Reklama

Reklama

Bež, chlapče, bež

  • Česko Běž, chlapče, běž (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Srulik má iba deväť rokov, keď v roku 1942 utečie z varšavského ghetta. Spolu s ďalšími židovskými deťmi sa schováva v lesoch a živí sa tým, čo si nájde alebo uloví. Hlad a zima ho ale donútia vrátiť sa späť do civilizácie a predstierať, že je Jurek Staniak, sirota z katolíckej rodiny. Túla sa poľským vidiekom a na svojich cestách stretáva ľudí, ktorí riskujú vlastné životy i životy svojich blízkych, aby mu pomohli, ale aj tých, ktorí ho zradia. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (138)

Rakosnicek77 

všetky recenzie používateľa

Polákům se v posledních letech dost daří produkovat filmy s válečnou tématikou. Je to samozřejmě logické, jelikož materiálu ke zpracování mají jistě hromady a to zejména týká se li židovského tématu. Proto i tento film patří mezi vrcholy daného žánru a tak může divák opět čekat velice silný a drsný příběh, natočený podle reálného základu. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Príbeh malého chlapca podľa skutočnosti, ktorý si musel prejsť nejednou, nie vždy pozitívnou životnou skúsenosťou, aby počas druhej svetovej vojny prežil. V určitých pasážach "vďaka" nepochopiteľnému správaniu ľudí pomerne smutný snímok, ktorý vzbudzuje v divákovi rozčarovanie. Nuž národ židovský bol odsúdený na nemilosť u mnoha ľuďoch. V závere tento inak pekný film vo mne vyvolal kombináciu rôznych dojmov. Od smutných, cez zamyslenia hodné, až po pozitívne. ()

Reklama

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Naprosto emočně sterilní film o útrapách malého Žida za války schytal ránu pod pás příšerným slovenským dabingem. Ta paní, která otřesně mluví Srulika (to se skutečně na Slovensku nenajde ani jeden chlapec, který by mohl dabovat? ), je využita i při Srulikově utěku z nemocnice na namluvení starce. To už je opravdu příliš velká vychytávka i pro nás, kteří nemáme rádi stereotyp. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Běž, chlapče, běž je ďalším z celého radu filmov, ktoré nás vracajú do udalostí spred 70 rokov. Nebudem mudrovať nad tým, či má zmysel nakrúcať ďalšie filmy z tohto obdobia, ale pýtal som sa samého seba, v čom je ten film iný, v čom sa líši od iných, v čom spočíva jeho prínos. A pretože argumenty pre a proti remizovali bolo to podľa mňa na tri hviezdičky. Dvojičky to zahrali výborne, presvedčivo, exteriéry si kameraman užil, hudba bola skvelá, prostredie bolo dosť nepriateľské, aj keď práve nešlo o Nemcov, len príbeh bol chvíľami málo uveriteľný. Deväťročný chlapec nie je Bear Grylls, aby prežil v lese dlhšiu dobu, osobitne v zime. Dôsledkom menšej uveriteľnosti bolo, že som sa na film pozeral ako na príbeh, ku ktorému som nenadobudol významnejší emočný vzťah. Napriek tomu si na otázku zo začiatku príspevku odpovedám kladne, pretože si naozaj myslím, že téma II. svetovej vojny a jej odraze v životoch jednotlivcov i celých národov ešte nie je vyčerpaná a každé nové dielo prináša kamienok do mozaiky ľudských osudov v ťažkej dobe. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Poliaci opäť dokazujú, že sú v kinematografii ďaleko pred Čechmi a ešte ďalej pred Slovákmi. Sledujeme osudy chlapca , ktorý pod tlakom krutej doby musí zatajiť svoj židovský pôvod a pod falošným poľským menom Jurek Staniak sa prebíja poľským vidiekom ako sa dá. Film nemá žiadne zbytočné odbočky a vedľajšie linky, ktoré by dej mohli obohatiť, sledujeme skutočne "iba" príbeh chlapca a ľudí, ktorí mu skrížia cestu. Smutný tón filmu občas spestrí veselšia hudba v šťastnejších momentoch, keď Jurek na chvíľu zabúda na svoje problémy. Hudba je celkovo silnou stránkou filmu a znie tu často. Najsilnejšia a zároveň najdojímavejšia je podľa mňa scéna, kde si Jurek v nemocnici prvý krát odviaže obväz z amputovanej ruky. Film je z kategórie smutnejších, ale nie zase z tých, po ktorých vás chytí depka alebo myšlienka na samovraždu. Poľaci, barzo dobre! 80%. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (6)

  • Ve filmu Srulik jí v lese hlemýždě. Nejdřív byli plži vyrobeni z marcipánu nebo liči, nakonec režisér rozhodl, že budou kluci jíst opravdové. (Zdroj: totalfilm.cz) (TotalFilm.cz)
  • Film byl natočen podle skutečné události. Skutečný aktér se natáčení v Německu účastnil a objeví se v závěru filmu. (troufalka)

Súvisiace novinky

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (viac)

Reklama

Reklama