Reklama

Reklama

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) prácu v manželom riadenej zoologické záhrade vo Varšave priamo zbožňuje. So zvieratami si rozumie oveľa viac než s ľuďmi. Napríklad sa nebojí vliezť medzi podráždené slony do výbehu, a je to vlastne ona, kto svojou energiou a rozhodnosťou celú záhradu vedie. Ani ona však nie je schopná čeliť dobe, ktorá prichádza... Keď 1. septembra 1939 napadne Nemecko Poľsko, pocíti to záhrada prakticky okamžite. Bombardovanie a ostreľovanie mesta zničí za niekoľko sekúnd všetko, čo manželia Zabinskí roky budovali. Zo záhrady bez zvierat sa stane skladisko nemeckých zbraní a svoje odborné znalosti môžu Antonina a jej muž Jan (Johan Heldenbergh) využívať len k chovu prasiat. Práve tu ale leží začiatok cesty k ich odvážnemu plánu. Prasatá totiž kŕmia zbytkami, ktoré vyprodukujú obyvatelia varšavského geta. A pre ne jazdí Jan pravidelne s nákladným autom. Ale späť neodváža len zvyšky jedla, ale tiež ľudí, ktorých potom ukrýva v pivničných priestoroch pod záhradou. Riskantná operácia je o to zložitejšia, že okolo záhrady neustále krúži nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentný zoológ, ktorý má pre Antoninu nielen profesionálnu slabosť. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (234)

tahit 

všetky recenzie používateľa

Je to škoda. Co se tématu týče, určitě zajímavý příběh o velké statečnosti. O to méně v realizaci děje. A celé je to takové moc hollywoodské. Píšu to nerad, ale nemohu si odpustit otázku, která je pro mne víc než hádankou. Kde se ve varšavském ghettu vzalo tolik zbytků jídel? Pokud se nemýlím, tak považuji za velmi pravděpodobné, že tam plno obyvatel umíralo hlady za strašlivých podmínek. Co říci více? Pro mě osobně nebylo očekávání naplněno. Čím nechci říct, že by to bylo úplně špatné. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

J. Chastain neskutočne valcuje, je veľmi sypatická, prirodezene krásna, bez zbytočných plastík a namysleného holywoodskeho pozlátka. Aspoň tak na mňa pôsobí. Film považujem za vydarený aj keď sa nezaryje pod kožu tak intenzívne ako som si želal. K skvelej Jessice výborne zapadol i D. Bruhl v roli nemeckého dôstojníka. Film nemá výrazne slabé alebo hluché miesta ale nemá ani silné a nezabudnuteľné, ktoré by vás strhli. Celkovo jemne nadpriemerný film s výbornou Jessicou kde ma mrzí iba nedostatok vojnových scén, už keď sme v období tej 2. svetovej...70%. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Úvod bol výborný a pocitovo veľmi silný, pričom ma milo prekvapil aj sympatický casting, no potom to zapadlo do akejsi všeobecnej letargie a priemernosti, kde aj tie najsilnejšie dramatické scény priniesli iba zlomok emócií ako by sa vzhľadom na tému čakalo. Možno je to aj tým, že od J. Chastain som celkovo čakal niečo viac. V každom prípade, keďže ide o životopisnú drámu, snímam klobúk pred manželmi Zabinskými, že sa i v tak ťažkých časoch nevykašľali na zvieratká a snažili sa pomáhať kde len mohli. Dokázali vytvoriť ostrovček raja a relatívnej pohody v oceáne pekla všade okolo, a to si naozaj zaslúži obdiv. Inak podľa môjho názoru, najlepšie svoju postavu zvládol Daniel Brühl - slizký až hrôza. Lepší priemer. 65/100 ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $17,445,186Tržby Celosvetovo $22,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Až príliš všedne podaný príbeh na to aby to človeka viac dostalo. /60%/ ()

Beastmaster4 

všetky recenzie používateľa

Naprostá agónie....nesnáším filmy o krutých, vážných věcech, filmy z války, koncentračních táborů, ghet atd., které jsou natočeny ve stylu "navštívil jsem cukrárnu a někdo mi převrhl pohár"....bože, je to plný totálních blbostí, který takhle už z logického hlediska být prostě nemohli. Film podle skutečné události musí vypadat úplně jinak :-/ ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (9)

  • Současná Varšavská zoo otevřela 11. 3. 1928, nicméně její kořeny lze dosledovat již do 17. století, kdy zde byli soukromé zvěřince. (BadCat)
  • Natáčelo se v pevnosti Josefov v Jaroměři, které se proměnilo ve varšavské ghetto a na náměstí v Žatci, které představovalo Varšavu. Replika varšavské ZOO byla vystavěna v Praze na Výstavišti. (Petrasuvicka)

Súvisiace novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

Reklama

Reklama