Reklama

Reklama

Príbeh sa odohráva v Nemecku v apríli 1945. Druhá svetová vojna sa blíži ku svojmu koncu a umierajúcemu gigantovi - nacistickej ríši - už výrazne dochádza dych. Nemecká armáda v posledných kŕčoch čelí americkej armáde, ktorej po niekoľkých rokoch bojov už tiež dochádzajú sily aj zálohy. Američania sú vyčerpaní a bojujú v mätúcom prostredí, kde nepriateľom môže byť každý. Do čaty Dona „Wardaddyho“ Colliera (Brad Pitt) nastupuje mladý Norman Ellison (Logan Lerman), ktorý je na vojnu zúfalo nepripravený. Výcvik absolvoval ako pisár, ale nakoniec ho odvelili na front do 2. obrnenej divízie ako náhradného šoféra, aby nahradil mŕtveho vojaka, ktorý tu slúžil od začiatku vojny. Šokovaný Norman je presvedčený, že muselo dôjsť k nejakému omylu, keď sa ocitol v ostrom boji. Ak chce neskúsený mladík prežiť, bude sa musieť zmeniť a dôverovať radám a rozkazom veliteľa. O tom, či sa mu podarí uspieť, rozhodne osud v priebehu najbližších 24 hodín, kedy piati americkí tankisti - veliteľ Don "Wardaddy" Collier (Brad Pitt), strelec Boyd Swan (Shia LaBeouf), nabíjač Grady Travis (Jon Bernthal), vodič Trini Garcia (Michael Peña) a záložný vodič Norman Ellison (Logan Lerman) - budú musieť čeliť trom stovkám nepriateľských nemeckých vojakov v zúfalom súboji o prežitie. (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

Dyas

Dyas (hodnotenie, recenzie)

Martin741

Tvoje příspěvky nemají žádnou hodnotu - ty slizký, nechutný, neotesaný, pologramotný, nemuzikální, nefilmový, chlípný, kosmický vágus. Ukonči veškeré příspěvky se mnou spojené, děkuji za tvůj dementní přístup. Přeji hezký večer.

na príspevok reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnotenie, recenzie)

všechny ty čtyři filmy sou velký, mají zvučná jména, ať už je to režisér, scénárista, hudební skladatel nebo herci, to nejsou žádný malý filmy 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnotenie, recenzie)

Dyas , ti88na

jasně, ale se podívejte že od Parchantů neměl žádný boom, boom nastává právě až s World War Z, následuje Twelve Years a Slave, pak Counselor (nekoukejte na barvu a hodnocení lidí a kritiků, jeho výkon byl úchvatný, všichni to potvrdily) no a teď je tady Fury což je taky pecka, když se to porovná s tím kdy byl s Angelinou, to je prostě velký vzestup nahoru 

Dyas

Dyas (hodnotenie, recenzie)

Tak od Panchartů se mi s ním nejvíc líbila WWZ, taky se mi líbil Moneyball nebo Fury. Takže zas nějaký pokles kariéry neměl si myslím. A já doufám, že s Angelinou je :) sluší jim to :D

na príspevok reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnotenie, recenzie)

Dyas

sem někde četl že ne, jako takhle já bulvár nečtu a nesleduji, takže nevim jestli sní zase je, ale když natáčeli World War Z tak měli doma nějaký problémy, ale jak řikám nevim jestli sní zase neni, ale když s ní byl měl dobrý filmy a špatný film, teď má jen vynikající 

Uživateľ Yoshitsune zmazal svoj príspevok.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnotenie, recenzie)

to je stejně zajímavý, Pitt dal vale Angelina Jolie a ty její partě černoušků bubu a má ten pravý nefalšovaný filmový comeback

na príspevok reagoval Dyas

Dyas

Dyas (hodnotenie, recenzie)

Mě se ten film líbil a dal jsem mu 5* :D a abych řekl pravdu, tak Pitt se mi v té roli neskutečně líbil a je to pro mě jedna z jeho top postav :D seržant Wardaddy by se do top 6 krásně vešel :)

ti88na

ti88na (hodnotenie, recenzie)

bloodcountes

Je to ozaj zvláštne, lebo vojnové filmy sú väčšinou tak nastajlované, aby si si k postavám vytvorila vzťah a potom ich na konci nechajú hrdinsky odpraviť. Je to klišé a na mňa to funguje. Na Fury mi vadilo, že sa o to celý film nesnažili, ale v závere som mala pocit, že chcú z nás vyžmýkať neviem aké emócie. A Taliani proti Nemcom to asi neboli :) Jedine ak nejaký partizáni.

bloodcountes

bloodcountes (hodnotenie, recenzie)

tina: ok, hádat se s stgebou nebudu, mě to tak nepřišlo - ostatně ani v Na život a na smrt jsem se nijak nenavazovala. Ale je to zajímaá věc, že u válečných filmů se nenavazuju...Budu přemýšlet proč a jestli určitě ne. Jo, jeden film jsem viděla a tam byli tak otravní herci, že jsem jim nejen nefandila, ale přála jsem jim, aby je němci sejmuli... někde v poušti...italové myslím..prostě fakt hrůza.))

na príspevok reagoval ti88na

ti88na

ti88na (hodnotenie, recenzie)

bloodcountes

To sú technické nelogičnosti, ktorých tam bola taká hŕba, že ich ani neriešim, toto však bola scenáristická a dosť mi to vadilo a kazilo celý ten koniec. A nikde som nepovedala, že mi musia byť herci sympatický, ja Pitta akceptujem rovnako aj Penu, a ten mladý bol tiež fajn. A postavy ako boli napísané zahrali dobre, ale problém je práve v tých postavách. Mohli byť drsní, špinaví, bezcitní to je jedno a vojnovému filmu to dodáva realičnosť. Ale film divákovi neumožnil nadviazať s nimi akýkoľvek kladný vzťah. Pre porovnanie napríklad Na život a na smrť.

bloodcountes

bloodcountes (hodnotenie, recenzie)

marťan - a tak to jo, holt na chlapa tvého formátu je to opravdu dost nudná situace, chápu .)))

Martin741

Martin741 (hodnotenie, recenzie)

Suhlasim, ze niekedy sa tank musel vydat na samovrazednu misiu, a fiolmov som o tom videl uz tiez dostatok. Ale pravdou je aj to, ze u kazdeho som sa dokonale nudil.

bloodcountes

bloodcountes (hodnotenie, recenzie)

martin: ale broučku že se tank vydá na samovražednnů misiu je LOL? viděla jsem takových filmů více a věř si tomu nebo ne, původní záměry byly jiné, ty tanky a jejich posádky si to nevybraly, něco se stalo, podělalo, prostě do toho spadly a musely bojovat, víš? Ty bys to prostě zabalil, žejo, a jel domů, ale oni tehdy ne. To byli chlapi z jinýho těsta než dneska.;)

na príspevok reagoval j.linhi

Súvisiace novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (viac)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (viac)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (viac)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (viac)

Reklama

Reklama