Reklama

Reklama

VOD (1)

Klasický westernový príbeh nás zavedie do prostredia, kde prvé aj posledné slovo má zbraň, o všetkom rozhoduje presnejšia muška a kde nechýbajú krásne ženy. Osamelý muž na púšti ťahá za sebou rakvu. Ten muž sa volá Django (Franco Nero). Na svojej ceste zachráni krásnu Mariu (Loredana Nusciaková) z rúk kumpánov obávaného majora Jacksona (Eduardo Fajardo), ktorý zvykne zabíjať ľudí len tak pre zábavu. Nikto sa mu zatiaľ neodvážil postaviť. Až teraz. Djangovým cieľom je zabiť Jacksona a všetkých jeho banditov, aj keď je na to úplne sám. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (205)

daEmoNickY 

všetky recenzie používateľa

Prvni a posledni zaber jsou skvele. Zacatek i konec az neprijemne ovlivnuje co si clovek pomysli (hm, bohuzel prave nemam po ruce nic co by to prokazovalo)............................. Jak clovek tahnouci za sebou rakev, az do "poloviny" se okolo ni toci cely film, tak "obrazek ve spodu na obalce" jsou veci hodne zapamatovani (treba pro spisovatele...)...........................zajimavost: kuryr 3 pouziva "muz tahnouci rakev" v podobe "muz tahnouci se za autem"; v obou je pritomen motiv smrti; obe rakve skonci stejne (ne uplne ale to bych kazil kuryra).................................. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasicky western. Kopa zdlhavych kecov a bleskove prestrelky pri ktorych, ked len raz mrknete, tak uz je po nich. Dokonca aj hromadne prestrelky su natocene tymto stylom, co na mna posobilo ako parodia vratane zaveru, ktory ma uz uplne dorazil. Holt znova som si potvrdil, ze westerny nie su pre mna. A tento som si pozrel len kvôli bliziacemu opusu od Tarantina v ktorom urcite bude nejaky odkaz na tuto klasiku. Takze vlastne moje nizke hodnotenie pravdepodobne len potvrdzuje, ze sa jedna o v ramci zanru kvalitny film. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tento oslavovaný údajný spaghetti western ma nepríjemne prekvapil. Od Sergia Corbucciho som naposledy videl Veľké ticho a to je veľmi vydarený film. Táto úbohučká zlátanina ma prekvapila už v prvom zábere, keď v dobovom blate pred miestnym bordelom som videl vytlačené automobilové pneumatiky. Hudba bola ako od Morriconeho, štruktúra filmu ako od Leoneho, len výsledok bol ako od nejakého anonyma, ktorý sa nechce pod takýto výtvor podpísať. Ak by tento film nebol nakrútený, Franco Nero by sa preslávil v inom filme, Tarantino by svojho hrdinu nazval inak a nič zlé by sa nestalo. Zloduchovia by svoju predsmrtnú choreografiu predvádzali v inom filme, kolovrátkový guľomet by s polmetrovým nábojovým, pásom zabíjal desiatky iných obetí (a to tak, že ani jeden nebol ranený) a geniálna záverečná strieľačka by hravo víťazila v súťaži najtrápnejších filmových scén. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Po Leoneho jedinečné dolarové trilogii a kultovním Tenkrát na Západě, asi ten nejznámější spaghetti western, co byl kdy natočen. Charisma mladého Franca Nera (v době natáčení filmu mu bylo pouhých 25 let) doslova přetéká z filmového pásu a jeho špinavý anti-hrdina zde jediným pohledem paralyzuje nejen své soupeře, ale i krásné ženy (filmové i skutečné). Počet mrtvých je prakticky úměrný minutáži a i když snímek trošku okatě připomíná o dva roky starší kousek Pro hrst dolarů, je svým způsobem svěží i originální. A drsný. Dodnes právem vyzdvihovaná klasika a rozhodně lepší Django, než ten uloudaný od Tarantina. ()

alchac 

všetky recenzie používateľa

No... od jedné z legend spaghetti westernu jsem tedy čekal víc. Celý film je naprosto příšerně průměrný a nemůže to zachránit ani rakev s gatlingem. Franco Nero sice háže svýma hluboce modrýma očima správně drsné pohledy, ale do Clinta má přece jen dost daleko. Hlavní padouch taky nic moc. U westernů se obvykle nenudím, ale u Djanga už jsem toužebně vyhlížel konec filmu. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (25)

  • Filmovou revolverovou zbraní Djanga (Franco Nero) je Colt Single Action Army w / 7.5. Model 45 Long Colt. (Skyfall)
  • Luciano Rossi v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • V čase 1:20:47 je v záběru na rozbahněnou cestu vidět část otisku terénní pneumatiky. (jollyroger)

Reklama

Reklama