Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deunan, mladá válečnice a Briareos, veterán kyborg-válečník, jsou oba partneři a milenci. Jakožto členové E.S.W.A.T. elitní speciální jednotky, která hlídá Olympus, jsou povoláni, když se objeví nějaký problém. Dva bojovníci najdou svůj vztah, který je testovaný novou cestou pomocí příjezdu nového člena do jejich řad. Tím je experimentální Bioroid Tereus. (KoubaX)

(viac)

Recenzie (67)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Lepšie ako jednotka. Opäť úžasná lavína krásnej akcie a obyčajného scenára... aj keď tentoraz mal príbeh originálnejší nádych (vďaka emóciam som mal normálne až chuť zamyslieť sa...) a až kdesi za polovicu naňho tvorcovia rezignovali. Povedzme si otvorene - už názov Appleseed je bravúrnou variáciou na GHOST IN THE SHELL... predsa len však nejde o konkurenciu, skôr je to alternatíva pre publikum, ktoré nestrávilo umeleckosť GITS 2. Ľahko pochopiteľná zápletka a neprestávajúci pohyb ma nútia dať opäť štyri hviezdy, aj keď je to len "štandardne kvalitné akčné aninme"... o kúsok lepšie ako VEXILLE... ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Na dnešnú dobu prekvapivo slabá animácia, ktorú ďaleko prekonáva aj prvý diel. Obohraná sci-fi rozprávočka funguje tak na polovičné otáčky a nesie sa na krídlach (ne)únosného množstvá pátosu a klišé. Celé to sála takou menej serióznou, béčkovou atmosférou - a to ako spracovaním, tak aj obsahom. O výbornom soundtracku z jednotky si taktiež možete iba nechať zdať. Vobec, po všetkých stránkach podstatne horšie pokračovanie. (4/10) ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade mi tu nesedela počítačová animácia, jednak nebola taká vicibrená aby nekazila dojem a za druhé pôvodná animovaná mi v tomto prípade sedela viac ako to bolo u predchodzoeho dielu, ďalej minutáž je premrštená miestami to dosť nudí, taktiež príde na samoúčelnú akciu, či okukaný stret s Matrixom. /45%/ ()

M.Macho 

všetky recenzie používateľa

Mnohem větší maglajz než první díl - Ex Machině se však právě musí nechat ta šílená, obrovská pastišovost. Dalším velkým kladem je pozměněná, již celo rendorovaná grafika (nechci však směšovat ani porovnávat s 1. dílem - oba mají něco do sebe). Dvojka je také více roztříštěná a jsou to spíše úchvatné segmenty, obrazy než kompaktní, lineární struktura dávající smysl. Všechno se vším, ale přesto něco z toho... Víc zbraní, víc cyborgů, víc...zběsilé?... ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Na súčasnom anime sa mi výrazne nepáči zjednodušovanie príbehov z dôvodu vyššej stráviteľnosti pre masy a dôraz na čoraz širšie a nápadnejšie využite CGI 3D animácie. EX Machina je toho ukážkovým príkladom. Neuveriteľne slaboduchá a jednoduchá zápletka, ktorá je i tak ešte vysvetľovaná zbytočnými zhrnutiami cez dialógy a monológy postáv tak, aby to docvaklo snáď i dementovi by sa ešte dala zniesť, keby bol AEM primárne akčným nárezom. Lenže to AEM určite nie je, hoci sa tak tvári. Jednotlivé akcie sa podobajú ako vajce vajcu - rozbeh, spomaľovačka, bullet time a zakončenie. Na pozadí samozrejme nevyhnutná elektronická som-desne-cool muzika. Nič objavného, toto (a mnohé iné) už predviedlo lepšie mnoho CGI čok, na čele s FF: Advent Children. I preslávená animačná „dokonalosť“ AEM je len polovične pravdivá. Exteriéry sú urobené nádherne, postavy sa však pohybujú výrazne trhane, jediným plusom pre mňa bolo akési zakomponovanie japonského neverbálneho prejavu do reči tela postáv. I toto je však dvojsečná zbraň, pretože pokiaľ chcem budiť zdanie multietnického sveta, nemali by tento neverbálny prejav používať i postavy s nejaponskými menami. Veľmi často tiež vidno, že textúry pokožky sa lesknú rovnako ako textúry oblečenia, čo pôsobí dosť neprirodzene. Žiadna revolúcia sa teda nekoná a Appleseed Ex Machina je v konečnom dôsledku priemerným filmom. 6/10 ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama