Reklama

Reklama

Eric (Jack O'Connell) je mladý, vznetlivý a násilnický delikvent, ktorého preradia zo zariadenia pre mladistvých do normálneho väzenia, kde hneď od samého začiatku začne vojnu proti dozorcom a iným spoluväzňom. Avšak  najväčším problémom je konfrontácia s jeho otcom Nevom (Ben Mendelsohn), ktorý tu strávil už väčšinu jeho i svojho života. Na tomto mieste odhaľuje jeho skrytú slabinu a spoznáva sa s väzňami, s ktorými začína kuť spojenectvo a s ktorými sa učí novým pravidlám prežitia. Avšak v povetrí visí neustála hrozba, číhajúca na moment a vhodnú príležitosť zničiť ho. (sochoking)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (68)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Pomerne drsná dráma z basy. Akcia hned' od samého začiatku a prakticky až do konca bez hluchých miest. Aj by som dal plný počet, ale vadili mi kozmetické chybičky krásy, ako napríklad kozy šéfa väznice a boskávačky, ktoré som hned' predtušil. P.S. Ked' Ben Mendelsohn prišiel za nimi do skupiny na návštevu, tak krúžil okolo tej stoličky s vypučeným hrudníkom a zvesenými rukami ako opica! ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Popis znel zaujímavo, no celé mi to prišlo hrozne nezáživné. A to mám filmy z väzenského prostredia celkom rád, najmä pre ten psychologický charakter, ktorým zväčša oplývajú. Tu mi to však celé prišlo dosť neprirodzené a vážne pochybujem, že by takí agresívni väzni ako Eric mali toľko voľnosti a že by tie útoky na dozorcov prešli len tak bez povšimnutia. Celé to na mňa pôsobilo nevýrazne a nerealisticky, z čoho som naozaj prekvapený, pretože Briti si väčšinou na tom surovom realizme väčšinou dávajú záležať. Nuž, toto bolo asi nejaké "kúzelné" väzenie, kde sa všetky agresie medzi väzňami a dozorcami tolerovali a odpúšťali... ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Syrové drama z britského kriminálu nedostatečně zvýrazňuje svá hlavní témata (nekontrola vzteku, vztah otce a syna), která pak tolik nevyznějí. Připočteme-li k tomu jen načrtnuté, vlastně neznámé postavy (přičemž titulní nezvladatelně agresivní mladík by po většinu času zasloužil hlavně pořádně namlátit… i když by se tím nic nezměnilo), přes autenticitu místa tak snímek nedostává svým intencím. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Vo finále linka otec/syn niekam vyústi, ale všetko predtým je iba otravne hrubé sledovanie nezaujímavých postáv basistických nímandov a ich potyčiek medzi sebou či s vedením. Ani postava psychológa, ktorý chce pomocť juniorovi, filmu nepridáva nič užitočné. Najslabšia z tuctu drsných väzeňských drám, ktoré si kedykoľvek spontánne vybavíte. ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Je-li Starred Up nejlepším britským filmem tohoto roku, jak někteří recenzenti tady na ostrovech tvrdili, pak je to docela smutné. Potenciál stát se jednou z nejzajímavějších výpovědí o životě ve vězení rozhodně má a proti úvodním scénám nelze mít námitek. Očekávání, která do něj člověk v úvodních minutách vloží, však po dějové stránce nenaplňuje. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v slávnej väznici Crumlin Road na severe Belfastu, ktorá je od roku 1996 uzavretá a v súčasnosti slúži ako turistická atrakcia. Trvalo 24 dní, z toho 18 dní v kuse. (ambron)
  • Termín "Starred Up" sa vo Veľkej Británii používa na pomenovanie predčasne presunutých zločincov zo zariadení pre mladistvých delikventov do väzení pre dospelých. (ambron)
  • Okrem záverečných titulkov nezaznie vo filme žiadna iná hudba. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (viac)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (viac)

Reklama

Reklama