Reklama

Reklama

Zabijaci

  • Česko Zabijáci (viac)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózny / Thriller
Dánsko / Nemecko / Švédsko, 2014, 119 min (Alternatívna 115 min)

Hoci je oddelenie ''Q'' momentálne zavalené viac ako päťdesiatimi nedoriešenými prípadmi, jeho šéf Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) sa rozhodne prísť na koreň jednému, dvadsať rokov starému, prípadu, ktorý sa týka vraždy dvojčat Thomasa a Marii Jongersonových. Carl a Assad (Fares Fares) medzitým svoje rady doplnili o ženskú členku tímu, Rose Knudsen (Johanne Louise Schmidt), ktorej sa, na rozdiel od Carla, dobre spolupracuje s Assadom. Stopy tohto starého prípadu, ktorý si Carla a jeho tím prakticky našiel sám, zavedú detektívov do kruhu spoločenskej smotánky, ktorá tvorila pred dvadsiatimi rokmi triedu študentov z vyššej spoločenskej vrstvy a ktorá si doteraz bezstarostne užíva slobodu. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (402)

Fr 

všetky recenzie používateľa

„THOMAS A MARIE JORGENSENOVI. DVOJČATA. POBODANÍ. MARIE BYLA PREDTÍM ZNÁSILNĚNÁ“… „ALE TADY STOJÍ, ŽE JE PŘÍPAD VYŘEŠENÝ…“ /// Druhej celovečerák o kodaňským krimi oddělení „Q“, je na tom podobně jako ten první. Nenudí, ale moc nepřekvapí. Prostě standardně dobrá kriminálka, který se stydím dát „jen“ 3*. Severský atmosféry a drsnýho (místy až brutálního) příběhu jsem si užil dostatečně. Škoda, že na konci místo vrnění blahem řeším, proč mě to nestrhlo stejně jako Muži, kteří nenávidí ženy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Zabijáci“, kterou v roce 2008 napsal Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen, číst nebudu. 2.) Mám rád, když si ženský hrajou s ohněm. 3.) Thx za titule ,,majo0007“. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Všechny 4 filmy této krimi série jsou si dost podobné. Po čase vám příběhy splývají, nicméně to neznamená, že by nebyly dobré. Právě naopak. Jedná se o velmi kvalitní kriminální příběhy, kterým dala základ knižní předloha. Filmové zpracování je syrově severské, ústřední dvojka charizmatická, nechybí napětí a nečekané zvaty. Mně osobně nejvíc nadchli Zabijáci (85%) a Složka 64 (80%), těsně za nimi jsou zbylé dva kousky Vzkaz v láhvi (70%) a Žena v kleci (70%). ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Jeden má frňák jak sněžný pluh, druhý ho má zalepený jak Nicholson v Chinatown, není se co divit, že tyto nosy vyčenichají kdejaký odložený případ.. Columbovský princip dokazování viny známému pachateli i pro severské kriminálky už poněkud stereotypní zápletku o předem prohraném boji s hříchy dávné minulosti bych vcelku přešel, nesmyslné odklony od knižní předlohy, nevýrazná atmosféra bez žádoucího mysteriózna a poněkud suché detektivní trio Mračoun, Vtipálek a Snaživka však už tolik benevolence nedovolí. Nevylučuji však, že si Flaskepost fra P půjdu z vody vylovit.. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Švédové mají Larssona, Dánové Olsena a my jen toho zkurveného, egoistického grafomana, soudruha učitele Vívegasyna, jenž se se svými harlekýny plnými pouťových životních mouder trefil přesně pět kvocientních bodů nad abonentku Blesku, a tak tu o nejprodávačích bohužel rozhoduje početní převaha otylých husákových samic. Tudíž se asi budeme ještě pár Báječných let pod konzumními matronami nekulturně Vybíjet u Románů pro transvestity a kvalitních předloh pro filmy tu bude jako cigánů. Uuups, chtěl jsem říct jako šafránu, pandžábočechové už skoro v menšině nejsou. Proto