Reklama

Reklama

Miliardár Damian Hale (držiteľ Oscara Ben Kingsley) sa vo finančnom svete dostal na absolútny vrchol. Keď mu diagnostikujú smrteľnú chorobu, podstúpi radikálny lekársky zákrok na klinike, ktorá bohatým poskytuje nadštandardné služby. Jej zamestnanci zinscenujú Damianovu smrť a jeho vedomie pretransformujú do nového, mladšieho tela. Damian, z ktorého je teraz Edward (Ryan Reynolds), si zvyká na nové telo a plnými dúškami si užíva svoj nový život bohatého muža s fantastickým postavením a možnosťami. Jediným rušivým momentom sú flashbecky z minulosti, ktoré sa mu zjavujú v mysli. Je to daň za nesmrteľnosť? Nepríjemné spomienky sa vracajú s čoraz väčšou intenzitou a Damian začína postupne odhaľovať pozadie organizácie, ktorá je pripravená umlčať ho, aby ochránila svoje tajomstvá a to kým sa vlastne stal. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (387)

castor 

všetky recenzie používateľa

Místy slušná žánrovka, u které ale vím, že za pár týdnů budu marně pátrat po názvu a jasnějším přiblížení si, co mě tehdy bavilo. Singhovského osobitého a pověstného vizuálu je tu překvapivě pomálu, sází víc na příběh, který ale neumí strhnout. Jakoby si vzal z několika filmů kousek, zvraty se dají spolehlivě odhalit předem a když dojde na akci, jednou je velmi slušná (návrat k manželce a hořící dům), jindy velmi nenápaditá až mdlá. Ryan Reynolds je většinu děje zmatený a vyjukaný, Ben Kingsley se sotva zahřeje a z plátna zmizí. A sličná Natalie Martinez pokládá špatné otázky a na odpovědi moc nečeká. 65% ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Skvelý "malý" jarný thrilller (Limitless, Source Code), nasadený nešťastne v letnej sezóne. Super nápad, prekvapivé zvraty, znesiteľná dávka žánrových klišé a sentimentu. Scenár občas urýchlene zjednodušuje dopad zvratov na reakcie postáv, ale robí to za účelom udržania svižnej dynamiky rozprávania, ktorá je perfektná. Akčné scény nečakane napínavé a drsné. Konečne mainstreamovo efektívne zužitkovaná Singhova exotická réžia. Jedna z najlepších Reynoldsových rolí. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Príjemné nenáročné, ale celkom inteligentné sci-fi s nevyužitým potenciálom. Film pôsobí ako adaptácia nejakej staršej, filozoficky ladenej poviedky nejakého velikána sci-fi literatúry. Je škoda, že tento nápad nebol využitý v rámci jednej hodiny v Black mirror a na poli mainstreamového celovečeráku musíme sledovať v podstate úplne zbytočnú akčnú vatu. Film načrtával mnohé otázky a dilemy, ale poriadne ich nerozpracoval. Práve preto ma napadlo, že jednu z viacerých podnetných myšlienok by som poriadne rozpracoval a použil v práve spomenutom seriáli. Nesmrteľný obsahuje fajn prekvapivé a nie úpne blbé zvraty, cítiť ale nižší rozpočet a vôbec sa nečudujem, že film prepadol. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Namet nie je prilis originalny. Dost mi to pripomenulo film Freejack a s niektorymi aspektami z filmu 6th Day. Ale to nevadi. Co mi vadilo, ze sa to zacalo ako celkom inteligentny film, ktory mal na viac a po nastupe Reynoldsa sa z toho stala jednoducha priamociara akcna nahanacka. A akcie tam bohuzial tiez az tak vela nie je. Je natocena standardne. Co mi nevadilo az do chvile, kedy som zistil, ze to reziroval inokedy vizualne originalny Singh. Tentoraz ale s nicim zaujimavym neprisiel a vysledok vyzera jak keby to natocil hocijaky druhorady rutiner. Skoda. Aspon ze z hercov dostal slusne vykony a tak Kingsley konecne po dlhsej dobe nebol trapny a aj Reynolds bol v serioznej ulohe v pohode. Vysledkom je slusna priamociara jednohubka, ktora nie je prilis originalna, ale je kompetentne natocena a tak je lahko stravitelna na pondelok vecer pri TV k dietnemu jogurtu k zotaveniu po nejakej tej operacii. ;-) 5/10. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

50% Taká škoda. Odhliadnuc od faktu, že to má zápletku, ktorá vám pri tomto námete napadne ako prvá, stále to mohla byť fajn akčná jazda. Lenže akčné scény sú prerušované zbytočným kecaním a málo uveriteľnými emočnými výlevmi, čo triviálny námet ešte viac zhadzuje. A určite by pomohlo aj futuristické prostredie, ale na to asi neboli prachy - ale, to je vlastne blbosť, francúzsky CHRYSALIS bol určite lacenejší a pri podobnej jednoduchosti bol omnoho pôsobivejší. A keď už chýba pútavý vizuál (sakra, vo film Tarsema Singha!), tak réžijne to mohlo byť osobitejšie (krásne to ukázal VŠEMOCNÝ). Fakt škoda. Takto sa Self/less radí skôr k prachom zapadnutým filmom ako NEXT či VÝPLATA... ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (6)

  • Dýňový vodojem se ve filmu nachází v Missouri. Ve skutečnosti se ale dotyčný vodojem nachází v Louisianě a jeho dýňový vzhled byl navíc vytvořen pouze pro natáčení filmu (tom.nosek)
  • Přístroj, který je ve filmu používán pro přenos vědomí, je ve skutečnosti upravený CT skener používaný ve zdravotnictví. (oje)

Súvisiace novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (viac)

Reklama

Reklama