Reklama

Reklama

Sedemročná Libby Day (Charlize Theron) prežila ako jediná brutálne vyvraždenie svojej rodiny. Matka a sestry boli zmasakrované počas rituálneho satanského obradu priamo pred jej očami. Za strašný zločin bol na základe Libbyinho svedectva odsúdený na doživotie jej brat Ben.
O 25 rokov neskôr.
Na Libby sa obráti spolok Kill Club, ktorý prešetruje známe zločiny. Núti ju prehodnotiť udalosti onej noci a znovu otvoriť kapitolu života, ku ktorej sa už nikdy nechcela vrátiť. Na povrch vychádzajú skutočnosti, ktoré vnášajú do jej  pôvodnej výpovede trhliny. (Magic Box)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (266)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Detektívka, ktorá by chcela byť psychologickou drámou. Psychologická dráma, ktorá by chcela byť chladnou, temnou detektívkou. Vo výsledku však z každého trochu, ale ani jedno poriadne. Príbeh síce výborný, komplexný a všetky postavy v ňom majú pre svoje činy odôvodnenú motiváciu, to všetko však vychádza z vynikajúcej knižnej predlohy, film tento potenciál nijako výrazne nevyužil. Ako detektívke tomu totiž chýba potrebná dávka napätia, nakoľko línia zo súčasnosti je pomerne obyčajná a ani pátranie po tom ako to celé bolo sa v podstate nekoná. S teóriami podivnej skupiny samozvaných detektívov sa nepracuje a tak postava Charlize Theron iba rutinne navštevuje ľudí zo svojej minulosti, načo je divákovi zobrazovaná línia z jej detstva, až sa nakoniec odhalí celý príbeh. Záver síce nie je očakávaný a predvídateľný, no cesta k nemu je pomerne nevzrušivá, nakoľko na to, aby sa divák s jej postavou dostatočne vžil je celé to psychologické podložie iba veľmi chabo rozpracované. Zaujímavejšou tak ostáva línia z minulosti, v ktorej nechýba niekoľko emocionálne silných scén, avšak Paquet-Brenner to celé podáva úplne neoriginálnou, obyčajnou formou, kde nakoniec Dark Places vyzerajú skôr ako solídnejší televízny film, než ďalší filmový skvost pod ktorým je podpísaná Gillian Flynn. Herci sú bez výnimky skvelí (do detailu presná Charlize Theron, ktorá svoj charakter nemusí nijako hrotiť) a čo postava to precízny výkon (hlavne Chloe Grace Moretz a Nicholas Hoult), takže obzvlášť vďaka nim film drží pútavosť prakticky po celý čas, no chýba tu to najhlavnejšie a to je silný režisér, ktorý by dal príbehu správnu dávku temnej atmosféry, depresívnu náladu alebo aspoň o kúsok zaujímavejší vizuál. Takto to síce nie je vyslovene zlé, len trestuhodne obyčajné a obrovský potenciál predlohy nijako nezužitkovaný. Temné kúty nakoniec vôbec nie sú také temné. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Když jsem slyšel název filmu, měl jsem za to, že se jedná o další rumunský akčňák Cage, při kterém si špatně smyl barvu na vlasy a ejhle, ona to detektivka z klávesnice autorky Gone Girl. Bez režiséra, který by z toho vymáčkl něco víc, bez napětí, bez sebeurčujícího stylu. S androgynní C.Theron, špatným timingem i konceptem flashbacků a rozuzlením, jehož podstata v hloupých rozhodnutích a shodách okolností by uprostřed kansaských lánů zamotala hlavu i Capotemu. Snadno zapomenutelný žánrový standard.. ()

Reklama

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Na můj vkus snad až příliš temné a bezútěšné, závěr mě vyloženě rozhodil (byť jsem ho shledal poněkud vykonstruovaným a nevěrohodným). Film mě rozhodně nadchnul obsazením - Charlize Theron je standardně excelentní a z Chloë Grace Moretz roste mimořádná herečka - uvážíme-li, že ve svých 18 letech má na kontě téměř 30 (!) filmů a spolupráci s mnohými elitními hollywoodskými filmaři, musí se uznat, že našlápnuto k velké kariéře má více než slušně. I zbytek herců je velmi dobrý. Jinak stejnomennou románovou předlohou Gillian Flynn jsem nedotčen a nemám na tom v plánu nic měnit ani po zhlédnutí její filmové adaptace, protože mám dost averzi k bestsellerům obecně. Mimochodem pobavilo mě, že Bioscop v presskitu k filmu udělal z režiséra ženu - jako chápu, že jméno Gilles Paquet-Brenner může u někoho vyvolat pochybnosti o pohlaví jeho nositele, ale v době internetu snad není takový problém si to ověřit. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $208,588Tržby Celosvetovo $3,364,780Tržby za predaj Blu-ray v USA $127,208 //počet predaných kusov 8,660Tržby za predaj DVD v USA $346,504 //počet predaných kusov 29,540║ dohromady ničím zvláštny thriller, ktorý pláva len v priemernosti a čakanie na nejaké väčšie šokujúce odhalenie sa nakoniec nekoná /55%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Zabil tvoji maminku a sestry Ben?" Malá vystrašená Libby odpověděla kladně a každý trošku zkušenější filmový divák ví, že kdyby to byla křišťálově čistá pravda, tak by se o tom žádný film netočil. Já tedy obvykle nemám nic proti tomu, aby se pátralo po tom, jak to ve skutečnosti bylo, ale tentokrát mě to moc nebavilo. Takže mi ve výsledku bylo jedno, jestli je vrahem Ben, Libby, Diondra, zahradník nebo kdokoli jiný a tak to asi nemělo být. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (9)

  • Podle filmu i knížky má být postava Bena Daye o sedm let starší, než jeho sestra Libb. Ve skutečnosti je však představitelka Libby, Charlize Theron, o rok starší než filmový Ben, Corey Stoll. (hansel97)

Súvisiace novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (viac)

Reklama

Reklama