Reklama

Reklama

Nebo nie je výmysel

  • Česko Nebe existuje (viac)
Trailer 1

Todd Burpo (Greg Kinnear) žije so svojou manželkou Sonjou (Kelly Reillyová) a dvoma deťmi v malom meste v Nebraske. Todd je tunajším pastorom, zároveň sa pokúša rodinu uživiť v ďalších niekoľkých zamestnaniach. Toddove kázne sú pre obyvateľov mestečka veľmi inšpiratívne a pastor je medzi ľuďmi obľúbený. Jedného dňa sa Todd pri softballovom zápase zraní na nohe. Postupne sa pridávajú ďalšie zdravotné komplikácie a muž neprežíva zrovna šťastné obdobie. Všetko vyvrcholí potom, čo Toddov syn Colton musí podstúpiť akútnu operáciu slepého čreva a jeho život visí na vlásku. Obaja rodičia sú zúfalí. Todd sa obracia k Bohu, hnevá sa na neho, pretože si myslí, že v poslednom čase už trpel dosť, a nechápe, prečo mu chce Boh zobrať aj syna. Sonja volá rodinnej priateľke, aby zvolala ostatných priateľov a spoločne sa za Coltona modlili. Colton ako zázrakom prežije a po uzdravení sa začne otcovi zverovať, čo v skutočnosti prežil. Chlapec tvrdí, že keď ho operovali, dostal sa do neba, stretol sa s Ježišom a spievali mu anjeli. To, čo sa spočiatku javí ako Coltonova bujná fantázia, sa zdá Toddovi stále viac skutočné. Chlapec vraj videl, ako ho lekári operujú, a zároveň videl v jednej miestnosti mamičku telefonovať z nemocnice a v druhej svojho otca nadávať Bohu. Todd sa zveruje svojej manželke, ale tá má plnú hlavu starostí s rodinnými financiami a neprikladá týmto príbehom veľkú váhu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (133)

qxkamo 

všetky recenzie používateľa

Aj ked drama nie je moj velmi oblubeny zaner, na tento film som dostal odporucanie z nabozenskych kruhov, tak som si ho pozrel. Hviezdicku navyse ziskal za to, ze je podla skutocnej udalosti, aj ked by mohol byt mozno aj o polhodinu kratsi, pretoze tie najzaujimavejsie veci su obsiahnute fakt len v niekolkych minutach a navyse film sa dost pomaly rozbieha. ()

hellstruck

všetky recenzie používateľa

Film, který rozhodně není vhodný pro nás, nevěřící Tomáše :) Začnu tím, jak se nám příběh v prvních minutách stačí představit strašně cool, ale přitom věřící americkou rodinku. Chodí hrát baseball, žijí v obrovském domě, jezdí na dovolené, přestože si to nemohou dovolit. Hlava rodiny má více zaměstnání a kromě toho je i kazatel v kostele. Samozřejmě je to hrozný sympaťák, který káže o lvech a jednorožcích. Jakoby se nám tvůrci snažili zprvu podstrčit, že i věřící nemusí být nutně zarputilí fanatici. Inu dobrá, přistoupím na jejich hru, koneckonců proč by to tak nemohlo být. Ale to neomlouvá fakt, že je tam prvních třicet minut úplně navíc. Jinak si vybavuji samá kázání a neustále modlení. Proboha, to bylo tak otravné, že jsem to musela vypnout. Jistě, z námětu dost jasně vyplývá, jakým směrem se film bude ubírat. Ale takové téma se dá zpracovat i decentně, ne tak násilně. Navíc k tomu přidejte nesympatické herce, přiblblé dialogy a je to jasné. ()

Reklama

Axident 

všetky recenzie používateľa

Jsem nevěřícím a tahle křesťanská agitka (nechápejte mě špatně, nemyslím to netolerantně, jen popisuji své dojmy) byla tudíž hodně za čarou. Heaven is for Real je tak intenzivní motivačkou pro ty, kterým by snad slábla víra, že s emůže směle promítat v kostelech jako instruktážní film, proč věřit v Boha a já nejsem cílovou skupinou ani v nejmenším. Herecké výkony, samozřejmě, poctivé, Kinneara mám rád a hošík v hlavní dětské roli též působivý... ()

joker30 

všetky recenzie používateľa

No priznám sa, že som mal celkom veľké očakávania aj keď nie som nejaký veľký kresťan. Určite téma, ktorá má potenciál. Bohužiaľ musím povedať, že premrhaný. Po prvej polovici, ktorá mi pripomínala prequel Siedmeho neba som si hovoril ok kresťanská propaganda, beriem, rozbehne sa to v druhej polke. Bohužiaľ druhá polka naozaj nuda, nič sa nedialo, chlapec dokopy tri alebo štyrikrát povedal zážitok z neba a to je celé. Nehovorím, že z toho mali urobiť fantasy ale aspoň nejako to vygradovať. Je to tak na 2 * , dal by som jednu navyše za to, že Kinnear je stále sympaťák, ale na druhej strane by som musel ubrať jednu za jeho ženu, ktorá mi strašne liezla na nervy. ()

Mitin 

všetky recenzie používateľa

Jedna z věcí, co se mi na filmu líbila, byla taková příjemná, klidná atmosféra s ne moc známými herci, kteří perfektně zahráli své postavy. Zvlášť Colton byl zahraný vážně perfektně! Poklidná atmosféra je také to, co film zvedá, i když je místy celkem nudný. Film se film pomalu rozjíždí a celý plyne pomalinku, nikam nespěchá. I přesto, že vlastně tak dlouhý není. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (6)

  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)

Reklama

Reklama