Reklama

Reklama

Zacha vôbec neteší, že sa musel s mamou presťahovať do malého mesta, až do momentu, kým nestretne pôvabnú susedku Hannah. Jej otec R. L. Stine píše hororové knihy pre deti, na čom by nebolo nič zvláštne, keby... všetkých duchov a príšery čo vytvoril, nedržal pod zámkom vo svojich rukopisoch. Zachovi sa však nedopatrením podarí tieto monštrá vypustiť do sveta ľudí. A tak Hannah, Zach a pán Stine spoja sily, aby nebezpečných votrelcov vrátili tam, odkiaľ prišli. (Itafilm)

(viac)

Videá (4)

Trailer 7

Recenzie (319)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Keď sa Zach spolu s mamou presťahuje z veľkomesta do malého Madisonu, ani vo sne by ho nenapadlo, že zažije viac "zábavy" ako kedykoľvek predtým. Jeho život sa po spoznaní krásnej Hannah začne uberať úplne šialeným smerom. Otec mladej dievčiny, ktorý budí dojem totálneho podivína, totiž skrýva omnoho väčšie tajomstvo, ako sa pôvodne na prvý pohľad mohlo zdať. Vlastní totiž knihovňu plnú strašidelných kníh na zámok, ktoré nikto nikdy za žiadnych okolností nesmie odomknúť. Teda, nemal by ... Ideálna voľba pred spaním. Miestami vďaka "štvrtej" postave, absurdným situáciám či dialógom, dostatočne zábavné, z pohľadu hororu celkom slušne spracované. Napriek tomu že sa vo filme objavia rôzne potvory (nechcem ich menovať, nechajte sa prekvapiť) ide skôr o fantasy než horor v pravom slova zmysle. Bavil som sa a tak sám za seba môžem túto strašidelné rozprávku len odporučiť. Pokiaľ máte trošku odrastené deti, kľudne im túto skúsenosť doprajte - 65% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Modrá je dobrá. A pre tento film to absolútne platí. Myslím si, že je konečne dobré vidieť Jacka Blacka vo výbornej roli, kde hrá autora R.L.Stina a verím mu to každým dychom. Plus je v tejto role absolútne skvelý. Rovnako dobrí sú podľa mňa aj ostatní herci. Verím im ich role, dokážem ich chápať a vedia priniesť uveriteľné emócie. Champ je síce miestami otravný, ale myslím si, že som už zažil horšie. Čo sa týka réžie, tiež mám pocit, že to Rob Letterman neodflákol, ale dal si vskutku na filme záležať. Páči sa mi tu Odeya Rush v role Hannah a dáva tomu aj príjemný nádych jemnej romantiky, kde musím priznať, že som ku koncu chcel, aby sa dala so Zachom dokopy. A celé je to uveriteľné a príjemne pozerateľné. Teraz si však povieme niečo o miestach, ktoré úplne nefungovali. Ako sú napríklad triky. Nechcem tvrdiť, že sú hrozné, no rozhodne je to pre mňa mix. Niektoré sú super ako napríklad snežný muž, Slappy alebo záhradní trpaslíci, no inde to vyzerá ako keby sa ani nesnažili. A nie je to nikde lepšie vidno ako pri vlkodlakovi. To sú skutočne strašné triky. Humor je trošku mix, ale keď sú vtipy dobré, tak sa človek skutočne príjemne zasmeje. Myslím si, že keby ešte trošku učesali príbeh a zapracovali na trikoch, mohli sme tu mať super rodinnú hororovú komédiu. Ale celkovo si myslím, že "Goosebumps" je oveľa lepším filmom, než sme všetci čakali a stojí aspoň za jedno zhliadnutie. ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Odlehčená rodinná kravinka, kterou Jack Black už potřeboval, jelikož hitovek v poslední době moc neměl. Husí kůže (jak zní krásně v překladu název filmu) si vůbec na nic nehraje a já mám vlastně čas od času nějaké to nenároční pokoukání rád, takže jsem byl celkem spokojen. Na dvojku jsem zvědavej, ale na kino bych to asi neviděl...60% ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Taká kombinácia Night at the Museum a Jumanji. Akurát od zábavnosti Jumanji to má poriadne ďaleko a väčšinu času to padá skôr do trápnosti niektorých pokračovaní The Night in the Museum. Goosebumps síce majú potenciál, veľmi sľubný námet, ale ten sa podarilo využiť iba v pár scénach. Inak to nie je ani poriadne dobrodružstvo, ani priveľká zábava, ani vyslovene vtipné, iba taký guláš občas veľmi light hororu (scény s tým gašparom alebo trpaslíkmi), nie je veľmi vtipnej komédie a dosť lacného dobrodružstva pre celé rodinu, ktoré sa v závere zvrtne v prehnaný digitálny bordel bez zmyslu. Zvyčajne v podobných filmoch nehľadám logiku, ale aspoň nejaké elementárne pravidlá, na základe ktorých celý príbeh funguje by aj takto jednoduchý film mal mať. Tu si však postavy tie strašidelné knihy otvárajú raz kľúčom, inokedy silou ako sa im zachce a nakoniec tak z celého filmu ostane iba pocit samoúčelnej prehliadky čo najväčšieho počtu monštier v často slabom CGI a nič viac. Najviac tak zamrzí ten nevyužitý potenciál, pretože s dobrým režisérom/scenáristom tu bol priestor na veľmi slušný film pre malých, aj veľkých. Tvorcovia Goosebumps to však spracovali tým najjednoduchším možným spôsobom, nahádzali tú niekoľko desiatok čo najznámejších monštier (vlkolak, yeti, zombies, mimozemšťania, sliz ...), pár obyčajných naháňačiek s/pred nimi a bolo. Tých pár momentov, ktoré tu fungujú (napríklad trpaslíci v kuchyni) nedokážu zatieniť ten pocit z maximálne generického produktu, ktorý z Goosebums nakoniec vznikol. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Co jsem čekal... Ale i dětská horor blbost se dá udělat dobře, "jako to bývávalo", s trochou duše a kouzla, ne vzít jen tunu vymaštěnýho a okopírovanýho, prcnout tam známý ksicht do hlavní role, splácat tuctovej digitální monstermix, promrhat hoďku a půl života každýho nebohýho diváka - smysl to má možná tak pro ty ve věku 3 až 5 let. Hvězda za Odeyu (doufám, že jí fakt navždy bude 16), druhá za finální titulky (to jediný mělo něco do sebe), zbytek fuck off. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (10)

  • Když Zach (Dylan Minnette) jde s Hannou (Odeya Rush) v noci do lunaparku, má ve scéně u domu jasně opálený krk zezadu. Během scény v lese ale krk spálený nemá, a když se vrátí zpět k domu, opět má krk spálený. (jujec)
  • Natáčení probíhalo v Atlantě v USA. (willy1)

Súvisiace novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (viac)

Reklama

Reklama