Reklama

Reklama

Nebo nie je výmysel

  • Česko Nebe existuje (viac)
Trailer 2

Todd Burpo (Greg Kinnear) žije so svojou manželkou Sonjou (Kelly Reillyová) a dvoma deťmi v malom meste v Nebraske. Todd je tunajším pastorom, zároveň sa pokúša rodinu uživiť v ďalších niekoľkých zamestnaniach. Toddove kázne sú pre obyvateľov mestečka veľmi inšpiratívne a pastor je medzi ľuďmi obľúbený. Jedného dňa sa Todd pri softballovom zápase zraní na nohe. Postupne sa pridávajú ďalšie zdravotné komplikácie a muž neprežíva zrovna šťastné obdobie. Všetko vyvrcholí potom, čo Toddov syn Colton musí podstúpiť akútnu operáciu slepého čreva a jeho život visí na vlásku. Obaja rodičia sú zúfalí. Todd sa obracia k Bohu, hnevá sa na neho, pretože si myslí, že v poslednom čase už trpel dosť, a nechápe, prečo mu chce Boh zobrať aj syna. Sonja volá rodinnej priateľke, aby zvolala ostatných priateľov a spoločne sa za Coltona modlili. Colton ako zázrakom prežije a po uzdravení sa začne otcovi zverovať, čo v skutočnosti prežil. Chlapec tvrdí, že keď ho operovali, dostal sa do neba, stretol sa s Ježišom a spievali mu anjeli. To, čo sa spočiatku javí ako Coltonova bujná fantázia, sa zdá Toddovi stále viac skutočné. Chlapec vraj videl, ako ho lekári operujú, a zároveň videl v jednej miestnosti mamičku telefonovať z nemocnice a v druhej svojho otca nadávať Bohu. Todd sa zveruje svojej manželke, ale tá má plnú hlavu starostí s rodinnými financiami a neprikladá týmto príbehom veľkú váhu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (133)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

To, ako film príjmete, záleží od vášho pohľadu na vieru, cirkev či samotných veriacich, vlastne na všetko, čo s tým súvisí. V celku to vyznieva, ako akási americká reklama na náboženstvo a ateistom môže z toho riadne pohnúť žalúdkom. Z filmárskeho hľadiska, ale ide o dobre natočený snímok, ktorý nemá remeselné chyby a dobre sa na neho pozerá. ()

qxkamo 

všetky recenzie používateľa

Aj ked drama nie je moj velmi oblubeny zaner, na tento film som dostal odporucanie z nabozenskych kruhov, tak som si ho pozrel. Hviezdicku navyse ziskal za to, ze je podla skutocnej udalosti, aj ked by mohol byt mozno aj o polhodinu kratsi, pretoze tie najzaujimavejsie veci su obsiahnute fakt len v niekolkych minutach a navyse film sa dost pomaly rozbieha. ()

Reklama

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Samozrejme, miestami možete očakávať útoky na city, no pri takýchto filmoch s tým už treba dopredu rátať. Nebo existuje ajtak nie je len o dojatí. Vlastne sa tu celkom príjemne a jednoducho rozpráva  obyčajný príbeh o veľmi silnej udalosti, bez ohľadu na to či ste veriaci alebo nie. Greg Kinnear je našťastie aj celkom dobrý herec (na rozdiel od ostatných), a všetko plynie tak nejak bez problémov. Kebyže film dostane lepšieho režiséra, možno dvoch, troch kvalitných hercov, mohlo isť o celkom hodnotný počin. ()

Themilhaus 

všetky recenzie používateľa

Nikdy jsem nebyl na filmy s božskou temátikou, nevěřím na něj a návštěvi kostela také neprovozuji. I přesto všechno mne film velmi zaujal a oslovil, nebyl tolik k této víře tlačen a bylo to bráno z jakýmsi nadledem i pro ty co se naklání jiným pravdám či ateismu. Určitě zajimavý kousek z trochu pro mne nezvyklou a jinou tématikou. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Podle skutečných událostí. CITÁT - Dědo, je Nebe nadějí?....... Jeden z těch křesťanských filmů o víře, lásce a naději. Jenže já jsem si vědom, kolik dokázalo v historii lidstva náboženství udělat a napáchat zla. Kolik sekt se vydalo na cestu boží a ve jménu boha. A hlavně kolik toho sami věřící nechtějí slyšet a vše si dělají k obrazu svému. Vymazání Lilith, proroctví podle Marie Magdalény nebo třeba ukřižování svatého Petra, který se nechal ukřižovat hlavou dolů - to vše je teď pro křesťany zlo, tak proč věřit? Ano každý z nás se začne časem modlit k bohu, ale je to tím, že to v tom našem velkém a nevyužitém mozku máme zakódované. Takže tohle se mi nelíbilo. Až moc náboženství. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (6)

  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)
  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)

Reklama

Reklama