Reklama

Reklama

Úspešný právnik Hank Palmer (Robert Downey Jr.) dostane správu o tom, že zomrela jeho matka. Z veľkomesta sa preto vracia po dlhej dobe naspäť domov, kde prežil detstvo a kde dodnes žije aj jeho odcudzený otec, dlhoročný malomestský sudca Joseph Palmer (Robert Duvall). Ten je podozrivý zo spáchania vraždy. Palmer sa rozhodne, že aj napriek komplikovanému vzťahu s otcom zistí pravdu a v priebehu pátrania obnovuje spojenie s rodinou, od ktorej pred rokmi odišiel. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (577)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Súdna sieň a incident v nej prepieraný sú iba zástierkou pre rodinnú drámu, v ktorej veľkomeštiak Robert Jr. obnovuje vzťah s malomeštiackou rodinou, vedenú Robertom Sr.. S právnickými drámami ako A Time to Kill či The Rainmaker teda nejde zrovnávať. The Judge je na polceste medzi nimi a sentimentálnou Marvin's Room. Obaja Robertovia hrajú výborne. Juniorovi je postava napísaná na telo a senior tú jeho zvláda bravúrne. Niektoré vedľajšie postavy (sexy dcéra Very Farmigy, neskúsený právnik Dax Shepard) ale film zbytočne spomaľujú. V príbehu nemajú dostatočný význam a iba narušujú vývoj komplikovaného a pre film kľúčového vzťahu syn/otec. Pričom zaujímavý právnik Billa Boba Thorntona v ňom naopak mohol zohrať väčšiu rolu. Kedysi novátorská a vznešená hudba Thomasa Newmana (Frank Darabont, Sam Mendes) sa stáva ohraným synonymom prvoplánových sentimentálnych "pohľadení duše” konzumným divákom. Ktorým sa vo finále stane aj The Judge. Fajn film, ale jeho tvorcovská zostava je hodná vyššej ligy. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $50miliónovTržby USA $47,119,388Tržby Celosvetovo $83,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ ďalšia súdna dráma a opäť dosť kvalitne podaná, má čo ponúknuť, niekoľko silných momentiek, nehrá sa tu až tak priamo na city ako by sa spočiatku zdalo /70%/ ()

Reklama

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Soudce je prakticky terapeutický rodinný snímek přesně na hraně mainstreamového dramatu a divácky náročnějšího thrilleru, který vyhoví většině diváků díky hvězdnému obsazení a celkové filmařské opatrnosti. Vytknout se mu dá málo a jen přemýšlím, o kolik by film vyzněl jinak bez „baviče“ Roberta Downeyho Jr. v hlavní roli, takže po prvním zhlédnutí u mě převažuje spokojenost, i když bych si to dokázal představit jako solidní drama v daleko menším měřítku, než to nakonec mělo - ale rozumím, že by pak většina diváků odpadla. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Soudce je rozhodně kvalitním filmem, který pracuje povětšinou se skutečnými emocemi a je ozdoben skutečně brilantními hereckými výkony, díky nimž se sleduje stejně hladce jako letecké piruety růžových slonů po užití LSD, avšak s příchodem závěrečných titulků naplno protne pohodovou filmařinu nepříjemný fakt, že tato jedinečná tvůrčí sestava si zkrátka zasloužila něco víc. Downeyho roztěkaný egoistický frajer je neodolatelný, ale bohužel představuje jediný vzpurný a markantní prvek v jinak přesně odměřeném procesu, kde jsou osudy vedlejších aktérů irelevantní, zatímco vývoj dramatického vztahu mezi dvěma ústředními postavami je pro změnu filmový precedent jako vyšitý. Duvall předvádí samozřejmě famózní výkon, ale Downey je zkrátka více vidět a dodává příběhu větší šťávu. Vše probíhá i končí tak, jak má, ale ta násilně protlačovaná pointa s nálepkou "rodina nade vše" mi do celkového kontextu přecpaného bezcitnými rozsudky, výčitkami a generačními spory zkrátka vůbec neseděla... Nebo tedy s přítomnými svědky dost okatě manipulovala.. 70% ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Režisér - Dobkin, je tvorcom komédii, drámy nie sú jeho parketou, pričom, ak sa bude viacej snažiť, môže rovnako dobre zvládať - obidva žánre, mieša tu vzťah otca / syna, ktorí sú si navzájom odcudzení, kde sa pritrafí nepríjemná situácia zo strany otca ( Omylom, či naschvál zrazí a usmrtí človeka, ktorého pred 20. rokmi poslal do chládku za vraždu, teraz je ten chlap vonku, natrafia na seba v obchode, staré rany sa nezahojili... ), vlastne tých nepríjemných situácii je viac, zomrela mu žena. Otec je SUDCA, a to už úctihodných 42. rokov, má rakovinu. Syn prichádza kvôli pohrebu matky, a tak sa zdrží, do toho vojde tento incident. Syn je právnik, ktorý bude obhajovať otca. Tak najprv : vzťahy : otec / syn VERSUS klient / obhajca, mieša sa to spolu, a tak ani na jedno - nie je potrebný čas, zdalo sa mi, že snímok sa chce v prvom rade sústrediť na ich komplikovaný - medziľudský vzťah. keď si k sebe nájdu pochopenie a úctu, po tých premrhaných rokov, kedy ani nevedel, že má vnučku, možno aj vedel, ale ešte ju nikdy v živote nevidel ! Film má dvoch výborných hercov: Veterána a Iron Mana. Robert Duvall predvádza fantastický výkon, má dostatok skúseností s rôznymi režisérmi, David Dobkin patrí medzi tých slabších. Robert Downey Jr. , má zaujímavú minulosť, ako jeho postava, z ktorej sa poučil a dokázal sa postaviť pevnými nohami späť na Zem, Bobovi - viac svedčia charakterné úlohy, ako klasické - výplachy mozgu, tiež uznávam jeho výkon. Kamera - J. Kamiňski, Spielbergov - dvorný kameraman, zakotvil mimo klasický prístav ? Hm... to je len na prospech veci, nejaká úžasná práca kamery - nie je, asi len pri záberoch tornáda, či prezeraní si archívnych záberov. Zhrniem to tak, že je trestuhodne nevyužitý potenciál, ktorý pri 2. a pol hodiny - občas kríva, slabšia réžia, ktorá nevie, čo skôr, dvaja výborní Róbertovia, zaujímavá téma. Len toto všetko je na pol plyne, nedotiahnuté... ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (21)

  • Telefon, který Hank (Robert Downey Jr.) používá je Blackberry Porsche Design P9981. Tento telefon je možné pořídit za cenu okolo 45 000 Kč. (Claude Speed)
  • Keď Hank (Robert Downey Jr.) raňajkuje v reštaurácii pred odchodom na matkin pohreb, na mieste fúzov má strnisko. O pár minút neskôr na cintoríne vidíme Hanka hladko oholeného. (Arsenal83)
  • Joseph Palmer vo filme hovorí, že má sedemdesiatdva rokov. Robert Duvall bol v čase uvedenia filmu o jedenásť rokov starší a vo veku osemdesiatštyri rokov sa stal vôbec najstarším kandidátom na Oscara za svoj výkon. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (viac)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (viac)

Reklama

Reklama