našinec vždy jen tiše závidí a nadšeně plesá nad kvalitní, skvostně natočenou a chytře vrstvenou skandinávskou detektivkou, chladnou jako kunda frigidní Dánky, syrovou jako počasí v Kattegatu a surovou jako vikinský nájezd. Tato je navíc dochucena neotřelým pátracím tandemem dvou áček (Arab a autista), kteří to nakonec dají kurevsky sežrat a předvedou záchvat džihádu i nedotknutelné severské smetánce. A mně osobně na rozdíl od některých mých zdejších gayfriendů vůbec nevadilo rozbití klasického vrahozahradnického klišé tak, že od počátku přesně víme, co je kdo za hajzla. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie príbehov policajných vyšetrovateľov z oddelenia Q, t.j dvaja sympaťáci Carl a Assad, tentokrát v podtitule Zabijaci, ktorý je ale oveľa lepší ako Žena v klietke, ktorú som videl včera, čo bola vôbec prvá časť. Žena nebola zlá, len niečo tomu chýbalo. Zabijaci to majú. Zlepšilo sa to. Je to pútavejšie. Je to najmä dlhšie. Je to zároveň zaujímavejšie a zamotanejšie. Vystupuje tu viacero postáv. Flashbacky sú perfektné. Chvíľku som sa musel v deji zorientovať, a zrazu som bol v napätí až do konca, uvažoval som nad plným maximálnym hodnotením. Zistil som niečo o týchto dvoch hlavných hrdinoch. Pijú kávu, ktorá im umožňuje naštartovať nový deň, alebo logicky uvažovať. Assad je na nej ozaj závislý. Obaja fajčia ako Turci. Majú novú asistentku, ktorá sa musí ešte chvíľu oťukať, a bude to OK. Film sa zároveň prekrýva s minulosťou, ktorá sa pomaličky odhaľuje, aby sa všetko vysvetlilo, pričom sa to prenáša i do prítomnosti k hlavným protagonistom, kde záporné postavy zainteresované v tom až po uši, týchto svedomie vôbec nežerie, ba naopak, pokračujú v páchaní trestných činov aj práve teraz. Ako som vravel, je to zamotané, príbeh sa orientuje na viacero ohavných trestných činov, ktoré spáchali študenti internátnej školy, ktorí boli ako utrhnutí z reťaze, robili si, čo sa im zachcelo. Začína to mužom, ktorému pred 20. rokmi zabili obidve deti. Taktiež bol poliš, ktorý spácha samovraždu zo zúfalstva, to nakopne Carla, ktorý ho tesne predtým odbil. Má výčitky svedomia, ktoré chce napraviť, pričom sa s Assadom púšťajú do vyšetrovania, ktoré je komplikované, zložité, sú v tom zapletení tí najvyšší, skrátka skorumpovaní hajzli. Zabijaci majú nedostatky, jeden je markantný, nebudem vravieť, uvidíte sami. I napriek tomu som viac spokojnejší ako minule v úvodnom dieli žena v klietke, tvorcovia sa pochlapili a prišli so surovejším príbehom, ktorý ma občas donútil odkrývať zrak, ale berte toto moje tvrdenie s nadhľadom. Ak ste nevideli prvý diel, nepúšťajte sa len tak do pokračovania, lebo neviete s kým máte čo dočinenia, napravte to, pozrite si jednotku, ktorá je slabšia, potom vám vylepší náladu dvojka, ktorá je fenomenálna, takmer dokonalá, len s filmárskymi chybičkami, aspoň jednou veľkou... ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (8)

  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Režisér Mikkel Nørgaard musel dlho obsadzovať mladých hercov, pretože film obsahuje veľa sexuálnych a násilných scén: "Veľmi dlho som obsadzoval mladých hercov. Koniec koncov, bolo to o tom, že som potreboval ľudí, ktorí by dokázali uniesť násilné scény, ale ktorí boli tiež pripravení objaviť sa v sexuálnych scénach filmu nahí. Bolo nevyhnutné, aby do násilných scén išli „všetko do toho“, aby sa stalo uveriteľným." (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (viac)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené