Reklama

Reklama

Kukátko

(relácia)
  • Česko Kukátko (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Dve sociálne odlišné „rodiny" bývajú na tom istom poschodí jedného domu. Sociálne slabšia rodina Kurejovcov (Lukáš Latinák a Petra Polnišová) a ich „single" sused (Juraj Kemka). Práve u neho, aby nebol tak sám vo veľkom dizajnovom byte, bývajú podnájomníci Marián (Robo Jakab) a Šeron (Agi Kubíková). Každá rodina má síce svoje vlastné radosti a starosti, ale práve bývaním na jednom poschodí sa ich životy spájajú. Nemalou mierou k tomu prispieva domovník Ščibrány (Majo Miezga). Napriek tomu, že ide o sitkom, herci nemajú konkrétne texty a musia na mieste improvizovať. Aj keď sa im to darí, Dano Dangl im to s radosťou komplikuje nečakanými pokynmi priamo cez vysielačku do ucha. To spôsobuje veľa nečakaných komických situácií, ktoré sú nadstavbou na improvizovaný dej sitcomu. V neposlednom rade ovplyvňujú dej aj diváci v hľadisku svojím hlasovaním. V neposlednom rade ovplyvňujú dej aj diváci v hľadisku svojím hlasovaním. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (34)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nádherná ukážka toho, ako kto vie improvizovať, možno lepšia ukážka než v Partičke, ale potvrdilo sa to, čo sa vedelo dávno. Latinák to celkom vie a je asi jediný. Polnišová vie len oči a brucho pučiť. Miezga hrá celý život to isté, takže nehrá. Jakab je vyhulený  pravidelne. Gubíková tam je za tupú blbku a ona to nehrá. A retard Kemka je uslintaná pokazená platňa, čo v kuse hučí jeden vtip, pretože v tom pštrosom mozgu mu proste nenapadá, čo by povedal. Takže drb ho jedna veta, hlupáci v publiku sa zasmejú a on to opakuje znova, lebo nepozná múdrosť, že Opakovaný vtip přestává být vtipem. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Ako samostatné skeče v Partičke to ešte ako tak fungovalo. Na tú chvíľu to občas dokázalo pobaviť, aj keď nie vždy, no ako sitcom je to šliapnutie mimo. Síce originálny pokus, no bez deja, bez scenára, založené len na improvizácii hercov seriál nemôže dlhodobo fungovať, ani baviť. Ale pokiaľ ide o slovenskú televíznu tvorbu, stále lepší nepodarený pokus o sitcom ako ďalší "rodinný" seriál, čiže telenovela, ktorými nás zaplavujú súkromné kanály (tento výraz je použitý schválne. lebo je výstižnejší). ()

Reklama

TERRORDROME

všetky recenzie používateľa

Hviezdičkovať nebudem, ale rád by som k tomu povedal pár slov pretože projekt Kukátko je rýdzo absurdná záležitosť. Improvizovaný sitcom? Ale hovno, to je sám o sebe nezmysel. Sitcomy stoja predovšetkým a hlavne na scenároch, takže postaviť pred publikum hercov a nechať ich len tak z brucha zahrať celý diel, to si koleduje o kopytom cez hubu. Vo výsledku sa protagonisti snažia byť vtipný hlavne tým že hovoria, alebo skôr kričia, veľmi nahlas a epilepticky pritom trasú hlavou. Taký Latinák bol kedysi ťahúňom Partičky ( nebol som fanúšikom ani tejto relácie, ale dalo sa ) a tu je rovnako bezradný ako zbytok obsadenia na čele s tou Ági. Apropo Ági, Neviem kto to je, ale jej "komický" prejav spočíva celý na tom že sa tvári ako hus a krúti očami. Celé to potom nie zaklincuje, ale rovno zabetónuje moderátor Dangl, ktorý aj v Partičke dráždil nervy svojim nasilu tlačeným hurónskym smiechom až mu sánka takmer odpadávala z pántov a už tak dosť dementnú zábavu úplne zabíja imbecilnými zadaniami, kde trebárs zrazu prikáže niektorému z hercov aby sa tváril ako kulturista alebo kotkodákal. Neskutočná sranda, ale iba v prípade veľmi nízkeho veku, IQ, či nárokov diváka. Kukátko skrátka je/bol omyl ktorého historický význam by mohol spočívať v tom že jasne označuje slepú uličku po ktorej je škoda ísť. ()

PATWIST odpad!

všetky recenzie používateľa

Fakt odpad, oproti partičke to nemá úroveň a z celého improvizovaného seriálu sa raz pousmejete na trápnej frázi "Volám sa Marián Ranka, volajú ma majoránka", veď takýto humor je v Simpsonovcoch a nie ako nosný pilier seriálu.. Oproti partičke je to dosť slabšie. Divím sa že ľudia idú do publika. Ako plus by som uvidiel že sa tam objavila Ági Gubíková. ()

Snowball odpad!

všetky recenzie používateľa

Ja jednoducho neviem pochopiť, že prečo vôbec dá nejaká TV stanica priestor pre Dangla aby sa realizoval. Už z primitívnej Partičky mi bolo vyslovene zle. Skončila a človek sa potešil, že nechutný smiech Dangla a jeho tupé vtipy (na ktorých sa smeje len on sám a ešte zopár individuií, ktorí si nepotrpia na kvalitný humor) zmiznú navždy z obrazoviek. NO NIE! Prišla táto idiotina! Ja som na tom nič vtipné nevidel, bolo to vyslovene trápne, ja sám som sa až trápne cítil, že som sa na to kukal. Ľudom, ktorí toto pozerajú a páči sa im to odporúčam jediné - prosím vysaďte LSD! Apom sa mi len utvrdilo, že slovenské TV stanice a asi celkovo TV sa pozerať neoplatí. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (2)

  • Herci sa museli počas natáčania aj niekoľkokrát prezliekať, keďže hrali viacero úloh. (PATWIST)
  • Každý diel bol zároveň hraný pred divákmi v publiku. (PATWIST)

Reklama

Reklama