Reklama

Reklama

Vesmírný pirát Kapitán Harlock

(festivalový názov)
  • Japonsko Space Pirate Captain Harlock (viac)

Obsahy(1)

Kapitán Harlock je rebel a již století brázdí vesmírem! Jak to že žije tak dlouho? A proč je rebel – jen proto, že se nemá rád se Spojeneckými silami? Navíc teď čelí spolu se svou chrabrou posádkou těm, kteří si chtějí nechat Zemi jen pro sebe... Legendární kapitán Harlock je zpět! (Zíza)

Recenzie (71)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý animovaný akčný sci-fi film. Má vydarený príbeh odohrávajúci sa vo vzdialenej budúcnosti, kedy ľudstvu, ktoré medzičasom kolonizovalo množstvo planét a radikálne sa rozrástlo hrozí kvôli úbytku surovín zánik a veľká časť z neho sa pokúsila vrátiť späť na Zem, čo ale očakávane spôsobilo vojnu a tak je teraz návrat na ňu prísne zakázaný. O to sa stará mocná organizácia Gaia, ale problémy jej robí obávaný kapitán Harlock so svojou mocnou loďou a vernou posádkou, ktorý sa snu o návrate na Zem len tak nevzdá a má svoj plán. Do jeho posádky sa podarí dostať aj odvážnemu mladíkovi, infiltrátorovi v službách organizácie, ale čoskoro si už nie je istý, ktorá strana je tá správna a navyše sa dozvedá nečakané tajomstvá. So spracovaním som spokojný, síce sa tu nájde pár prvkov, ktoré mi moc nesadli, napríklad všetko súvisiace s pirátskou tématikou, čo sa do tohto žánru a obdobia vôbec nehodí, nerozhodnosť hlavnej postavy mi miestami prišla trochu rušivá alebo ešte pár detailov, ale inak ma to dosť bavilo. Dej je až prekvapivo zaujímavý už od samotného začiatku, jednotlivé strany majú výborné motivácie, začlenenie Gaie do mytológie filmu ma vždy poteší, každú chvíľu sa tu nájde nejaká skutočne vydarená scéna alebo nápad, ako je to v podobných filmoch často zvykom, získal si ma ten motív priateľstva a hrdinstva a tak sa tu je väčšinu času rozhodne na čo pozerať. Najviac ma mrzí, že to finále mi prišlo také nevýrazné, očakával a prial som si niečo úplne iné, ale dá sa nad to povzniesť. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Síce záporov je tu dosť, najviac ma mrzí miestami výrazný stereotyp, nulová drsnosť, pričom priestor tu na to bol a tiež minimálna možnosť sa obávať o hlavné postavy, keďže ich loď má kvôli jednej extrémnej výhode takmer úplne istú výhru za každých okolností, dokonca aj keď stojí proti tisícenásobným presilám. Ale zase na druhú stranu je perfektne vizuálne zvládnutá, je tu množstvo skutočne okulahodiacich momentov a dobre sa pozerá nielen na veľkolepé vesmírne strety, ale aj na komornejšie prestrelky a celkovo z toho aj tak prevláda kladný pocit. Veľkým plusom sú aj postavy, až na tú spomínanú nerozhodnosť je tu výborný hlavný hrdina, zaujímavý kapitán Harlock, tradične nechýba perfektná ženská postava, ktorá si každý svoj záber berie pre seba a bavili ma aj zvyšné výrazné postavy, tu nie je žiadny problém. Čo sa týka animácie, tak tu sa dá prakticky len chváliť, perfektné prostredie, či už vesmír, planéty alebo interiéry, skvelo zvládnuté postavy, až na hlavnú loď, ktorá sa mi svojim pirátskym ladením moc nepáčila aj perfektný dizajn strojov a tak či už v akcii alebo mimo nej, stále je to zážitok. A celkom slušná je aj hudba. Takže zápory sa tu určite nájdu, ale kladov je podstatne viac, jednoducho Space pirate captain Harlock je ďalší vydarený animovaný film z japonskej produkcie, ktorý by si ich fanúšik určite nemal nechať ujsť. 76% ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Vynikající animace, děj umístěn do atraktivního prostředí, prvních deset minut filmu mě navnadilo jako přímý přenos z MR mladších žaček v gymnastice nezaléčeného pedofila. Proč se to potom zkokotilo v nelogické blábolení, plné pseudofilosofických úvah bambusovitého typu, ví snad jen autor sám. Míchanice nihilistického pojetí, ekoteroristické vytřeštěnosti a (opět, kurva opět!) nelogického jednání postav dostala Harlocka na kolena. Neskutečná škoda. Mezi doublem a triplem, z nasranosti půjdu níže. ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Nepřekvapivý japonský animák. Z toho plyne: špičková počítačová animace, naroubovaná na sci-fi ultra-dramatickou pitomost. Celé je to táááák osudové, že bych plakal... kdyby to tu nebylo už po sté první. Další japonské anime (tedy animovaný film a je mi putna, jestli se tomu tak říká nebo ne), jehož skutečným kladem je pouze technické zpracování. o blbostech a hromadě nesmyslů ála lodní kormidlo, pirátská vlajka vlající ve vzduchoprázdnu a tady bohužel i příliš moc zvuků ve vesmíru (což mi normálně nevadí, ale tady to s tím vším dohromady bilo do očí), plus zjištění lidstva, že je osamělé, ale perpetuum mobile vynalezla cizí rasa a jeden její zástupce žije. A co lépe, vypadá jak člověk resp. Elf. Zase promrhaná technologie. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Jestli bych měl nějak popsat krátce tento film, tak slovy totální zmatek. Postavy se chvíli chovají tak, a za chvíli jinak, jednu chvíli bojují na jedné straně, za chvíli na druhé, a hlavně je otázkou, o co vlastně všem jde, protože jedni chrání něco, co vlastně neexistuje, druzí chtějí zničit něco, co vlastně neexistuje, a v celém širém vesmíru, kam ty rakety nadsvětelnou rychlostí létají lážo plážo, nenajdete jedinou (!) planetu, kde by rostly kytky, smutné smutné. Až z toho protřelý kosmický vlk a pirát zapláče, když pak květinku zhlédne. Celou dobu jsem čekal, oč vlastně půjde, ale že to bude tak hloupé a hloupě podané, to jsem skutečně nečekal. A ani ta animace nic moc, viděl jsem lepší. Logiku zde samozřejmě nehledat, skákání bez padáku z oběžné dráhy do nitra sopky na planetě je zde normální, stejně jako přežít soustředěnou energii neutronové hvězdy (aniž by bylo cokoliv vysvětleno), takže na tyto věci skutečně rezignovat. I tak však zbude řada další wtf momentů (jak naplánovali, aby tajný agent byl na předem neurčeném místě, kde piráti náhodně přistanou, aby se nechal najmout?). Raději si pusťte taky animované sci-fi Ostrov pokladů. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Keby Jim Cameron nevýchválil tento film, tak si to ani nepozriem. Námet nieje zlý a taktiež som zhltol aj brilantnú animáciu s perfektnou hudbou, no hlavná postava mi prišla hmm "divná ?". Keby to bolo o niečo kratšie možno by to bolo aj lepšie, lebo takto mi okrem hlavnej postavy aj príbeh prišiel nemastný neslaný. Škoda, inak fakt brilantá prácička čo sa týka animácie a interiérov vesmírnych lodí. Obľúbený soundtrack : Captain Harlock Main Theme. 80% - 4* ()

Galéria (65)

Súvisiace novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (viac)

Reklama

Reklama