Reklama

Reklama

Nemilosrdný boh temnoty Set (Gerard Butler) obsadil egyptský trón. Kedysi mierumilovné a prosperujúce impérium sa teraz jeho vinou zmieta vo vojne a chaose. Setovej krutovláde si trúfa vzdorovať len hŕstka odvážnych povstalcov. Obyčajný zlodejíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný boh Horus (Nikolaj Coster-Waldau) uzavrú prekvapivé spojenectvo. Dych berúci boj proti Setovi a jeho krvilačným poskokom ich zavedi do podsvetia aj na nebesia. Smrteľník aj boh musia prejsť skúškami odvahy a obetavosti. Inak nebudú mať najmenší šancu nakoniec zvíťaziť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (18)

Trailer 2

Recenzie (718)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $140miliónovTržby USA $31,153,464Tržby Celosvetovo $150,680,864Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,336,841Tržby za predaj DVD v USA $8,002,664║ utrpenie, po prvej hodine som už uvažoval či si pri tom radšej nezdriemnem, ach, takýto tuctový béčkový mišung som nečakal, dosť mi to pripomenulo dejovú prázdnotu Transformers 4 ale tu ešte na vrch nefungovalo vôbec nič, herci bez iskry, zápalu ani Butler moc nepomohol, plus triky ako z béčkového filmu, asi najhoršie čo som kedy videl na poli Ačkových filmov s vysokým rozpočtom cez $100 milliónov /videl v kine: 25%/ ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Snímek, který se absolutně nemohl trefit divákovi do nálady, ale samozřejmě netvrdím že skončí v naprostém propadlišti dějin. Koukat se na to rozhodně dalo. Butler si svého záporáka zahrál s chutí. Škoda že jeho protějšek podobné charisma postrádá. Tím vůbec nenaznačuju že by Butler byl nějaká hvězda. Toho herce zase tolik nemusím a tady rozhodně nepředvedl nic mimořádného, jen prostě zahrál svého hajzlíka věrohodně. Příběhově fajn, triky slabší, ale vzhledem k rozpočtu pochopitelné. Proyas jde kvalitou stále dolů. 60% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na Proyasa sa dá spoľahnúť. Aj Bohovia Egypta vyzerajú úchvatne. V Imaxe 3D to musel byť vizuálny masaker. Tým to ale končí. Vlastne tá všadeprítomná piplačka, ktorá vyšla v podstate vzhľadom na tržby úplne nazmar, mohla byť investovaná do niečoho zmysluplnejšieho. Ak Egypt a Hollywood, tak iba fantasy ako Múmia, Exodus, alebo tohtoroční X-Meni. Prečo radšej neinvestovať čas a peniaze do historického spektáklu, ktorý by napríklad mohol byť odrazom súčasnej politickej situácie? Pretože tržby? To snáď nie. No a druhá vec....prečo ma aj dnes dokáže taký Nekonečný príbeh rozplakať a tu ma ani len nenapadne myslieť na postavy? ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Opulentní fantasy pohádka s parádními herci a neskutečným drajvem. Ultrazáporný Butler si vychutnává každou větu a hláškující duo Thwaites/Coster-Waldau taky není marné. Elodie Yung je proklatě hot a jako bohyně lásky více než vyhovující. Akce jak z videohry, ale často nápaditá a střídá CGI prostředí (džungle/poušť/podsvětí) dost často, tak nestíhá omrzet. Fajn překvápko a rád se mrknu znovu. Proyas zvládá i pohádky. P.S: Děda Rush válí. Nejsem jeden Bůh, jsem všichni bozi! ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Snímka Gods of Egypt predovšetkým trpí určitou dávkou schizofrénie, pretože nevie, koho chce vlastne osloviť. Jednoduchý a tuctový príbeh a u nás i dabing je vhodný pre deti do 15 rokov, romantická linka zaujme ženy milujúce červenú knižnicu, rodinné dráma osloví čitateľa Shakespeara a vizuálna a akčná stránka nadchne milovníkov jednoduchých akčných popcornoviek. Jednoducho povedané, každý z vymenovaných táborov bude vychvaľovať a nadávať na niečo iné, ale vo výsledku nebude úplne spokojný ani jeden. Bohovia Egypta sú skrátka hnusná digitálne vtákovina, ktorá ak od nej čakáte aspoň zmysluplnú zábavu na necelé dve hodiny, vás nesmierne sklame. Bezbrehé prznenie egyptského odkazu odpudivo komponované dobrodružnou stránkou, ktorú nezachráni ani papierový herecký potenciál, ktorý skrýva jeho obsadenie. Väčšina hrá ako na nácviku, z Brentona Thwaitesa sa ani tentoraz nestane herecká hviezda a táto hovadina skončí za pár mesiacov v prepadlisku dejín, kde po nej už nikto ani neštekne. Čo je jedine dobre. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (14)

  • Ve filmu se neobjevil žádný egyptský herec. (ArsenalEagle)
  • Kvůli kritice zejména z řad afroamerických recenzentů bylo nutné jednoho ze dvou původně bílých pouštních hadů nákladně digitálně přebarvit na černo ještě před plánovaným uvedením do kin. Vše se včas stihlo opravit a nebylo nutné odložit datum premiéry. (Frajer42)
  • Nikolaj Coster-Waldau hraje v seriálu Hra o trůny (od r. 2011) postavu Jamieho Lannistera, kterému se říká Králokat. Znakem Lannisterů je přitom lev - lev, který zabil krále. Ve filmuBohové Egypta si zahrál Hóra - krále, který zabil lva. (ArsenalEagle)

Súvisiace novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (viac)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (viac)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (viac)

Reklama

Reklama