Reklama

Reklama

Princezná Rhea Silvia sa na naliehanie kráľa Amulia stala vestálkou - panenskou kňažkou bohyne Vesty. Neodolala však láske boha Marta. Z ich spojenia sa narodili dvojičky. Keďže deťom hrozilo nebezpečenstvo, že ich Amulius zabije, odniesla oboch chlapcov k rieke, zavesila im na krk zlaté medailóny a pustila ich po prúde. Tam ich našla vlčica, ktorá sa ich ujala a odkojila ich. Zo zachránených detí vyrástli Romulus a Remus, zakladatelia Ríma a hrdinovia tohto príbehu. Romula stvárnil Steve Reeves, úspešný herec a legenda svetovej kulturistiky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (55)

Kimon 

všetky recenzie používateľa

Historický film podle pověsti o vzniku města Řím (v originále Roma - podle zakladatele Romula) ocení především milovníci starších výpravných filmů. Kdyby tento film vznikl v dnešní době, určitě by dialogy vypadaly trochu jinak, ... ne tak toporně úsměvné (tedy alespoň v původním CZ dabingu). Naivní jednání prostého lidu pod vedením dvou bratrů Romula a Rema je poněkud zarážející, leč asi pochopitelné. V období 750 let před naším letopočtem vládla silná ruka a slabí se bezvýhradně podvolovali vůdčím osobnostem (eh, ... není to tak vlastně dodnes?). Kdo nerad ve škole studoval dějepis, tomu může být tento film nápomocen k doplnění chybějících vědomostí. ()

gumli 

všetky recenzie používateľa

Na tento film nedám dopustiť.Je to zároveň spomienka na detstvo.Ale aj tak je to výborný film.Taliansko v tej dobe vychrlilo celú kopu podobných filmov rôznej kvality,väčšinu som nevidel,tak neviem či práve tento je z tých lepších,alebo nie.Pustili sa do toho s veľkou vervou,ako potom do špagety westernov a neskôr do zombie horrorov.Samozrejme že tú sa nejedná o žiadnu historickú udalosť,ale o legendu o založení Ríma Romulusom a Remusom.Vo filme sa objaví aj zopár krásnych žien a niektoré typické scény pre tento žáner,ako boj gladiátorov atď. ()

Reklama

higuain 

všetky recenzie používateľa

Aneb jak dvojice modelingových kulturistů založila jedno z nejslavnějších měst historie. Tady je znát, že film vypráví pověst a nesnaží se o nic víc. To ale neomlouvá tristní scénář a dialogy, i pověst se dá zfilmovat tak, abych půlku stopáže nekroutil hlavou nad tím, co tam postavy vypouštěj z pusy. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

3,5 Tak nějak jsem trochu na rozpacích mezi třemi a čtyřmi, ale nakonec dávám vyšší hodnocení. Je sice fakt, že místy mi to přišlo zbytečně zdlouhavé, ale na druhou stranu mě docela dost bavila poslední půl hodina, i když ta legenda je notoricky známá, takže není pochyb o tom, jak to nakonec dopadne. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film, kde sa nešetrilo na kostýmoch a koňoch, ale na všetkom ostatnom áno. Film kde sa v prvom rade vraždí. A potom aj v druhom aj treťom rade. Vďaka nie príliš veľkému komparzu som už ani nechápal, kde sa stále objavujú noví dobrovoľníci na umieranie. Veľa napovie jedna sekvencia, kedy je zavraždená istá dôležitá žena a po cca jednej sekunde niekto zvolá, že vraždenie už musí skončiť. Asi nejaký chladnokrvný vizionár. Ani netreba dodávať, že ihneď nasleduje hromadný masaker. Lákadlom mala byť jedna známa prírodná katastrofa (nebudem spoilerovať), je však značným sklamaním. Ale nemá zmysel filmu vyčítať nízky rozpočet. Záverečná bitka je čistý priemer, ostatne ako celý tento umelecky neambiciózny film. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (7)

  • Producenti pôvodne chceli, aby Steve Reeves (Romulus) hral aj postavu Rema. On však dvojitú rolu odmietol a odporučil Gordona Scotta. (misterz)
  • Vo filme Romulus (Steve Reeves) spomína, že jeho priateľom je Numa Pompilius (Enzo Cerusico). Numa Pompilius bol po Romulovi druhým kráľom Ríma, avšak narodil sa až po založení kráľovstva niekedy medzi 753-750 pred našim letopočtom. Dej sa odohráva tesne pred rokom 753 pnl a Numa ešte vtedy ani nežil. (Arsenal83)

Reklama

Reklama