Reklama

Reklama

VOD (1)

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) prácu v manželom riadenej zoologické záhrade vo Varšave priamo zbožňuje. So zvieratami si rozumie oveľa viac než s ľuďmi. Napríklad sa nebojí vliezť medzi podráždené slony do výbehu, a je to vlastne ona, kto svojou energiou a rozhodnosťou celú záhradu vedie. Ani ona však nie je schopná čeliť dobe, ktorá prichádza... Keď 1. septembra 1939 napadne Nemecko Poľsko, pocíti to záhrada prakticky okamžite. Bombardovanie a ostreľovanie mesta zničí za niekoľko sekúnd všetko, čo manželia Zabinskí roky budovali. Zo záhrady bez zvierat sa stane skladisko nemeckých zbraní a svoje odborné znalosti môžu Antonina a jej muž Jan (Johan Heldenbergh) využívať len k chovu prasiat. Práve tu ale leží začiatok cesty k ich odvážnemu plánu. Prasatá totiž kŕmia zbytkami, ktoré vyprodukujú obyvatelia varšavského geta. A pre ne jazdí Jan pravidelne s nákladným autom. Ale späť neodváža len zvyšky jedla, ale tiež ľudí, ktorých potom ukrýva v pivničných priestoroch pod záhradou. Riskantná operácia je o to zložitejšia, že okolo záhrady neustále krúži nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentný zoológ, ktorý má pre Antoninu nielen profesionálnu slabosť. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (234)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

silný a jímavý příběh (koneckonců jako skoro všechny příběhy z války),který je ale zabalen do zbytečně zdlouhavé a ne úplně záživné vaty,kdy v paměti zůstane jen pár scén a to navíc takových které by si člověk raději nepamatoval.Osobně mi moc nevadí když ve válečných filmech umírají lidé,jelikož už člově vůdči tomu trošu otupěl,ale vybombardování ZOO je asi jeden z nejméně přijemných filmových zážitků,který sem v poslední době měl...60% ()

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Úkryt v Zoo přináší dvojitou emoční dávku a ukazuje nám obyčejné hrdiny s neobyčejnými činy během druhé světové války. Diváka zasáhne násilí směřované k lidem (znásilnění holčičky, které vlastně ani nebylo vidět, byl fakt silný odvar) a po té ke zvířatům. Ve filmu nemáme žádné hrdiny, kteří jsou schopni porazit celou armádu, ale dělají to, co mohou a přineslo to ovoce. Ať už je to přesně podle pravdy, nebo jen kousek je pravdivý, nevadí. I tak mě to chytlo a dojalo. Čeští herci potěšili, i když stále je mezi nimi a zahraničními herci patrný rozdíl. Musím uznat, že jsem tak dojemný a silný příběh plný známých herců nečekal a rád ho doporučím dál… ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziserka Nyky Karo asi videla v klude svojho obyvaku Polanskeho Pianistu - a taxa rozhodla, ze aj ona bude mat film z WWII. Tema je sice dobra, Druha Svetova, ale rezisersky je to strasna rutina, natocena nezazivne, s kopou nudy v strede filmu a slabym, nevyraznym tempom. Hlavna zrzka Jessica Chastain nic nepredviedla, a uz som par jej filmov videl. Viem, ze z nej nikdy nebude novodoba Ritka Hayworth a uz toboz ne Greta Garbo alebo samotna Audrey Hepburnova. Na tie genialne herecky nema a myslim, ze nikdy mat nebude. este Winsletku keby tam dali, tak jo, ta hrat vie a to tak, ze velmi. No ale prec od Winslet, to som len tak tresol koninu do vetra, Nyky Karo natocila len slusny MekFarland, zvysok filmov je len taky priemer , mozno niekedy lepsi priemer. Postavy sa spravaju nepresvedcivo a scenar _? Som si niekedy myslel, ze vznika pocas natacania : 55 % ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Úvod bol výborný a pocitovo veľmi silný, pričom ma milo prekvapil aj sympatický casting, no potom to zapadlo do akejsi všeobecnej letargie a priemernosti, kde aj tie najsilnejšie dramatické scény priniesli iba zlomok emócií ako by sa vzhľadom na tému čakalo. Možno je to aj tým, že od J. Chastain som celkovo čakal niečo viac. V každom prípade, keďže ide o životopisnú drámu, snímam klobúk pred manželmi Zabinskými, že sa i v tak ťažkých časoch nevykašľali na zvieratká a snažili sa pomáhať kde len mohli. Dokázali vytvoriť ostrovček raja a relatívnej pohody v oceáne pekla všade okolo, a to si naozaj zaslúži obdiv. Inak podľa môjho názoru, najlepšie svoju postavu zvládol Daniel Brühl - slizký až hrôza. Lepší priemer. 65/100 ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nemohu jinak a hodnotím pěti hvězdami. Po shlédnutí jsem si totiž uvědomil, jak neuvěřitelně silný zážitek pro mě tento film byl. Úkryt v Zoo není vůbec jednoduchý film a předpokládám, že ne každý ho snese. Pokaždé, když se chystám na zfilmovaný příběh z druhé světové války, tak jsem v šoku z toho, co všechno Nacisti (potažmo i Rusové) na bojových polích, ale i mimo ně, předváděli. Když ale umírají lidé, pořád si na to v rámci filmů zvyknete, protože je to v podobných filmech na denním pořádku. Když to ale odserou zvířata, tak to je teprv tvrdá filmová škola a musím se přiznat, že precizněji by vybombardování té varšavské zoo tvůrci natočit snad ani nemohli. Niki Caro překopal výstaviště v Holešovicích v nádhernou Varšavskou Zoo, čemuž jsem nebyl schopný ani uvěřit. Místy dokonce potěšily jasné pražské motivy. No a když tuto zoo nacisté zbombardovali, zbyl jenom kráter, se kterým se tehdejší majitelé sotva srovnávali. Musím se ale přiznat, že Jessica Chastain a Johan Heldenbergh svojí úlohu zahráli naprosto parádně a série českých herců mi v tomto filmu také dělala obrovskou radost. Jsem nesmírně rád, že Amíci opět (posledně Anthropoid) nabídli českým hercům a herečkám pár vedlejších rolí. Parádně zde sedli. Jejich role jsem si opravdu vysloveně užíval. Hlavně Arnošt Goldflam nebo Martin Hofmann excelovali. Úkryt v Zoo je pro mě tedy ve všech ohledech obrovským překvapením a mám pocit, že Varšavu budu muset co nejdříve navštívit. Tvůrci šokovali příběhem, který ještě nikdo nezfilmoval a filmovou válečnou tryznu opět povýšili na novou úroveň. Pro někoho dobře, pro někoho špatně. Je nicméně dobré takové příběhy znát a poučit se z nich! ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (9)

  • K postavě Urszuly (Shira Haas) nejsou žádné historické doklady. Její existence se ale nedá kompletně vyloučit, protože manželé Zabinski si z pochopitelných důvodů nevedli záznamy o lidech, které ukrývali. V každém případě je velmi pravděpodobné, že mezi těmi stovkami lidí byla dívka s podobným příběhem. (imanicornyt)
  • Současná Varšavská zoo otevřela 11. 3. 1928, nicméně její kořeny lze dosledovat již do 17. století, kdy zde byli soukromé zvěřince. (BadCat)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2017 ve Varšavě. (BMW12)

Súvisiace novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

Reklama

Reklama