Reklama

Reklama

Kate Abbottová (Milla Jovovich) patrí k najlepším agentom americkej štátnej bezpečnosti a v súčasnosti je pridelená k tímu strážiacemu americké veľvyslanectvo v Londýne. Jej poslaním je odhaliť teroristov, ktorí sa nepoznaní snažia vstúpiť na územie Spojených štátov, a zabrániť im v tom. Keď jedného dňa príde o život Malťan pokúšajúci sa dostať sa do USA na falošné papiere, Kate sa pustí do pátrania, ktoré ju zavedie na stopu štvorice vedcov, expertov na výbušné chemikálie, ktorí už pred nejakým časom požiadali o vstupné víza. No než stihne informovať kompetentné úrady, dôjde k ničivému bombovému útoku, pri ktorom zahynú všetci jej kolegovia. Katein život sa v tej chvíli kompletne obráti hore nohami – ako jediná preživšia sa totiž v očiach vyšetrujúcich orgánov okamžite stane hlavnou, alebo presnejšie jedinou podozrivou z atentátu, čo v praxi znamená, že ju všetci, ktorí sa ako loveckí psi vydajú v jej stopách, chcú dostať radšej mŕtvu ako živú! Akoby to nestačilo, má v pätách aj tajomného nájomného vraha, prezývaného Hodinár. No i na úteku pred novými nepriateľmi Kate neprestáva sledovať stopu unikajúcich teroristov, čo ju zavedie rovno do New Yorku. A v tom momente sa jej zdanlivo bezvýchodiskový boj s časom i o vlastný život prehupne do tej náročnejšej fázy. Kate totiž zistí, že cieľom ďalšieho plánovaného útoku teroristov sa má stať obrovský dav na Times Square! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (188)

F.W.Colqhoun 

všetky recenzie používateľa

Had so much reconstructive surgery, no one knows what the hell [she] looks like. Výrok kupodivu kupodivu nesměřuje na adresu představitelky hlavní role, nýbrž postavy Hodináře, ústředního záporáka s tváří Pierce Brosnana, který si anti-bondovskou roli zjevně užívá. Jeho viditelné potěšení je jedna z mála věcí, na které se ve filmu dobře kouká. Do masky nestárnutí zahalená Jovovich se coby zodpovědně buzerující bezpečnostní konzultantka ve věci udělování víz stává trnem v oku zlých lidí, kteří považují za vhodné zbavit se jí tak, že vyhodí do povětří půlku Londýna. Jovovich musí prchat. Emericko-britská řevnivost, neschopnost bezpečnostních složek, ustrašení byrokraté, vydírání skrze unesené potomky, pomstychtiví východoevropští vědci. Zápletka není žádný Le Carré, spíš odmocnina po Ludlumovi pošilhávajícího pozdního Forsytha, prostinká patriotistická storka, beroucí zavděk každým klišé až na hranici nechtěné parodie, do jejíhož zábavného hájemství bohužel nevkročí. A jelikož James McTeigue není žádný Soderbergh nebo Greengrass, který by scenáristickou rutinu opentlil alespoň formálními laskominami, a ani rozpočet evidentně neumožnil rozšoupnout se při nějaké povrchně výraznější scéně, výsledkem je jeden nejzapomenutelnějších filmů, které mi kdy prodloužily již tak dlouhou sváteční chvíli. This is complete bullshit, and deep in your scared little souls you all know it. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Josef Frolík - agent ŠtB, ktorý zdrhol z ČSSR na Západ v roku 1969. Spolu s rodinou so sebou zobral kopu informácií o agentoch a fungovaní tajnej služby. Tie následne odovzdal americkej CIA, za čo bol tuná v neprítomnosti odsúdený na trest smrti. Vo svojich pamätiach, ktoré vyšli pod názvom Špión vypovedá opisuje, ako pri myšlienkach o emigrácii absolútne zavrhol veľkú Britániu, pretože jej tajné služby boli prešpikované agentami KGB a ŠtB a ktoviekoho ešte. Emigrácia do Londýna a odovzdanie informácii tamojším bezpečnostným zložkám by sa podľa jeho slov rovnalo čistej samovražde. Survivor ukazuje, že obdobný stav v Anglicku trvá dodnes: ambasády sú infikované pomocníkmi dnešných sofistikovano-chemických teroristov. Tí na infiltráciu používajú osobné motívy. Britské tajné služby a polícia riešia všetky pochybenia streľbou do podozrivých. Pre nich je podstatná len informácia o dopadnutí niekoho, nie zistenie pozadia a príčin. To je stručne o motiváciách a zmysle príbehu. Skvostný úvod v tomto smere navnadil na oveľa viac než na naháňačkovú jazdu, končiacu spásou v hodine dvanástej. ()

Reklama

dyfur 

všetky recenzie používateľa

.....podpriemer,ale pozrieť sa to dá....asi by to chcelo trocha "života" do filmu-čo tým myslím:...že Pierce Brosnan je sympaťák a nepatrí mu záporná postava-navyše ten jeho vek  je myslím dosť viditeľný aj keď je stále "štramák"....Mila Jovovich vyzerá síce celkom dobre ale mám dojem ,že sa pozerám na ako mamičku po treťom pôrode a nie aktivnu členku ambasády-ale dobre vyzáž nemusí byť všetko-no ona tu len pobehuje ako kozička a tie fyzické súboje jej vyložene nejdú....nie nie je to úplne blbé,ale...to ale..... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Je to síce, čo sa týka rozprávania značne retro, ale žiadnu nostalgiu za priamočiarimi thrilermi vo mne Survivor nevyvolal. Berie sa nesmierne vážne, aj všetky svoje klišé a nám tak neostáva sa buď previnele baviť, alebo chytať za hlavu. U mňa to bolo tak na preskáčku, pričom v každej ďalšej scéne som sa utvrdzoval v až smiešnej predvídateľnosti deja. No a v podstate v tom spočívala aj jediná zábava z filmu vyplývajúca. Prípadne so sa zabavil na tom, že nadriadená agentka aj po tom, ako záporák odpáli nejakú budovu v Londýne, tvrdí, že hlavná hrdinka vytvára konšpiračné teórie. Ako čistá oddychovka po náročnom dni večer v telke to obstojí, ale v podstate ani nechápem, prečo to išlo v USA do kín a nie hneď rovno na DVD. ()

KNTRFKT 

všetky recenzie používateľa

Pokud máte doma terárium, v něm tři hady, z nichž dva nechtěj spát a jeden nechce žrát, tak toho jednoho utraťte a těm zbylým dvěma pusťte Survivor. Možná, že když se občas objeví Bond (nemyslim toho przniče Krejga), tak se na chvilku s nervózním "sss" proberou, ale nakonec je to dokonale ukolébá ke spánku, ale bacha, aby to nebyl spánek věčný. Něco podobnýho se totiž stalo mně, podařilo se mi u toho třikrát vytuhnout a tudíž to považuju za solidní film pro uspávání jak hadů, tak i kojenců. Nejde totiž v podstatě o nic jiného, že se dva honěj a vy jen čekáte, kdo koho dožene. Za balast se pak dá označit 75% filmu. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (viac)

Reklama

Reklama