Reklama

Reklama

Nebo nie je výmysel

  • Česko Nebe existuje (viac)
Trailer 1

Todd Burpo (Greg Kinnear) žije so svojou manželkou Sonjou (Kelly Reillyová) a dvoma deťmi v malom meste v Nebraske. Todd je tunajším pastorom, zároveň sa pokúša rodinu uživiť v ďalších niekoľkých zamestnaniach. Toddove kázne sú pre obyvateľov mestečka veľmi inšpiratívne a pastor je medzi ľuďmi obľúbený. Jedného dňa sa Todd pri softballovom zápase zraní na nohe. Postupne sa pridávajú ďalšie zdravotné komplikácie a muž neprežíva zrovna šťastné obdobie. Všetko vyvrcholí potom, čo Toddov syn Colton musí podstúpiť akútnu operáciu slepého čreva a jeho život visí na vlásku. Obaja rodičia sú zúfalí. Todd sa obracia k Bohu, hnevá sa na neho, pretože si myslí, že v poslednom čase už trpel dosť, a nechápe, prečo mu chce Boh zobrať aj syna. Sonja volá rodinnej priateľke, aby zvolala ostatných priateľov a spoločne sa za Coltona modlili. Colton ako zázrakom prežije a po uzdravení sa začne otcovi zverovať, čo v skutočnosti prežil. Chlapec tvrdí, že keď ho operovali, dostal sa do neba, stretol sa s Ježišom a spievali mu anjeli. To, čo sa spočiatku javí ako Coltonova bujná fantázia, sa zdá Toddovi stále viac skutočné. Chlapec vraj videl, ako ho lekári operujú, a zároveň videl v jednej miestnosti mamičku telefonovať z nemocnice a v druhej svojho otca nadávať Bohu. Todd sa zveruje svojej manželke, ale tá má plnú hlavu starostí s rodinnými financiami a neprikladá týmto príbehom veľkú váhu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (133)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

S odtretými ušami tri hviezdy. Film nie je ničím novým, neprináša niečo viac a skeptikov určite nepresvedčí. O zážitkoch z klinickej smrti máme správy na tony. Tu sa malý chlapec vyjadrí, že niečo videl, a jeho otec pastor je šokovaný. Celá náboženská obec je šokovaná, že môže byť život po smrti. Čo je to teda za kresťanov, na čo chodia do kostola, v čo vlastne veria? Filmársky tu aspoň fungovala istá dávka rodinnej chémie a páčila sa mi prezentácia jej súdržnosti. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Je mi jasné, že mnohým neveriacim ľuďom bude tento silne kresťanský film asi proti srsti - čo sa do veľkej miery odrazí aj na ich hodnotení. Tiež mám z toho zmiešané pocity, lebo toto bolo fakt miestami naozaj za hranicou únosnosti. Ale asi to bol aj cieľ v tohto filmu - vyvolať pochybnosť a podporiť (ne)vieru v zázraky. Možno keby z tej celej nadpozemskej atmosféry trochu ubrali, malo by to oveľa väčší dosah a asi aj divácke uznanie. Ale je mi jasné, že v tomto si žiadny ústupok nemohli dovoliť odpustiť. Samozrejme, to je len môj subjektívny pohľad. Čo sa ale spracovania týka, tak to bolo vcelku vydarené, dokonca aj postavy zaujali a herecké výkony boli dosť na úrovní. Takže za mňa 3 hviezdičky plné (ne)dôvery. ()

Reklama

KoRner 

všetky recenzie používateľa

Ako agnostika ma celkom zaujala myšlienka a aj spracovanie nie je až také vlezdoprdelkové ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Zadrhne sa to až v rozvinutí príbehu, kde každý sa stará do toho, čo by ho vôbec nemalo trápiť. Vlastne sa tam nič poriadne neudeje a celý film tam iba behá vyškerený chlapec, dostávajúc všetkých okolo do rozpakov. Škoda, takej kočke ako Kelly Reilly som prial konečne väčšiu výzvu než len nemastnú-neslanú skoro drámu. ()

Mitin 

všetky recenzie používateľa

Jedna z věcí, co se mi na filmu líbila, byla taková příjemná, klidná atmosféra s ne moc známými herci, kteří perfektně zahráli své postavy. Zvlášť Colton byl zahraný vážně perfektně! Poklidná atmosféra je také to, co film zvedá, i když je místy celkem nudný. Film se film pomalu rozjíždí a celý plyne pomalinku, nikam nespěchá. I přesto, že vlastně tak dlouhý není. ()

puleček 

všetky recenzie používateľa

WTF I just saw? Podle traileru to vypadalo na nějaké polemizování o existenci Boží/nebeské. Fakt velice zajimavé téma, které by se mohlo docela slušně rozjet, ale ten rozjezd tam prostě nepřijde. Tohleto jsem prostě a jednoduše nepochopil. Vlastně ani nevím co tím chtěli tvůrci říct. "*" je za madam Kelly Reilly, protože je to opravdu nevydaný exemplář, který by chtěl mít leckterý chlap doma. Vlastně ona byla možná ten hlavní důvod proč jsem to dokoukal do konca. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (6)

  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)

Reklama

Reklama