Reklama

Reklama

Eric (Jack O'Connell) je mladý, vznetlivý a násilnický delikvent, ktorého preradia zo zariadenia pre mladistvých do normálneho väzenia, kde hneď od samého začiatku začne vojnu proti dozorcom a iným spoluväzňom. Avšak  najväčším problémom je konfrontácia s jeho otcom Nevom (Ben Mendelsohn), ktorý tu strávil už väčšinu jeho i svojho života. Na tomto mieste odhaľuje jeho skrytú slabinu a spoznáva sa s väzňami, s ktorými začína kuť spojenectvo a s ktorými sa učí novým pravidlám prežitia. Avšak v povetrí visí neustála hrozba, číhajúca na moment a vhodnú príležitosť zničiť ho. (sochoking)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (68)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Popis znel zaujímavo, no celé mi to prišlo hrozne nezáživné. A to mám filmy z väzenského prostredia celkom rád, najmä pre ten psychologický charakter, ktorým zväčša oplývajú. Tu mi to však celé prišlo dosť neprirodzené a vážne pochybujem, že by takí agresívni väzni ako Eric mali toľko voľnosti a že by tie útoky na dozorcov prešli len tak bez povšimnutia. Celé to na mňa pôsobilo nevýrazne a nerealisticky, z čoho som naozaj prekvapený, pretože Briti si väčšinou na tom surovom realizme väčšinou dávajú záležať. Nuž, toto bolo asi nejaké "kúzelné" väzenie, kde sa všetky agresie medzi väzňami a dozorcami tolerovali a odpúšťali... ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Drama je to dobré, nejsou zde momenty, kdy by se člověk mohl smát. Ke konci to ještě graduje, i když je to v podstatě nevyhnutelné vyústění, čemuž napovídá dosavadní průběh celého filmu. Jsou zde výborné scény, při kterých vás skutečně bude mrazit, což je přesně to, co film potřebuje. Možná to udělat ještě o něco vyhrocenější a bylo by to skutečně vrcholné. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Ako som uz dlho vedel, ze vo Francii vznika filmovy hnoj /odborne sa to vola Studnarova Dcera 2011 a reziroval to Auteuil/ taxom sa presvedcil, ze hnoja je dost aj na Britskych Ostrovoch, tuna sa jeden vola Starred Up, po nasom Hvezda Kriminalu. Takze strucne : dej to nemalo, reziu tiez nie a prilis vela sa keca, nic sa dohromady nedeje, mlady Jack O´Connell /Eden Lake/ bol tu zbytocny, priserne prehraval a privela nadaval. Planoba, ruky prec od toho : 5 % ()

lucijelucije 

všetky recenzie používateľa

Ne že by J, O' Connell nebyl téměř pro tuhle roli jako stvořený, ale já jsem prostě čekala víc. Vězeňské prostředí mám ráda, je to takový ten svět s pravidly o přežití a zachování si sebe sama. Tahleta hvězda chce být tvrdá a násilná, jenže někdy se táhne za jiný provaz, než je vám dáván. A tady je ten provaz o něco kratší, než očekáváte. ()

Georgex 

všetky recenzie používateľa

Velké překvapení z Velké Británie, ve kterém se režisér pustil do tisíckrát omílaného tématu života vězňů a přesto dokázal být v mnohém originální a výjimečný. Kvalita tohoto filmu vychází zejména z neskutečně dobře zvládnuté autentičnosti a skvělé atmosféry. Ano, v mnoha amerických filmech je vyobrazení kriminálů hrozně cool, ale ani zdaleka nevypadá tak syrově jako právě zde. Možná tomu pomáhá samotná zápletka filmu, kdy se nezbedný synáček snaží trumfnout svého kriminálem protřelého otce a dostává naloženo ze všech stran, nicméně hlavní podíl na tom mají skvěle vybraní hlavní hrdinové a zdařilý komparz. Moje hodnocení 80%. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (5)

  • Jonathan Asser čerpal pri písaní scenára z vlastných skúseností. Ako dobrovoľný terapeut pracoval vo väzení Wandsworth, kde boli umiestnení najhorší zločinci v krajine. (ambron)
  • Natáčanie prebiehalo v slávnej väznici Crumlin Road na severe Belfastu, ktorá je od roku 1996 uzavretá a v súčasnosti slúži ako turistická atrakcia. Trvalo 24 dní, z toho 18 dní v kuse. (ambron)
  • Okrem záverečných titulkov nezaznie vo filme žiadna iná hudba. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (viac)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (viac)

Reklama

Reklama