Reklama

Reklama

Rammstein: Links 2-3-4

(hudobný videoklip)
Krátkometrážny / Hudobný / Animovaný
Nemecko, 2001, 4 min

Réžia:

Zoran Bihać

Hrajú:

Till Lindemann

Recenzie (18)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Mravenec ve mně vždy evokoval myšlenky na celodenní dřinu a proto mě nikdy ani nenapadlo, že bych se jím chtěl stát. Jenže ono je to jinak. Oni hrají fotbálek, pak si zařádí na koncertě, potom zaskočí do kina a pokud je chce někdo rušit, tak mu kolektivně nabančí. Jestli se do mraveniště pravidelně distrubuje skvělá hudba a nové filmy, tak 2-3-4, ať je ze mě mravenec. ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Tento song je vraj reakciou Rammsteinu na ich údajné spolčovanie sa s krajnou pravicou. A celkom tomu verím: „Tvrdia, že mám srdce napravo, ale ja predsa cítim, že bije vľavo, vľavo...“ Klip nesie dôležité posolstvo. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pieseň "Links 2 3 4" je v poradí druhá skladba z tretieho radového, štúdiového albumu nemeckej hudobnej skupiny Rammstein. Album nesie názov "Mutter". Vyšiel druhého apríla roku 2001 pod značkou vydavateľstva Motor Music. Ku songu "Links 2 3 4" bol vyprodukovaný oficiálny videoklip, v ktorom nie sú hlavnými hviezdami členovia kapely. Je to omnoho zaujímavejšie a originálne pojaté. Klip zachytáva organizovanú kolóniu mravcov, ktorí svorne, rázne zaútočia a usmrtia narušiteľov ich životného priestoru. Je to atmosferické a svojim spôsobom i desivé, predovšetkým ten finálny záver klipu dokáže nahnať strach. Links zwo, drei, vier... **** ()

Yardak 

všetky recenzie používateľa

Mravenčí svět v podání německé kapely Rammstein. Velmi povedený klip na skvělý song. Links "zwo", links "zwo", links "zwo", drei, vier, links! ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Je to klip s posolstvom, klip dosť šikovne spravený, s nápadom, ktorý má niečo do seba, o tom, že aj malí a odvážni, ak je ich viac, dokážu spolu poraziť silnejšieho protivníka. ()

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

Vojenský pochod přetransformovaný do výsměchu do tváře všech ignorantů a nerozumětelů... Klip s mravenci požírajícími silnější soupeře se svým kompletně CGI zpracováním vymyká R+ standardům. ()

Kosmik 1 

všetky recenzie používateľa

Tenhle klip je nápaditý a originální. Pohled na mravenčí svět se mi líbil a navíc jsem ještě nikde neviděl mravence tancovat. :-) ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Tohle může ocenit jen člověk, kterej ví, o čem to je a proč to je. Pochodová (opět provokující) hudba - R+ jsou/byli dlouho považovaná za extremistickou kapelu (to od těch blbců, kteří ani nemají tu snahu si zjistit, o čem ty texty jsou). Tady pochodujou mravenci a v textu se zcela jasně zpívá: "Chtějí, abych měl srdce na pravém místě, přesto ho vidím dole, tady bije vlevo 2, 3, 4." Perfektní a chytrá reakce vůči všem neználkům a rypálkům! ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Rammstein vždy radi experimentovali a väčšinou im ich počiny aj vychádzali. Čas od času sa však môže zadariť aj menej a skladba z tretieho štúdiového albumu "Mutter" je toho jasným dôkazom. Zatiaľ, čo vo väčšine ostatných klipov sa objavujú na obraze členovia skupiny, v tomto prípade sa nemeckí hudobníci v záberoch mihnú len na pár sekúnd. Štýl videoklipu je totižto štylizovaný do počítačovej grafiky, vizuálne odpovedajúcej dobe svojho vzniku, pričom zobrazuje obrovskú kolóniu mravcov napadnutých iným, podstatne väčším hmyzom. Grafika nijakým spôsobom neoslňuje, miestami môže dokonca pôsobiť komicky, či priam až odpudivo. Jednoducho povedané, jedná sa o typickú grafiku zo začiatku 21. storočia. Spracovanie videoklipu nič moc, rovnako ako ja jeho námet, keď sa počítačovo spracované mravce postavia na odpor narušiteľom ich mraveniska a skupinovo ich porážajú. Ako slabo pôsobí videoklip, treba priznať, že slabšie, oproti ostatnej tvorbe skupiny Rammstein, pôsobí aj samotná skladba. Dunivé bicie a silné gitary tu nejakým spôsobom neznejú až tak dobre ako v iných skladbách, a je pozoruhodné, že najlepšou pasážou je práve pomalé gitarové pásmo asi uprostred skladby. Links 2-3-4 je údernou záležitosťou, to jej v žiadnom prípade nemožno uprieť, bohužiaľ, nefunguje tak dobre ako mnohé iné veci z tvorby Rammstein. Skladba vyznieva v ich repertoári veľmi priemerne, nevyniká a môže sa strácať. Videoklip detto, nepekný na pohľad vďaka spomínanej grafike, námetovo viac než nudný a možno vôbec najhorší, aký skupina vo svojej histórii vydala. ()

DarthArt 

všetky recenzie používateľa

Dobrý klip, který ve své době boural hitparády a nakopl Rammstein do naprosto hvězdné ligy v rámci "rock-byznysu". Není sice od Jungen z bývalého DDR můj nejoblíbenější, ale ignorovat ho by byla přinejmenším pitomost. ()

Reklama

Reklama