Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (179)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Ku koncu tomu už dochádzala para, ale inak vynikajúca atmosféra tohoto mysteriózneho krimi-trileru. Super, že od začiatku sa išlo na vec, zápletka ma chytila, žiadne nudné dlhotrvajúce vykreslovanie, dokonca aj herci sa mi pozdávali. Škoda, že scenár nebol dotiahnutý a spätne niektoré veci nesedeli, ale to je pomaly v každom druhom filme tohoto žánru. ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

S odstupem času si říkám, že mi Regression nedalo vlastně vůbec nic. Akorát se plýtvalo potenciálem a vcelku vděčným námětem, který byl ale zpracován nadmíru špatně, nudně a prázdně. Strašné hraní a kyselé ksichty Emmy Watson mi vadily asi ze všeho nejvíc. Na stopáž dlouhou hodinu a třičtvrtě se toho stalo opravdu málo a vlastně ani nemám chuť k tomu něco dalšího psát. ()

Reklama

Seabeast 

všetky recenzie používateľa

Alejandro Amenábar je pozoruhodný případ režiséra, u kterého máte záruku vynikajicích filmových zážitků. Regression je dle mě jeho první přešlap vedle, a to ani takové hvězdné obsazení nedokáže snímek vymanit z béčkové škatulky. Hlavní problém bych viděl v hodně laciném scénáři, který postrádá veškerou typickou Amenábarovu komplexnost a v několika scénách budí spíš dojem rozpačitosti. Téma satanistické sekty je zcela nevyužité a působí ve výsledku velmi všedně. Vždy mě právě na Amenábarovi fascinoval smysl pro detail, tíživou atmosféru a zamotání hlavy, zde se ale nekoná nic zásadního, co by mohlo vyrazit dech. Regression není nudný, dobře odsýpá, ale příběh a postavy nejsou tak rozvrstvené a katarze je naprosto nulová. Čekal jsem od tohoto španělského talenta opravdu o dost víc a místo toho naservíroval průměrný sektářský pokrm po kterém neštěkne ani pes. Zklamání. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Regre(T)ssion. Amenábara mám medzi mojimi najobľúbenejšími režisérmi a preto mi je skutočne záhadou čo ho viedlo k natočeniu takéhoto zameniteľného, absolútne nevýrazného satanistického krimi Béčka. Tobôž, keď si ho sám napísal, zrežíroval, aj produkoval?! Tvorca tak výrazných thrillerov / hororov ako Thesis alebo The Others, prípadne vynikajúcej kontroverznej historickej drámy Agora, tentoraz ponúka iba nezáživný príspevok do satanistického subžánru, zameniteľný s ľubovoľnou kriminálkou z direct-to-video/VOD, prípadne až televíznej produkcie. Pritom predpoklady na slušný film tu boli viac ako dobré. Vynikajúci režisér, slušné obsadenie, aj dostačujúca technická stránka filmu. Tu však všetka chvála aj končí. Inak je Regression iba nudnou kriminálkou s jednou/dvomi slušnejšími scénami (tie v stodole), no vôbec sa nedarí budovať žiadnu atmosféru, nebodaj napäté scény a po prvej pol hodine to už iba nudí svojou monotónnosťou. Slabučká story totiž nedokáže utiahnuť takúto stopáž a tak sa tu od polovice pátranie točí v kruhu, dej sa nehýbe vpred, no a keď príde to záverečné kvázi šokujúce odhalenie, ktoré by chcelo prekvapovať snáď tak ako kedysi prekvapoval koniec Šiestemu zmyslu, tak to je podané tak nezvrušivo, že som mal pocit akoby Amenábar tento film natočil akoby na zakázku pre niektoré hollywoodske štúdio, bez akéhokoľvek jeho ďalšieho záujmu o film. Čo evidentne nenatočil, keďže to nie je hollywoodska produkcie a sám to produkoval a napísal. V takom prípade o to väčšia nechápačka čo ho k natočeniu/napísaniu Regression vlastne viedlo a prečo z toho nakoniec vzišiel taký film, ktorý nemá s jeho predošlou tvorbou a režijným rukopisom nič spoločné, aký vzišiel. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Za najlepsie filmy Amanabara povazujem Diplomovou Praci 1996, Abre los Ojos, Hlas More a Agoru. No ale tuna teda prestrelil, dlho sa tam nic nedeje, len akesi vysetrovanie cohosi, co nam divakom ani autori ani reziser neprezradia. Ethan Hawke pomaly az zbytocny a dost prehrava, to iste plati aj pre krasnu Emmu Watson. K satanizmu. Vyznam sa do satanizmu, a pre mna je to len dalsi - izmus /sak ich je asi 70, tych izmov/ no ale dialogy su tuna plane, pomaly sa az nedaju pocuvat. Takze nic viac nez dalsi nudny radoby horor, u ktoreho sa niet coho bat : 30 % ()

Galéria (172)

Zaujímavosti (8)

  • Vo filme sa objaví plagát poľskej metalovej skupiny „Behemoth“ z roku 2014, ale príbeh sa odohráva v roku 1990. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Madridu a Torontu. První filmovací den byl 16. 4. 2014, dle plánu pak mělo natáčení skončít 12. 6. 2014 v Torontu. (Weasley)
  • Zatímco film do značné míry čerpá z nesčetných případů satanské paniky z 80. a 90. let, samotný děj ve filmu není ve skutečnosti založen na konkrétním skutečném příběhu. (NumeranS)

Súvisiace novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (viac)

Reklama

Reklama