69 %) ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Keď sa Zach spolu s mamou presťahuje z veľkomesta do malého Madisonu, ani vo sne by ho nenapadlo, že zažije viac "zábavy" ako kedykoľvek predtým. Jeho život sa po spoznaní krásnej Hannah začne uberať úplne šialeným smerom. Otec mladej dievčiny, ktorý budí dojem totálneho podivína, totiž skrýva omnoho väčšie tajomstvo, ako sa pôvodne na prvý pohľad mohlo zdať. Vlastní totiž knihovňu plnú strašidelných kníh na zámok, ktoré nikto nikdy za žiadnych okolností nesmie odomknúť. Teda, nemal by ... Ideálna voľba pred spaním. Miestami vďaka "štvrtej" postave, absurdným situáciám či dialógom, dostatočne zábavné, z pohľadu hororu celkom slušne spracované. Napriek tomu že sa vo filme objavia rôzne potvory (nechcem ich menovať, nechajte sa prekvapiť) ide skôr o fantasy než horor v pravom slova zmysle. Bavil som sa a tak sám za seba môžem túto strašidelné rozprávku len odporučiť. Pokiaľ máte trošku odrastené deti, kľudne im túto skúsenosť doprajte - 65% ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Pohodička. Určite by som zniesol aj starších hrdinov, ale aj napriek príliš teen obsadeniu, parádna jazda plná známych hororových kreatúr. K filmu som sa dostal náhodou a keďže som čakal skôr prieser, bol som milo prekvapený. Samotný nápad fajn, scenár má dokonca pár prekvapivých momentov, všetky klišé scény (nedôvera rodičov, trapas na plese...) sú zosekané na minimum. Ale prodvšetkým je tu tá atmosféra, spád a nadhľad ako kedysi pri GREMLINS, CHUCKIEM či PRÍZRAKOCH, čomu značne pomáha Elfmanova hudba... ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

Taková další horor,komedie, kde na můj vkus, hlavně ze začátku chybí víc humoru. Co mě docela překvapilo jak se Zach celkem bez problémů stěhuje jinam, aniž by nějak vyváděl, jak je to mu v jiných filmech. A celkem dobře se z žije v novém prostředí. Jinak dějově je to pohodový film, kdy se docela zasmějete. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Taká kombinácia Night at the Museum a Jumanji. Akurát od zábavnosti Jumanji to má poriadne ďaleko a väčšinu času to padá skôr do trápnosti niektorých pokračovaní The Night in the Museum. Goosebumps síce majú potenciál, veľmi sľubný námet, ale ten sa podarilo využiť iba v pár scénach. Inak to nie je ani poriadne dobrodružstvo, ani priveľká zábava, ani vyslovene vtipné, iba taký guláš občas veľmi light hororu (scény s tým gašparom alebo trpaslíkmi), nie je veľmi vtipnej komédie a dosť lacného dobrodružstva pre celé rodinu, ktoré sa v závere zvrtne v prehnaný digitálny bordel bez zmyslu. Zvyčajne v podobných filmoch nehľadám logiku, ale aspoň nejaké elementárne pravidlá, na základe ktorých celý príbeh funguje by aj takto jednoduchý film mal mať. Tu si však postavy tie strašidelné knihy otvárajú raz kľúčom, inokedy silou ako sa im zachce a nakoniec tak z celého filmu ostane iba pocit samoúčelnej prehliadky čo najväčšieho počtu monštier v často slabom CGI a nič viac. Najviac tak zamrzí ten nevyužitý potenciál, pretože s dobrým režisérom/scenáristom tu bol priestor na veľmi slušný film pre malých, aj veľkých. Tvorcovia Goosebumps to však spracovali tým najjednoduchším možným spôsobom, nahádzali tú niekoľko desiatok čo najznámejších monštier (vlkolak, yeti, zombies, mimozemšťania, sliz ...), pár obyčajných naháňačiek s/pred nimi a bolo. Tých pár momentov, ktoré tu fungujú (napríklad trpaslíci v kuchyni) nedokážu zatieniť ten pocit z maximálne generického produktu, ktorý z Goosebums nakoniec vznikol. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (10)

  • Když Zach (Dylan Minnette) poprvé vstupuje do Stineova sklepa, vyděsí jej hodiny s kukačkou. Filmařům se do této scény však vloudila chyba při audiovizuální synchronizaci, jelikož kukačka zakuká čtyřikrát, přestože hodiny ukazují pouze 2 hodiny. (hansel97)
  • Původně měl adaptaci na plátna přinést režisér George A. Romero, ale nakonec se tak nestalo. V roce 1989 měl film připravit Tim Burton, i z toho však sešlo. (hansel97)

Súvisiace novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (viac)

Reklama

Reklama